صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۳۱ - ۱۰ آذر ۱۳۹۹

کدام کشورها حیاط خلوت جاسوس‌های رژیم صهیونیستی شده‌اند؟

در این گزارش نکاتی درباره فرآیند و روش تروریست‌های صهیونیست ذکر شده است.
کد خبر : 544763

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، با ترور‌های رژیم صهیونیستی در ایران و منطقه بسیاری این سوال را مطرح می‌کنند که روش خرابکاری رژیم صهیونیستی و اقدامات تروریستی این رژیم چگونه است؟ مدتی پیش و بعد از ترور "فادی محمد البطش" دانشمند فلسطینی توسط ماموران موساد، مقاله‌ای منتشر و به این موضوع پرداخته شد.


در این مقاله نکاتی در مورد فرآیند و روش تروریست‌های صهیونیست ذکر شده که بد نیست به آن‌ها اشاره کنیم.


استفاده از ضاربین موتورسوار؛ روش اصلی ترور‌های موساد



نویسنده این مقاله معتقد است که شهادت البطش طبق گفته خود کارشناسان اسرائیلی بسیار شبیه متد و روش ترور به کارگرفته شده توسط ماموران موساد بوده است. البطش به دست یک تروریست موتورسوار مورد ضرب گلوله قرار گرفت و کشته شد. این روشی است که معمولا تروریست‌های موساد از آن استفاده می‌کنند.


رونن برگمن، استاد دانشگاه که کتابی درباره سیستم اطلاعاتی و تروریستی موساد نوشته تاکید دارد که استفاده از ضاربین موتورسوار یکی از روش‌های نام آشنای موساد در به قتل رساندن هدفشان است و آن‌ها در بسیاری از عملیات‌های تروریستی از این روش استفاده کرده‌اند.


فرآیند اطلاعاتی ترور؛ چه کسی تصمیم نهایی را می‎گیرد؟



اما پرسش این است که موساد چگونه تصمیم به ترور یک شخص می‌گیرد؟ این اتفاق یک پروسه طولانی مدت و پیچیده است. در واقع، تصمیم برای ترور یک شخص یا گروه توسط سه سازمان موساد، سازمان‌های امنیتی ارشد و دولت گرفته می‌شود.


در واقع، نباید پنداشت که تنها موساد است که تصمیم به ترور یک شخص یا گروه می‌گیرد. گاه یک نهاد امنیتی دیگر و یا حتی ارتش اسرائیل وارد یک قضیه شده و تصمیم به ترور مخالفشان می‌گیرند.


رژیم صهیونیستی یک شبکه گسترده اطلاعاتی و لایه لایه دارد که هر یک در بخشی از دنیا فعالیت می‌کند. به طور مثال، سازمان اطلاعاتی "فلسطین – غزه – استانبول" مامور تشخیص و ردیابی اطلاعات "محمد البطش" بود. این سازمان اطلاعاتی بعد از تشخیص فعالیت البطش و ارتباطش با گروه‌های مقاومت، پرونده او را به همراه طرح ترورش به سازمان امنیتی و اطلاعاتی بالاتر داد.


با تشخیص سازمان‌های بالاتر، سرانجام مقامات موساد وارد قضیه شده و طرح ترور او را بررسی کردند. موساد بعد از بررسی‌های لازم، طرح خود و اطلاعات لازم را به سازمان اطلاعاتی بالاتر یعنی ISC (Intelligences Services Committee) یا به زبان عبری (VARASH) داد.


این سازمان بررسی نهایی طرح ترور را برعهده دارد؛ اما باز از قدرت لازم برای صدور فرمان برخوردار نیست. تنها نخست وزیر اسرائیل است که قدرت لازم برای تایید عملیات و آغاز فرآیند اجرایی آن را برعهده دارد.


با این حال، طبق گفته برگمن، گاهی نخست وزیر اسرائیل این تصمیم را به نهاد‌های امنیتی واگذار کرده و از دخالت مستقیم در این گونه موارد خودداری می‌کند. در بسیاری از موارد نیز تصمیم را بر عهده وزیر دفاع گذاشته و او را مسئول مستقیم یک عملیات تروریستی می‌کند.


با تایید نهاد‌های بالاتر، فرآیند ترور آغاز شده و بعد از یک هفته، یک ماه یا حتی چند سال اجرایی می‌شود.


قیساریه و کیدون؛ لانه تروریست‌های صهیونیستی



در سازمان جاسوسی و تروریستی موساد، یک زیرشاخه بسیار مهم وجود دارد به نام "قیساریه" (Caesarea). این زیرشاخه مسئول مستقیم عملیات جاسوسی و تروریستی در کشور‌های عربی و خاورمیانه است. این سازمان در دهه ۷۰ و توسط "مایک هراری" (جاسوس معروف صهیونیست) تشکیل شد.


در زیرشاخه قیساریه یک گروه مهلک و خطرناک دیگر وجود دارد به نام "کیدون" (Kidon). این واژه یک نام عبری است به معنای "سرنیزه". اعضای این گروه را تروریست‌های خطرناک، آموزش دیده و حرفه‌ای تشکیل می‌دهند که مامور مستقیم اجرای ترور در کشور‌های خاورمیانه هستند. اگرچه بیشتر این تروریست‌ها از گارد ویژه ارتش اسرائیل انتخاب می‌شوند، اما قبل از عضویت در کیدون چند سال آموزش مخصوص می‌بینند.


الجزیره معتقد است اعضای همین گروه بودند که البطش و بسیاری از اعضاء حماس را در این سال‌ها ترور کرده اند.


بسیاری گروه کیدون و نقش آن را در موساد با نقش و جایگاه SAC در سازمان سیا آمریکا مقایسه می‌کنند که هر دو فعالیت‌های اجرایی ترور‌ها را بر عهده دارند.


تعداد ترور‌های رژیم صهیونیستی در ۲۰ سال اخیر



طبق گفته برگمن تا سال ۲۰۰۰، یعنی آغاز انتفاضه دوم، کیدون بیش از ۵۰۰ عملیات تروریستی در منطقه داشت که در مجموع منجر به شهادت و مرگ هزاران نفر در سراسر خاورمیانه و دنیا شد. این محقق همچنین تاکید دارد که در طول انتفاضه دوم هم موساد بیش از ۱۰۰۰ عملیات تروریستی دیگر اجرا کرد که از این تعداد ۱۶۸ عملیات موفقیت آمیز بود.


برگمن همچنین از وقوع ۸۰۰ عملیات تروریستی بعد از پایان انتفاضه دوم توسط نیرو‌های موساد خبر می‌دهد؛ ۸۰۰ عملیاتی که هدف بیشترشان ترور اعضای ارشد گروه‌های مقاومت بوده است.


همکاری کشور‌های عربی با موساد؛ کدام کشورها حیاط خلوت کیدون است؟



نکته تاسف بار این است که سازمان‌های اطلاعاتی و امنیتی بیشتر کشور‌های عربی بالاخص مصر و عربستان سعودی با موساد همکاری کرده و به آن‌ها سلاح یا اطلاعات می‌دهند. طبق گزارش الجزیره، عمان، پایتخت اردن، قطب ترور‌های اسرائیل است و سازمان اطلاعاتی این کشور هماهنگی کاملی با اعضای موساد دارد. طبق نوشته برگمن، در بسیاری از موارد اعضای موساد حتی مقامات اطلاعاتی اردنی را از فعالیت یا عملیات خود مطلع نمی‌کنند و بی‌توجه به آن‌ها دست به یک عملیات در داخل خاک اردن می‌زنند.


کشور دیگری که روابط بسیار خوبی با موساد دارد مراکش است. این کشور به علت داشتن اقلیت یهودیان در دل خود، توانسته به حیاط خلوت جاسوسان و تروریست‌های موساد تبدیل شود. طبق اطلاعات از سال ۱۹۶۰ تا کنون رباط (پایتخت مراکش) محل تربیت تروریست‌های عرب موساد شده است. بسیاری از عملیات‌های تروریستی در کشور‌های عربی توسط همین افراد صورت می‌گیرد.


منبع: خبر فوری


انتهای پیام/ 


انتهای پیام/

ارسال نظر