صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷:۵۲ - ۰۹ آذر ۱۳۹۹
با اخراج متقابل سفرا؛

تنش میان صربستان و مونته‌نگرو بالا گرفت

مونته‌نگرو و صربستان در پی افزایش تنش دیپلماتیک میان دو کشور، سفرای یکدیگر را اخراج کردند.
کد خبر : 544553

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، مونته‌نگرو و صربستان در پی افزایش تنش دیپلماتیک میان دو کشور، سفرای یکدیگر را اخراج کردند.


دولت طرفدار غرب در مونته‌نگرو «دخالت طولانی و مداوم در امور داخلی مونته‌نگرو» را دلیل اخراج ولادیمیر بزوویچ، سفیر صربستان اعلام کرد. این اقدام دولت سوسیالیست مونته‌نگرو چند روز پیش از برگزاری مراسم تحلیف دولت مخالف اتحادیه اروپا و حامی صربستان انجام شد.


حزب دموکراتیک سوسیالیست (DPS) مونته‌نگرو در جریان انتخابات پارلمانی ماه اوت گذشته، قدرت مطلق ۳۰ ساله خود را به ائتلافی از احزاب مخالف اتحادیه اروپا واگذار کرد.


وزارت خارجه صربستان نیز روز شنبه و در واکنشی متقابل از تارزان میلوسویچ، سفیر مونته‌نگرو خواست تا ظرف ۷۲ ساعت خاک این کشور را ترک کند؛ رخدادی که به روابط پرتنش دو کشور منطقه بالکان که پیش از برگزاری همه‌پرسی استقلال مونته‌نگرو در سال ۲۰۰۶ کشوری واحد به شمار می‌رفتند، افزوه است.


مونته‌نگرو مقام‌های صربستان را به کمک به نیروهای سیاسی طرفدار این کشور برای بازگشت به قدرت و بازیابی مجدد نفوذ خود در مونته‌نگرو متهم کرده است؛ به طوری که وزارت خارجه مونته‌نگرو در بیانیه اخیر خود ادعا کرده که سفیر صربستان در یک سخنرانی با توصیف تصمیم سال ۱۹۱۸ برای پیوستن به پادشاهی متحد صربستان، کرواسی و اسلونی را نماد «آزادی‌خواهی» مردم مونته‌نگرو و «آزادسازی» این کشور توصیف کرده؛ اقدامی که وزارت خارجه مونته‌نگرو آن را بی‌احترامی به حق حاکمیت ملی این کشور قلمداد کرده است.


پارلمان مونته نگرو در سال ۲۰۱۸ میلادی مصوبه مجمع ملی در سال ۱۹۱۸ را لغو کرده و آن را نماد سلب حق حاکمیت ملی این کشور عنوان کرده بود.


انتهای پیام/4129/


انتهای پیام/

ارسال نظر