پشت پرده تجویزات عجیب و غریبی که به نام «طب سنتی» تمام میشود/ مراقب سودجویان باشید!
گروه اجتماعی خبرگزاری آنا- امیرمحمد زندی: در چند سال اخیر استقبال از طب سنتی افزایش چشمگیری داشته و بسیاری برای درمان بیماریهای مختلف به سمت استفاده از تجویزات طب سنتی رفتند. این اتفاق با شیوع بیماری کرونا در کشور شدت یافت و مراجعه به اطبایی که با شیوههای سنتی به درمان بیماران میپردازند، شدت بیشتری گرفته است.
با این حال بسیاری از افراد سودجو که هیچ گونه اطلاعات آکادمیک در زمینه علوم پزشکی و حتی طب سنتی ندارند، در فضای مجازی اقدام به تبلیغ و انتشار برخی راهکارهای درمانی بیماری کرونا به شکل و سیاق طب سنتی کردند؛ البته مسئولان و پزشکان بارها از مردم خواستهاند که به شایعات در فضای مجازی اهمیت نداده و تنها با رعایت بهداشت فردی و رعایت پروتکلهای بهداشتی زمینه ابتلا به این بیماری را کاهش دهند اما بازهم برخی دست به تبلیغات عجیب و غریب زدند؛ البته این اظهارنظرهای عجیب آنقدر سروصدا کرد تا در فضای مجازی با این اظهارنظرها به صورت طنز برخورد شد.
ماجرای روغن بنفشه
یکی از اظهارنظرهای جنجالی در این خصوص استفاده از روغن بنفشه به شکلی عجیب برای درمان کرونا بود.
یک کانال تلگرامی متعلق به فردی که مدعی استفاده از طب سنتی برای درمان بیماریها بود, اعلام کرد که مصرف روغن بنفشه با روشی خاص میتواند ایمنی بدن را در برابر کرونا بالا ببرد، موضوعی که سروصدای زیادی کرد و حتی در فضای مجازی بسیاری با این موضوع شوخی کردند.
مهدی یوسفی رییس دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در این باره میگوید: هر ماده به عنوان دارو زمانی در چرخه درمان بیماری و تجویز طبی قرار میگیرد که همه فرآیندها و موازین علمی آکادمیک را سپری کرده و تاییدیههای تخصصی، استانداردهای دارویی و مجوز لازم مراجع مسوول را اخذ کرده باشد، لذا مردم به نظرات افراد فاقد تخصص علمی و منع شده از دخالت در امور طبابت، توجه نکنند.
شایعه تا واقعیت
اما در ادامه اظهار نظر در مورد تاثیر و تجویز «روغن بنفشه» برای درمان کرونا, شبکههای معاند سعی کردند شایعهای را مطرح کنند مبنی بر اینکه طرح تحقیقاتی دانشگاه علوم پزشکی قم بر آثار روغن بنفشه بر درمان کرونا در حال انجام است، اما معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی قم هم در اطلاعیهای اعلام کرد: «طرحی تحقیقاتی با عنوان تاثیر رایحه روغن بنفشه و بادام شیرین بر کیفیت خواب و تنفس بیماران مبتلا به بیماری کرونا در میان بیش از یک صد طرح ارسالی به معاونت تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی قم در حال بررسی و داوری بوده و به هیچ عنوان تاییدیه کمیته اخلاق و قرارداد با این دانشگاه ندارد. لذا اعطای کد اخلاق و هرگونه قرارداد پژوهشی برای طرح تحقیقاتی با عنوان «تاثیر رایحه روغن بنفشه و بادام شیرین بر کیفیت خواب و تنفس بیماران مبتلا به بیماری کرونا ویروس جدید» از سوی معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی قم تکذیب میشود.»
این موضوع پایانی بود بر شایعات خواص درمانی روغن بنفشه در درمان بیماران کرونایی که همه چیز را مشخص کرد.
ماجرای عجیب تاثیر ادرار شتر بر کرونا
پس از ماجرای روغن بنفشه بار دیگر فیلمی در فضای مجازی منتشر شد که نشان میداد فردی مدعی است، طبق روایات دینی میتوان از نوشیدن ادرار شتر برای درمان بیماری کرونا استفاده کرد.
او معتقد بود ادرار شتر خاصیتهای مفیدی برای جلوگیری از کرونا دارد و به مردم توصیه کرد تا از ادرار شتر برای درمان استفاده کنند؛ این فرد خودش را متخصص طب سنتی معرفی کرده بود اما پس از انتشار این فیلم دستگیر شد.
سردار علی ذوالقدر در مورد دستگیری این فرد گفت : به دنبال انتشار کلیپی در فضای مجازی که در آن فردی اقدام به تبلیغ برای خوردن ادرار شتر کرده بود رسیدگی به موضوع در دستور کار ماموران پلیس امنیت قرار گرفت.
رئیس پلیس امنیت تهران بزرگ با بیان اینکه در تحقیقات اولیه مشخص شد که این فرد خود را مدیر یکی از انجمن های طب سنتی معرفی کرده است، گفت: انتشار این کلیپ واکنش های زیادی از سوی چهره های علمی و افکار عمومی به دنبال داشت با توجه به اینکه ادعاهای این فرد فاقد پشتوانه علمی بود مأموران با هماهنگی مقام قضایی برای دستگیری وی وارد عمل شدند.
وی با اشاره به شناسایی محل اختفاء این فرد در محدوده میدان فاطمی گفت: این فرد که اقدام به ایجاد مطبی غیرمجاز برای خود کرده بود، دستگیر شده و در تحقیقات مشخص شد نامبرده دارای مدرک تحصیلی سیکل است و هیچ مجوز و تخصصی برای طبابت ندارد.
جهانپور: در مستندسازی حوزه سلامت، كمبودهايی داريم
پس از ماجرای ادرار شتر چند نظریه دیگر مرتبط با طب سنتی و اسلامی در فضای مجازی سروصدای زیادی کرد مانند درمان کرونا با نیش زنبور!
این موضوع نشان از ضعف ثبت آثار در طب ایرانی و سنتی دارد که باعث شده تا بسیاری از طب سنتی و اسلامی سوءاستفاده کنند.
در همین زمینه کیانوش جهانپور، رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت گفت: در مستندسازی در حوزه سلامت، کمبودهایی داریم و تاریخ و فراز و فرودهای طب در ایران و توانمندیهای مردم بهخوبی روایت نشده است، امروز هم در ثبت و گزارش اقدامات جمهوری اسلامی ایران در حوزه سلامت و انتقال آن به آیندگان و سایر ملل این نقصان مشهود است.
وی افزود: ساختار قدرتمند شبکه بهداشتی و درمانی ایران در خاورمیانه بی نظیر است؛ ساختار قدرتمند شبکه بهداشتی و درمانی ایران در خاورمیانه بی نظیر است و برای ساخت مستند و ثبت در تاریخ از موضوعات مختلف از جمله نظام شبکه بهداشتی و درمانی، تاریخ نظام سلامت و تاریخ پزشکی و همهگیریها در ایران نیازمند مشارکت بیشتر جامعه فرهنگی، هنری و مورخان و راویان توانا هستیم.
رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت افزود: بیش از یک قرن است که دانشگاهی در هند با اسم دانشگاه همدرد فعالیت دارد و در این دانشگاه، طب یونانی تدریس میشود و وقتی منابع درسی آن را نگاه میکنید کتابهای الحاوی رازی، ذخیره جرجانی و قانون ابن سینا را تدریس میکنند، اگر طب یونانی تدریس میکنید، چرا منابعتان صددرصد ایرانی است؟
جهانپور تاکید کرد: در کشور جریانهای انحرافی شروع شده که میخواهند طب سنتی را به نام طب روایی به صفت اسلامی متصف و مصادره کنند در حالی که طب سنتی، روایی نیست و پیامبر اکرم (ع) و ائمه اطهار به دنبال ایجاد و بسط یک مکتب طبی نبودند. دستورات بهداشتی در اسلام و سبک زندگی اسلامی وجود داشته است. یا جنبش ضد واکسن که در آمریکا جریانهای انحرافی منصوب به فراماسونری و یهود، دنبال میکنند، در ایران اما متأسفانه برخی با نام طب اسلامی به جریانات ضد واکسن دامن میزنند.
مردانی: طب علوی همان طب سنتی است
مسعود مردانی متخصص بیماریهای عفونی در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، در مورد تاثیر طب اسلامی بر درمان کرونا گفت: به طور کلی ما طب اسلامی نداریم و طب علوی است که به طب سنتی معروف شده که در درمان بیماریهای علامتی موثر بوده است، مثلا شیرین بیان درد معده را درمان کند و یا فرد بیمار با مصرف زنجبیل احساس راحتی میکند.
وی افزود: بااینحال تاکنون با استفاده از هیچ طبی درمان صددرصدی برای بیماری کووید-19 پیدا نشده است.
آیتالله مکارم: طبی که امروز وجود دارد طب سنتی است
مسئله اصلی اینجاست که جایگاه طب اسلامی در ایران کجاست، موضوعی که علما نیز در این باره نظراتی را ارائه دادند؛ آیتالله مکارم شیرازی در دیدار با وزیر سابق بهداشت که در سال ۱۳۹۷ انجام شد درباره طب اسلامی میگوید: دستوراتی در قرآن و روایات وجود دارد، اما به آن طب اسلامی گفته نمیشود، طبی که امروز وجود دارد طب سنتی است، که این طب دستوراتی است که اگر منابعش معتبر باشد میتوان به آن عمل کرد؛ اما نمیشود هم منکر آن شد. نمیتوان گفت چند هزار سال فکر بشر غلط بوده است. اما اینکه یک شخص چند ماه به شاگردانش تدریس کند و بگوید اینها طبیب هستند این لطمه میزند.
آیتالله نوری همدانی: طب اسلامی بیشتر برای عمل است تا مداوا
آیتالله نوری همدانی هم در دیدار با وزیر سابق بهداشت درباره طب اسلامی فرمودند: درباره طب اسلامی بحث زیاد است که آیا چنین طبی داریم یا نداریم. باید توجه کنیم که اسلام به همه ابعاد زندگی مردم توجه دارد. طب اسلامی به این معنی که اهل بیت (ع) راهنمایی کردند مردم را که چه کنند و این توصیهها بیشتر برای عمل است تا مداوا؛ اینکه برخی سوء استفاده میکنند باید شما جلوگیری کنید اما اینطور نیست که همهاش بیاساس باشد. باید شما (وزیر بهداشت) مرکزی را برای این موضوع قرار دهید که در آنجا درس (طب اسلامی) بخوانند و آشنا شوند.
کلام آخر
در نظام سلامت کشور همه به میدان آمدند تا بمب ویروس کرونا را خاموش کنند، با این حال به نظر میرسد سودجویان به دنبال کاسبی هستند؛ لذا وزارت بهداشت و قوه قضائیه و پلیس باید جلوی این دسته سودجوییهای سلامت مردم را به خطر انداخته است بگیرد.
انتهای پیام/4148/پ
انتهای پیام/