صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۲۳ - ۱۰ آذر ۱۳۹۹

رفع مشکل نمای ساختمان با مردان عنکبوتی

نمای ساختمان اولین ارتباط مشتری با یک ساختمان است و اکثر مشتریان انتخاب اول آنها از روی نمای ساختمان می‌باشد. سازندگان با اطلاع از این موضوع سعی در زیبایی هر چه بیشتر نمای ساختمان دارند که بعضی از سازندگان به منظور کاهش قیمت نهایی ساختمان نکات ایمنی را نادیده می‌گیرند.
کد خبر : 544667

به گزارش گروه دیگر رسانه های خبرگزاری آنا، حتما تا به حال مردان عنکبوتی را مشغول به کار در نماهای ساختمان دیده‌اید. به این مردان عنکبوتی که با طناب مشغول کار در ارتفاع هستند راپل کار می‌گویند. راپل کار کسانی هستند که مهارت ساختمانی و آموزش کار با طناب دیده‌اند و تخصص آنها رنگ آمیزی، شستشوی نما، نورپردازی و پیچ و رولپلاک نما ساختمان است. در این مقاله قصد داریم به صورت تخصصی به آموزش پیچ و رولپلاک سنگ نما دیوار ساختمان بپردازیم اگر علاقه به کار مردان عنکبوتی دارید با ما همراه باشید.


نمای ساختمان اولین ارتباط مشتری با یک ساختمان است و اکثر مشتریان انتخاب اول آنها از روی نمای ساختمان می‌باشد. سازندگان با اطلاع از این موضوع سعی در زیبایی هر چه بیشتر نمای ساختمان دارند که بعضی از سازندگان به منظور کاهش قیمت نهایی ساختمان نکات ایمنی را نادیده می‌گیرند. همچنین به مرور زمان و فرسایش تدریجی نمای ساختمان احتمال بروز حوادث ناگوار برای اهالی ساختمان، عابران پیاده، وسایل نقلیه است که باعث بوجود آمدن خسارت‌های جبران ناپذیر خواهد شد. این موضوع درجه اول گریبان گیر مالکان ساختمان، سازندگان و ناظران می‌شود.



در سال‌های اخیر با توجه به ساخت و ساز‌های فراوان به خصوص در کلان شهرها متاسفانه شاهد افزایش حوادث ناگوار جانی و مالی بسیاری بوده‌ایم که منجر به وجود آمدن ایده اصلی خدمات استحکام نمای ساختمان شد یعنی پیشگیری و کاهش هزینه‌های جانی و مالی که متحمل مالکان ساختمان می‌شود با کمی تفکر و تعقل می‌توان به این نتیجه برسیم که با صرف کمترین هزینه میتوان حوادث ناشی از نمای ساختمان را به صفر برسانیم اما بسیاری از مالکان و سازندگان به سادگی از کنار این مساله مهم عبور می‌کنند.


در یکی از حوادث اخیر شاهد فوت شهروندی بر اثر سقوط نمای ساختمان بوده‌ام که منجر به یک نزاع دسته جمعی شد. متاسفانه تا حادثه برای خودمان اتفاق نیفتد اینگونه مسائل را جدی نمی‌گیریم ولی عزیزان با صرف هزینه ناچیز و استفاده از پیچ و رولپلاک جهت تثبیت سنگ نما دیگر شاهد اینگونه حوادث ناگوار نخواهیم بود.


این مقاله ابتدا آموزش پیچ و رولپلاک دیوار ساختمان پرداخته و در ادامه علل ریزش سنگ نما را بررسی می‌کند پس تا انتها با ما همراه باشید.


آموزش پیچ و رولپلاک نمای سنگی


پیچ رولپلاک نما شامل دو قطعه است که با بسته شدن به نمای ساختمان باعث چفت شدن نما به ساختمان می‌شود. این دو قطعه شامل یک عدد پیچ گالوانیزه به طول 6 سانتی متر (در اجرای نمای ساختمان می‌توان از پیچ‌های با طول کمتر نیز استفاده کرد ولی از نظر مهندسین بهترین طول پیج برای مقاوم سازی نما 6 سانتی متر است) و یک رولپلاک از جنس پلاستیک به علت نگه داشتن بهتر سنگ در نما استفاده می‌شود.


‌ آموزش انجام پیچ و رولپلاک نما


در این مقاله قصد داریم آموزش انجام پیچ و رولپلاک نما و عایق کاری نما به صورت کامل شرح دهیم. طبق آموزش پیچ و رولپلاک نمای سنگی به این نکته توجه کنید. دو نوع نما موجود است. یک نمای قبل تخریب و دو نمای بعد از تخریب وجود دارد. در نمای قبل از تخریب به ازای هر سنگ نمای 50 سانتی متری یک پیج و رولپلاک و برای سنگ‌های با عرض کوچکتر به ازای هر سنگ یک پیچ و رولپلاک استفاده می‌شود. برای نمای ستون و قاب پنجره و سنگ‌های با عرض کمتر از 10 سانتی متر جهت جلوگیری از لق شدن سنگ‌ها حتما به این نکته توجه کنید اول با یک دریل معمولی سنگ را سوراخ کنید و بعد با دریل چکشی بتون را سوراخ کرده و در ادامه کار رولپلاک را با چکش به آرامی داخل سوراخ فرستاده در نهایت پیج را با دریل شارژی داخل رولپلاک می‌کنید جهت زیبای کار بتونه‌ای همرنگ نما سنگ بر روی تمام پیچ و رولپلاک به جهت حفظ ظاهر ساختمان می‌زنیم.


برای ساختمانی که سنگ نما آن تخریب شده است اول باید زیر آن را کاملا از سنگ ریزه‌ها، نخاله‌های ساختمانی تمیز کنیم و بعد با سنگ برش پشت سنگ جایگزین را کمی شکاف بزنیم و به وسیله چسب مخصوص سنگ، سیمان سفید و پودر سنگ آن را به ساختمان متصل کنیم سپس با استفاده از پیچ و رولپلاک آن را محکم کنیم. در آخر هم با استفاده از چسب مخصوص و سیمان و پودر سنگ درزهای باقی مانده را پوشانده تا از نفوذ آب به داخل آن جلوگیری کنیم.



آموزش خدمات بدون داربست نمای ساختمان


ارائه خدمات در حوزه پیچ و رولپلاک نما با طناب نیازمند یک تیم متخصص است. در پیچ و رولپلاک نما با طناب لازم است تا از زبده‌ترین و مجرب‌ترین نیروها استفاده شود تا علاوه بر حفظ امنیت، نتیجه کار را نیز تضمین کرد و از هزینه‌ها جانی و مالی بعدی جلوگیری کرد.


در پیچ و رولپلاک نما با طناب از سیستم راپل استفاده می‌شود و نحوه کار به این صورت است که افرادی که مهارت های لازم و آموزش کار با طناب دیده‌اند از یک نقطه تعیین شده شروع به سوراخ کردن سنگ‌ها و جای گذاری رولپلاک‌ها می‌کنند و پس از آن متناسب با ابعاد سنگ از پیچ در تعداد و اندازه استاندارد بهره می‌گیرند.


بیشتر اوقات کارفرمایان اصرار به اجرای پیچ و رولپلاک با طناب را دارند که این امر به دو دلیل سرعت عمل بیشتر بخاطر اجرای راحت‌تر با طناب نسبت به داربست است و همچنین هزینه تمام شده کمتر به علت نبود داربست در پروژه است. اما نکته حائز اهمیت اجرای استاندارد نمای ساختمان که در خدمات بدون داربست باید بسیار مورد توجه قرار گیرد.


دلایل سقوط سنگ نمای ساختمان


عامل های بسیار زیاد در ریزش سنگ نما نقش دارند که موارد اصلی آن را بیان می‌کنیم. تغییر فصول به سبب بارش برف و باران همچنین وزیدن باد در صورتی که پیش بینی نکرده باشید آسیب جدی به نمای ساختمان وارد می‌شود. آب یکی از عوامل اصلی در تخریب نمای ساختمان است به سبب نفوذ آب در پشت نما و گرم و سرد شدن هوا باعث تخریب تدریجی نمای ساختمان می‌شود. برای مثال آب در هوای سرد زمستان در پشت نمای ساختمان یخ می‌زند و در تابستان به علت گرما یخ به آب روان تبدیل می‌شود و در زیر نمای ساختمان به مرور باعث فرسایش آن می‌شود. زلزله دیگر عامل مهم در سقوط نمای ساختمان به علت مستحکم نکردن سنگ ساختمان با پیچ و رولپلاک است. همچنین باران اسیدی در شهرهای آلوده همواره یکی از معضلات اساسی در تخریب سنگ نمای ساختمان است.



رعایت نکات استاندارد


کلام آخر


اما مقاله امروز ما در مورد نماهای سنگی و آموزش خدمات بدون داربست بود که دارای نقاط قوت بیشتری نسبت به ضعف آن می‌باشد نمای سنگی عمر و ماندگاری بالایی دارد و همچنین زیبایی خاصی به ساختمان می‌بخشد اما ضعف سنگ در نما وزن و چگالی زیاد و همچنین جذب کم سیمان است که اینها در کنار هم موجب ریزش سنگ نما در دراز مدت می‌شود.


قانون جدید نظام مهندسی، لازم است هر ساختمان دارای شناسنامه فنی و ملکی یا دفترچه مشخصات فنی باشد و یکی از تعهدات سازنده در آن گارانتی عملکرد ساختمان در یک دوره پنج الی ده ساله است.


یکی از مهمترین اقدامات این است که مجتمع بیمه مسئولیت مدنی در جهت جبران خسارت‌های مالی و جانی نسبت به شخص ثالث باشد ولی برای پیشگیری از وقوع تمامی حوادث و خسارات لازم است در زمان ساخت ساختمان سنگ نما پیچ و رولپلاک شود.


انتهای پیام/ر


انتهای پیام/

ارسال نظر