این بار نوبت گرانی تخم مرغ شد
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، بعد از آرام گرفتن قیمت مرغ در بازار این بار نوبت به تخم مرغ رسید تا قیمت های جدیدی از خود در بازار ثبت کند؛ قیمت دیروز هر شانه تخم مرغ ۳۰ عددی به ۴۰ هزار تومان نزدیک شده بود. با توجه به مشکلاتی که برای تامین نهاده های دام و طیور وجود دارد قیمت تخم مرغ نیز در بازار افزایش یافته است.
در حالی که قیمت مصوب هرکیلوگرم تخم مرغ فله 14 هزار و 500 تومان تعیین شده و قیمت هرشانه تخم مرغ حدود 27 تا 28 هزار تومان می شود قیمت این محصول در تهران به 35 هزار تومان تا 38 هزار تومان رسیده است یعنی حدود 10 هزار تومان بیشتر از قیمت مصوب به فروش می رسد. در مشهد نیز قیمت هر شانه تخم مرغ از 35 هزار تومان فراتر رفته است.
قیمت تخم مرغ بسته بندی شده اوضاع خراب تری دارد به طوری که حداکثر قیمت مصوب این محصولات نیز به تازگی 31 هزار تومان تعیین شده است اما شرکت ها تخم مرغ های 20 عددی را به این قیمت می فروشند و حتی برخی شرکت ها برای تخم مرغ 20 عددی قیمت 38 هزار تومان را تعیین کرده اند.
پس از ورود جدی وزارت جهاد کشاورزی به تنظیم بازار مرغ و عرضه مرغ گرم دولتی به قیمت ۱۸هزار و ۵۰۰ تومان، متاسفانه هم اکنون شاهد عرضه مرغ آزاد به قیمت بالای ۲۶ هزار تومان در برخی از خرده فروشی ها هستیم.اکنون مرغ دولتی به صورت حواله ای در کشتارگاه های میدان بهمن پایتخت به واحدهای خرده فروشی عرضه و درنهایت به قیمت ۱۸هزار و ۵۰۰ تومان به مصرف کننده فروخته می شود.
این در حالی است که برخی از واحدهای خرده فروش در چنین فضایی از عرضه مرغ کلا امتناع میکنند زیرا عرضه مرغ دولتی مستلزم ایجاد صف است که در شرایط کرونایی خلاف پروتکلهای بهداشتی است و برخی از خرده فروشی ها نیز معتقدند در چنین شرایطی به دلیل ما به التفاوت اندک میان قیمت کشتارگاه و قیمت ۱۸ هزار و۵۰۰ تومان دولتی ،عرضه مرغ برایشان صرفه ندارد.
در همین حال قیمت تخممرغ نیز روند افزایشی را در این روزها نشان می دهد.یک مغازه دار پروتئینی در گفت وگو با خبرنگار ما عرضه مرغ دولتی به واحدهای دارای جواز کسب در شهر به جای عرضه حواله ای آن در کشتارگاه های میدان بهمن پایتخت را راهکاری برای یک نرخی شدن قیمت مرغ دانست.
در گزارش تورم نقطه به نقطه مهرماه بیشترین افزایش قیمت ماهیانه در گروه برنج، لبنیات، تخممرغ و انواع روغن ثبت شده است. بیشترین افزایش قیمت در گروه لبنیات مربوط به کره حیوانی با بیش از ۴۰ درصد افزایش در بازار بوده است. در این ماه تخممرغ ماشینی بیش از ۲۱ درصد افزایش قیمت و خامه هم ۲/ ۱۳ درصد افزایش قیمت داشته است.
همه این ها در حالی است که از ابتدای آذرماه هم روند افزایش قیمت خوراکی ها، شوینده ها و مواد مصرفی خانواده ها همچنان ادامه دارد و انگار غول گرانی قرار نیست به این راحتی ها به خانه اش برگردد.
افزایش 13 درصدی قیمت روغن
ده روز ابتدای آذرماه شرایط به گونه ای بوده است که تهیه برخی اقلام خوراکی و مصرفی با مشکلاتی روبه رو بوده است. به عنوان مثال، روغن و مرغ موادی بوده اند که در عرضه و تقاضای آن ها مشکلاتی وجود داشته است.
اول آذرماه بود که در جلسه ستاد تنظیم بازار تصویب شد حداکثر قیمت مصرف کننده انواع روغن در بسته بندی پت ۱۰ درصد و سایر انواع بسته بندیها ۱۳ درصد افزایش یابد اما از اواخر شهریور ماه عرضه روغن جامد در فروشگاه ها کم شد و قیمت آن نیز افزایش یافت. کمتر از یک ماه بعد نیز روغن مایع در بازار کمیاب شد؛ به طوری که این کالا یا در مغازهها و فروشگاههای بزرگ نبود یا به هر نفر تنها یک روغن فروخته می شد.
پرواز مرغ
بازار مرغ و گوشت هم در آذرماه شرایط ویژه ای را تجربه کرده است. قیمت هر کیلو مرغ در فروردین امسال ۱۲ هزار تومان بود که تیرماه به ۱۷ هزار و ۹۰۰ تومان و در آبان به ۲۳ هزار تومان رسیده بود. این در حالی است که هفته پیش قیمت مرغ فقط در 24 ساعت بیشتر از 50 درصد افزایش را تجربه کرد! بعد از این افزایش قیمت ناگهانی مرغ، محمدرضا طلایی مدیر عامل شرکت پشتیبانی امور دام گفت که افزایش قیمت مرغ بهدلیل «خلأ کوتاهمدت در تولید» بوده است.
او البته وعده داد قیمت مرغ تا ۱۰ روز دیگر متعادل میشود. در کنار مرغ، تخم مرغ هم اوضاع عجیبی پیدا کرده است. طبق گزارشی که در صفحه 10 امروز نوشتیم هر شانه تخم مرغ به عدد 38 هزارتومان رسیده که بی سابقه است!
حبوبات لاکچری و افزایش حدود 150 درصدی قیمت برنج طی یک سال!
شاید حبوبات را بتوان پرچمدار افزایش قیمت در حوزه کالاهای تولید داخل دانست. این اقلام پر مصرف در چند روز گذشته یک جهش قیمتی دیگر داشت. به عنوان مثال، لوبیاچیتی در مهر سال گذشته کیلویی ۱۶ هزار و ۷۰۰ تومان فروخته شد و در اسفندماه ۹۸ به کیلویی ۲۰ هزار تومان رسید. این محصول پرمصرف اکنون به حدود 30 هزارتومان رسیده است!
عدس نیز که در مهر پارسال کیلویی ۷ هزار و ۵۰۰ تومان فروخته شد در انتهای سال ۹۸ به کیلویی ۱۴هزار و ۵۰۰تومان رسید. افزایش قیمت برنج وارداتی از حدود یک سال پیش همچنان ادامه دارد و نسبت به پارسال حدود 43 درصد رشد داشته است، البته میزان افزایش قیمت نسبت به مهرماه تا حدی کاهشی بوده و از حدود ۱۲ به 7.9درصد رسیده است.
پودر لباس شویی و مایع دست شویی هم گران تر از قبل
قیمت شوینده ها هم این روزها حال ناجوری دارد. ابتدای آبانماه، قیمت مواد شوینده با مجوز دولت ۴۵ درصد گران شد اما بررسی ها نشان میدهد علاوه بر این افزایش قیمت، از ابتدای سال تولیدکنندگان بهصورت پلکانی تا حدود ۶۰ درصد نرخ محصولات خود را بالا بردهاند.
از آن جایی که انواع شوینده ها با توجه به برند و تنوع در اجناس در بازار موجود است نمی توان رقم دقیقی برای افزایش آن گفت ولی در انتهای این گزارش در جدولی روند قیمتی چند برند پرمصرف را نشان دادیم.
انتهای پیام/