۱۰ عادتی که با کرونا آمد و شاید همیشگی شوند
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، با فرا رسیدن ماه دسامبر، بیماری کرونا یک ساله میشود؛ بیماری همهگیری که تاکنون حدود ۶۲ میلیون نفر را در سراسر جهان مبتلا کرده و تقریباً یک و نیم میلیون نفر را به کام مرگ فرستاده است.
ضمن اینکه آسیبهای اقتصادی ناشی از آن نیز بر اساس بررسیها تا چند دهه ادامه خواهد داشت.
بیماری کرونا که بزرگترین بحران بهداشتی و بحران کمسابقه اقتصادی جهان را رقم زده، اختلالی بیسابقه در زندگی روزمره نیز ایجاد کرده است.
دنیایی که با حضور کرونا تجربه میشود و البته دنیای پساکرونا، تفاوتهای بزرگی با دنیایی دارند که ما پیش از بروز و شیوع کرونا شاهد آن بودیم و در آن زیستیم.
به گزارش «نیچر و اِی اِی آر پی»، بررسیها نشان میدهند بسیاری از راههای همزیستی و سازگاری ما با کرونا اعم از فیزیکی یا دیجیتال، مدتها پس از واکسیناسیون سراسری یا کشف درمان آن، از بین میروند و ما میتوانیم به زندگی عادی بازگردیم.
اما ۱۰ عادتی که احتمالاً تا مدتها بر زندگی شخصی، شغلی و فرهنگی ما تأثیرگذار خواهند بود، عبارتند از:
– دورکاری: شیوع کرونا به شکلی ناگهانی دهها میلیون کارگر و کارمند را از محل کارشان دور کرده و آنها را وادار به کار از خانه کرد.
بررسیهای انجام شده نشان میدهد ۴۲ درصد از افراد دور کار، این امر را سبب تمایل بیشتر برای کار اعلام کردند.
۶۰ درصد نیز اعلام کردند از عدم اتلاف وقت در مسیر کار به خانه و برعکس، لباس راحت و نظافت محیط در هنگام دورکاری لذت میبرند و ۷۸ درصد گفتند که در دورکاری به اندازه کار در محل کار یا حتی بیشتر از آن، کارآیی دارند.
صاحبان مشاغل نیز از کاهش هزینهها به دلیل دورکاری ابراز رضایت کردند و میگویند این شیوه را به عنوان یکی از شیوههای کار کارکنان خود در دنیای پساکرونا در نظر میگیرند.
– کاهش مراجعه به پزشک: در حالی که تا سال گذشته تعداد انگشتشماری در سراسر جهان از طریق آنلاین به پزشک مراجعه میکردند، شیوع کرونا این عادت را بهسرعت نور تغییر داد.
اکنون افراد در همه سنین تلاش میکنند تا از طریق آنلاین با پزشکان خود ارتباط بگیرند و مراجعه حضوری را به حداقل ممکن برسانند.
– خرید آنلاین مواد غذایی: البته عجیب نیست که خرید آنلاین در دوره شیوع کرونا، شاهد رشدی انفجاری باشد اما پایدار بودن این عادت محل سؤال است.
– تغییر نوع رابطه با افراد خانواده و دوستان: نحوه تعامل، معاشرت و ارتباطهای اجتماعی در دوره شیوع کرونا بهکلی تغییر کرده و از دیدارهای فیزیکی به صورت دیدارهای آنلاین درآمده است.
– پوشیدن ماسک صورت: استفاده از ماسک در میان ملل آسیایی و برخی از جوامع آسیایی آمریکایی یک امر عادی بود، اما با شیوع کرونا این امر به قانونی اجباری تبدیل شد که بر اساس توصیه پزشکان و کارشناسان تا مدتها پس از واکسیناسیون کرونا به دلیل لزوم رعایت بهداشت عمومی ادامه خواهد داشت.
البته پیشبینی میشود افراد در آینده بهمحض ابتلا به سرماخوردگی یا آنفلوانزا اقدام به پوشیدن ماسک کنند.
– ترک عادت رفتن به سینما: صنعت سینما که با ورود سیستمها و فناوریهای نوین و غولهای نمایش فیلم رو به زوال بود، با شیوع کرونا آسیبی جدیتر دید.
انتظار میرود عادت سینما رفتن، دیرترین عادتی باشد که در دنیای پساکرونا بازخواهد گشت.
– سفرهای هوایی متفاوت: تغییرات آشکار در بهای بلیت، مقاصد سفر و سایر وجوه سفرهای هوایی، میتوانند تجربه متفاوتی را برای مسافران رقم بزنند.
شرکتهای هواپیمایی و فرودگاهها ناچارند با اعمال و اجرای مداوم دستورالعملهای بهداشتی به مسافران خود ثابت کنند این لولههای پروازی فولادین، از جهت بهداشتی نیز امن هستند.
– اجتناب از وسایل حملونقل عمومی: وضعیت نامشخص وسایل و سیستم حملونقل عمومی در پی شیوع کرونا تا مدتها ادامه داشته و استفاده از آنها را در هالهای از ابهام قرار میدهد.
– تضعیف حریم شخصی: تلفنهای هوشمند در زمان افزایش فاصلههای اجتماعی، افراد را میتواند در نزدیکی مراقبان قرار بدهد.
– شستن دستها: این عادت احتمالاً تنها عادت خوبی است که به دلیل کرونا تا مدتها باقی میماند.
شست و شوی صحیح و مرتب دستها، عادتی است که وجودش را مدیون کرونا هستیم.
منبع: جهت
انتهای پیام/
انتهای پیام/