صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۴۱ - ۱۳ آذر ۱۳۹۹
به‌وسیله تلسکوپ رادیویی صورت گرفت؛

نقشه‌برداری از 3 میلیون کهکشان تنها در 300 ساعت

دانشمندان تلسکوپی را طراحی کردند که در مدت زمانی کوتاه از 3 میلیون کهکشان نقشه‌برداری می‌کند.
کد خبر : 545561

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دانشمندان استرالیایی در روزهای اخیر موفق شدند با استفاده از تسلکوپ رادیویی رکورد تاریخی را ثبت کنند. این تلسکوپ در مدت زمان 300 ساعت قادر است از 3 میلیون کهکشان در نواحی دور دست کیهان نقشه‌برداری کند.


کارشناسان پس از انتشار این خبر اعلام کردند فرایند نقشه‌برداری از این تعداد کهکشان تا کنون بیش از 10 سال زمان می‌برده و رسیدن به چنین سرعت و کیفیتی برای شناسایی موقعیت کهکشان‌ها و ستارگان در خارج از کهکشان راه‌شیری موفقیتی بزرگ محسوب می‌شود. دیوید مک‌کانل اخترشناس ارشد در رصدخانه ام‌آراو(MRO) گفت: «نقشه‌برداری از 3 میلیون کهکشان در این مدت روند پروژه‌های فضایی را تغییر می‌دهد.»



سازندگان تلسکوپ رادیویی توانایی این دستگاه را به دلیل به‌کارگیری گیرنده‌های CSIRO بیان کردند. این گیرنده‌ها از فناوری بسیار پیشرفته‌ای ساخته شده و توانایی تلسکوپ را به‌شدت افزایش می‌دهند. معمولاً تلسکوپ‌ها برای تصویربرداری از کهکشان هزاران عکس را ثبت کرده و در نهایت آن‌ها را باهم ترکیب و به طور قابل تشخیص ارائه می‌دهند ولی تلسکوپ رادیویی تعداد 903 عکس را در هر مرحله از تحقیقات خود ثبت و در مدت کوتاهی آن‌ها را کنار هم منظم کرده و نقشه‌ای جامع را نمایش می‌دهد.


مک کانل بیان کرد: «تصاویری که از این تلسکوپ به‌دست آمده است مناطقی از کیهان را مشخص ساخت که تا پیش از این هیچ اطلاعاتی از آن‌ها در دست نبود. امیدواریم در ادامه تحقیقات خود اطلاعات مهمی در مورد سیاه‌چاله‌ها به‌دست بیاوریم و آن‌ها را با همه مردم دنیا به اشتراک بگذاریم.»


انتهای پیام/4144/


انتهای پیام/

ارسال نظر