صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۰۹ - ۰۹ آذر ۱۳۹۹

کمپانی‌هایی که در طول جنگ جهانی دوم با هیتلر همکاری کردند

بسیاری از کمپانی‌های مشهور و رهبران بازار دنیای مدرن فعالانه در پروژه‌های آدولف هیتلر و حزب نازی در طول جنگ جهانی دوم مشارکت داشتند.
کد خبر : 544431

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، آدولف هیتلر رهبری آلمان را در جنگ جهانی دوم بر عهده داشت، جنگی در نتیجه آن ۸۵ میلیون نفر جانشان را از دست دادند. حزب نازی کشتار و تخریبی را در جهان سبب شد که نمونه اش تا پیش از جنگ جهانی دوم دیده نشده بود.


اما آن‌ها این کار‌ها را به تنهایی انجام ندادند، زیرا بسیاری از کمپانی‌های مشهور و رهبران بازار دنیای مدرن فعالانه در پروژه‌های حزب نازی در دهه ۱۹۳۰ و ۱۹۴۰ مشارکت داشتند، در حالی که برخی از آن‌ها تامین کننده ماشین آلات و تجهیزات جنگی دولت آلمان نازی بودند که برای کشتن میلیون‌ها انسان به کار گرفته شدند.


همچنین یکی از بهترین معروف‌ترین و محبوب‌ترین نوشیدنی‌های گازدار جهان در ابتدا برای بازار آلمان نازی ساخته شده بود که سازنده آن هنوز هم در بازار‌های جهانی فعال است.



بسیاری از کمپانی‌های مشهور و رهبران بازار دنیای مدرن فعالانه در پروژه‌های آدولف هیتلر و حزب نازی در طول جنگ جهانی دوم مشارکت داشتند.



جالب‌تر از آن اینکه هیتلر خود پرفروش‌ترین خودرو تولید انبوه شده جهان را طراحی کرده بود. اگر چه باید گفت که برخی از کمپانی‌هایی که در این فهرست به آن‌ها اشاره می‌شود اصالتاً آلمانی هستند و بدین ترتیب همکاری آن‌ها با آدولف هیتلر و حزب نازی قابل درک است، برخی نیز کمپانی‌های خارجی هستند.


کمپانی‌های سوییسی و آمریکایی بودند که در طول جنگ جهانی دوم به همکاری تجاری با آلمان نازی ادامه داده و حتی محصولات و تجهیزات جنگی برای ورماخت تولید کردند.



۱۲- Hugo Boss


شاید مشهورترین مورد همکاری کمپانی‌های مشهور با نازی ها، همکاری کمپانی Hugo Boss برای طراحی و تولید یونیفرم‌های اس اس و جوانان هیتلری از سال ۱۹۳۲ به بعد باشد. این قرارداد به Hugo Boss کمک کرد که از یک کسب و کار کوچک به یک برند جهانی در طول دهه ۱۹۳۰ تبدیل شود.


برند خاص لباس‌های سیاه براق این کمپانی در واقع برای جذب احترام عامه مردم آلمان نسبت به نظامیان طراحی شده بود.


بسیاری از این یونیفرم‌ها با استفاده از نیروی کار زندانیان و اسرای جنگی تولید شده بود. هوگو باس خود عضو حزب نازی بوده و پسرش، سیگفرید، نیز در سخنانی مشهور در سال ۱۹۹۷ گفت: «البته که پدرم به حزب نازی تعلق داشت. اما آن دوران چه کسی عضو حزب نازی نبود؟».



۱۱- Volkswagen


کمپانی خودروسازی فولکس واگن رقابت نزدیکی با هوگو باس برای داشتن نزدیک‌ترین رابطه تجاری با حزب نازی و آدولف هیتلر داشت. نه تنها این نازی‌ها بودند که خودرو معروف Beetle را طراحی کردند بلکه هیتلر خود نامگذاری پرفروش‌ترین خودرو تمام دوران را انجام داد.


پیشوا می‌خواست خودرویی مقرون به صرفه، زمخت و قوی و البته دارای ظاهری شبیه سوسک بسازد که به «خودرو مردم» تبدیل شود، عبارتی که فولکس واگن به همان شکل آن را به انگلیسی ترجمه کرد.


از این رو هیتلر از فردیناند پورشه، مغز متفکر کمپانی تولید خودرو‌های لوکس پورشه، خواست تا یکی از این خودرو‌ها را برای وی بسازد. در طول جنگ جهانی دوم، تقریباً ۸۰ درصد از کارگران کمپانی فولکس واگن برده‌هایی بودند که اکثر آن‌ها در کارخانه فولکس واگن در اشتوتگارت کار می‌کردند.


حتی کار به جایی رسید که فردیناند پورشه از هاینریش هیملر درخواست کرد تا زندانیان کمپ آشوویتز را برای تولید خودرو در اختیار او قرار دهد. طراحی و ساخت خودرو Herbie که یکی از مشهورترین خودرو‌های جهان و مورد علاقه دنیای سینما و بازیگران بود در واقع ایده آدولف هیتلر بود.



۱۰- Coca-Cola


همه می‌دانند که فرمول ترکیبی نوشیدنی خاص کوکاکولا چنان سری است که تنها چند نفر از آن مطلع هستند، پس بخش آلمان این کمپانی بعد از قطع شدن تدارکات خود بدنبال ورود ایالات متحده به جنگ جهانی دوم، چگونه به این مسئله واکنش نشان داد؟ خب در واقع آن‌ها یک نوشیدنی جدید خلق کرده و نامش را فانتا گذاشتند. در واقع این نوشیدنی لیمویی در ابتدا برای نازی‌ها و تمام مردم آلمان در طول جنگ جهانی دوم تولید شده بود.


مقامات ارشد حزب نازی از کوکا کولا متنفر بودند، اما مزه آن مردم کشور را شیفته خود کرده بود و به همین دلیل رییس کمپانی کوکا کولا در آلمان می‌خواست تولید این نوشیدنی محبوب در صد‌ها کارخانه که در سراسر آلمان پراکنده بودند برقرار بماند.


بدین ترتیب مکس کیت با آدولف هیتلر و مقامات ارشد حزب نازی مذاکره کرد تا کوکا کولا بتواند مقادیر بیشتری نسبت به گذشته شکر دریافت کند و او از محصولات موجود در کشور برای تولید یک نوشیدنی کاملاً جدید استفاده نماید. بدین ترتیب فانتا به نوشیدنی محبوب نازی‌ها تبدیل شد.



۹- Kodak


این غول عرصه عکاسی جهان چهره‌ای بسیار دور از یک چهره بی نقص دارد. رابطه و نزدیکی کداک با یکی از مشاوران اقتصادی مورد اعتماد آدولف هیتلر به نام ویلهلم کپلر، باعث شده بود که این کمپانی آمریکایی به طور مرتب کارگردان یهودی را اخراج کرده تا کسب و کار‌های آمریکایی بتوانند همچنان از سود تجارت با آلمان نازی برخوردار باشند.


این کمپانی همچنین از زندانیان و اسرای جنگی برای کار در کارخانه‌های خود در آلمان استفاده کرده و علاوه بر چاشنی، دیگر ابزار‌های انفجاری برای ماشین جنگی نازی‌ها تولید می‌کرد. در واقع روابط کپلر با کمپانی کداک چنان قوی و نزدیک بود که سرویس‌های امنیتی ایالات متحده از عنوان «مرد کداک» برای وی استفاده می‌کردند.



۸- General Motors


کمپانی آمریکایی جنرال موتورز که حتی توسط بازماندگان هولوکاست به خاطر کمک به نازی‌ها از طریق استفاده از نیروی کار زندانیان به دادگاه کشانده شد نیز به تولید ماشین آلاتی کمک کرد که آلمان نازی از آن‌ها برای اجرای تاکتیک‌های جنگی خلاقانه، اما ویرانگر خود استفاده کرد: blitzkrieg یا «جنگ صاعقه ای».


کامیون‌های Blitz در کارخانه جنرال موتورز در آلمان تولید شده و پیش از حمله‌های سنگین به کشور‌هایی مانند لهستان، فرانسه و شوروی در اختیار ارتش ورماخت قرار گرفتند.


نکته جالب اینکه آلبرت اشپیر به عنوان وزیر تجهیزات و تولیدات جنگی آلمان نازی به خاطر تولید لاستیک خاص تولیدی کمپانی جنرال موتورز از این کمپانی آمریکایی تمجید کرده و مدعی شد که نقش مهمی در کمک به سیاست جنگ صاعقه‌ای ورماخت داشته است.


با شروع جنگ جهانی دوم در سال ۱۹۳۹، کارخانجات جنرال موتورز تولید هواپیما‌های جنگی و کامیون‌های نظامی را آغاز کردند، چیزی که گزارشات سرویس‌های اطلاعاتی ایالات متحده از آن به عنوان «ستون فقرات سیستم حمل و نقل ارتش آلمان» یاد می‌کردند.


کمپانی جنرال موتورز چنان به سیاست‌های آدولف هیتلر بی اعتنا بود که وقتی در سال ۱۹۳۹، ارتش آلمان نازی به چکسلواکی حمله کرد، آلفرد سولان رییس جنرال موتورز اعلام کرد: «رفتار نازی‌ها نباید باعث نگرانی مدیریت جنرال موتورز باشد». در واقع این کمپانی سود خود را به جان مردم ترجیح داده بود.



۷- Ford


همانند رفقای آمریکایی شان در زمینه تولید خودرو، کمپانی فورد نیز نقش مهمی در تولید تجهیزات و خودرو‌های نظامی برای ماشین جنگی آلمان نازی داشت. این کمپانی نیز که بعد از پایان جنگ جهانی دوم توسط بازماندگان هولوکاست به خاطر استفاده از زندانیان در کارخانه‌های خود به دادگاه کشانده شد، در جریان جنگ جهانی دوم از طریق تولید خودرو‌های نظامی برای دو طرف (متحدین و متفقین) کسب سود می‌کرد.


کمپانی فورد بین سال‌های ۱۹۴۰ تا ۱۹۴۳ سالانه تقریباً ۵۰،۰۰۰ پوند برای تداوم تولید کالا‌ها برای آلمان پول اضافه دریافت می‌کرد. همچنین هنری فورد، موسس کمپانی فورد، یکی از قهرمانان هیتلر به شمار می‌رفت.


نام او در کتاب «نبرد من» که بیانیه سیاسی او به شمار می‌آید برده شده و نشان صلیب بزرگ عقاب آلمان به عنوان بالاترین جایزه آلمان نازی را برای یک دیپلمات و چهره خارجی دریافت کرد. مهم‌تر اینکه پیشوا عکسی از هنری فورد را روی میز کار خود داشت و این موضوع نشان از جایگاه فورد در نزد رهبر آلمان نازی داشت.


همچنین آدولف هیتلر در سال ۱۹۳۱ از هنری فورد به عنوان یکی از کسانی که برایش الهام بخش و الگو بوده یاد کرد. جالب اینکه هنری فورد نیز به شدت از یهودیان بیزار بود و این باور خود را پنهان نمی‌کرد.



۶- Siemens


کمپانی زیمنس به عنوان یک کمپانی آلمانی دیگر که رابطه‌ای نزدیک با حزب نازی داشت. کمپانی زیمنس که اکنون بزرگ‌ترین کمپانی مهندسی در اروپاست، در آن دوران عمدتاً محصولات مرتبط با حوزه انرژی و تجهیزات پزشکی تولید می‌کرد.


آن‌ها همچنین تجهیزات ارتباطی و مخابراتی، زیرساخت‌های ریلی و تولید برق مورد نیاز نازی‌های را تامین کرده که باعث شد کمپانی زیمنس به مهم‌ترین کمپانی همکار برای نازی‌ها تبدیل شود.


علاوه بر این، این کمپانی در سال ۲۰۰۱ تلاش کرد یک اجاق گازی به نام Zyklon را معرفی کند در حالی که نام این محصول شباهت زیادی به گاز زیکلون بی داشت که توسط نازی‌ها برای کشتن هزاران نفر مورد استفاده قرار گرفته بود.



۵-BMW


با در اختیار داشتن بیش از ۵۰،۰۰۰ زندانی و اسیر جنگی در طول جنگ جهانی دوم که نیروی کار برده وار بودند، کمپانی بی ام دبلیو از رژیم نازی منتفع می‌شد.


در حالی که سود مالکان کمپانی به خاطر تولید قطعات موتورسیکلت و موتور‌های BMW ۱۳۲ به کار گرفته شده در هواپیما‌های جنگی آلمان در حال افزایش بود، هزاران کارگر این کمپانی به خاطر شرایط نامساعد کاری و شیفت‌های طولانی کاری جان باختند.



۴- Allianz


شاید شما هم اسم آلیانز را شنیده باشید، اما ندانید دقیقاً چیست. این کمپانی فعال در عرصه تجارت و بیمه که در مونیخ مستقر است حق نامگذاری ورزشگاه خانگی دو باشگاه اصلی شهر، بایرن مونیخ و مونیخ ۱۸۶۰ را در اختیار داشته و بازی‌های خانگی این دو تیم در ورزشگاه آلیانز آرنا برگزار می‌شود.


علاوه بر حمایت مالی از کمپ آشوویتز، کرت اشمیت به عنوان مدیرعامل کمپانی آلیانز، وزارت اقتصاد رایش سوم را نیز بر عهده داشت.


بدین ترتیب جای تعجب نداشت که سرمایه‌های بزرگی به طور مستقیم در اختیار این کمپانی قرار داده می‌شد. بعد از پایان جنگ جهانی دوم، این کمپانی از پرداخت بیمه به بازماندگان جنگ خودداری کرد با این ادعا که هیچ سندی وجود ندارد.



۳- IBM


در سال ۱۹۴۱، ماشین‌های تجارت بین المللی (IBM) در حال رصد تحرکات اروپائیان در سراسر هلند بودند تا اطمینان یابند که این افراد دستگیر شده و در نهایت به اردوگاه‌های مرگ فرستاده شوند. کمپانی IBM که از زمان رسیدن آدولف هیتلر به قدرت در سال ۱۹۳۳ برای وی و دولتش تجهیزات تهیه می‌کرد، در سال‌های جنگ برنامه‌های آموزشی برای تعلیم افسران اس اس به منظور فیلتر کردن، انتقال و در نهایت اعدام افراد مغضوب راه اندازی کرد.


این تکنولوژی آمریکایی باعث شد که آلمانی‌ها به کارآمدترین اپراتور‌ها در دوران جنگ جهانی دوم تبدیل شوند و این موضوع باعث شد نازی‌ها در صدر دریافت کنندگان سوخت قرار گرفته، بهترین و کارآمدترین سلاح‌ها را داشته و قطارهایشان همیشه سر ساعت حرکت کنند.



۲- Random House


به عنوان بزرگ‌ترین ناشر کتاب‌های عمومی در جهان، کمپانی رندوم هاوس در انتشار برخی از محبوب‌ترین رمان‌های تاریخ نقش مهمی داشته است، اما چیزی که کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد این است که کمپانی رندوم هاوس نقش مهمی در ماشین تبلیغاتی و پروپاگاندایی هیتلر داشت.


جوزف گوبلز که وزیر پروپاگاندای رایش سوم بود از کمپانی برتلزمان‌ای جی که کمپانی مادر رندوم هاوس بود برای چاپ میلیون‌ها پوستر و کتاب پروپاگاندایی نازی ها، از جمله کتاب Serialisation and Euthanasia: A Contribution To Applied Christian Ethics و آثار ویل وسپر که یکی از چهره‌های اصلی کتاب سوزان سال ۱۹۳۳ در آلمان بود، استفاده می‌کرد.


علاوه بر این، رندوم هاوس را باید همراه با زیمنس در کنار کمپانی‌های مرتبط با حزب نازی قرار داد که بعد‌ها به اعتبار خود لطمه زدند، زیرا این کمپانی در سال ۱۹۷۷ تعریف دیکشنری وبستر از واژه «نازی» را بدین شکل تغییر داد: «شخصی که به شکلی دیوانه وار به کنترل یک فعالیت یا کار خاص یا ... علاقه داشته یا به دنبال آن است؛ مانند نازی سوپ».



۱- Nestlé


کمپانی نستله که هیچگاه به دور ماندن از جنجال علاقه‌ای نداشت، در سال ۲۰۰۲ خواستار بازپرداخت بدهی ۶ میلیون دلاری کشور اتیوپی شد در حالی که این کشور در قحطی و گرسنگی بی سابقه‌ای به سر می‌برد و این موضوع موجب بایکوت شدن فرمول غذای کودک این کمپانی و تمسخر شدنش در عرصه جهانی گردید.


همچنین پس از اینکه در سال ۲۰۰۵ فاش شد که نستله محصولات قهوه را از مزارعی تامین می‌کند که کودکان در آن‌ها به اجبار به کار گرفته می‌شوند، بسیاری از مردم از خرید محصولات این کمپانی سر باز زدند.


بدتر از همه اینکه در سال ۲۰۰۰ کمپانی نستله که در سوییس مستقر است تنها ۱۴.۵ میلیون دلار برای جبران خسارت‌های وارده به بازماندگان جنگ که در دوران جنگ جهانی دوم مجبور به کار اجباری شده بودند پرداخت کرد.


در واقع نستله اعتراف کرد در سال ۱۹۴۷ یک کمپانی به نام Maggi خریداری کرده بود که از نیروی کار مجانی دوران حکومت نازی‌ها نهایت سود را برده بود. علاوه بر این، نستله در سال ۱۹۳۹ به حزب نازی مستقر در سوییس کمک مالی کرده و به این حزب یاری رسانده بود تا پایگاه محکمی در کشور‌های اروپای مرکزی داشته باشد. دولت آلمان نیز این خوش خدمتی‌های نستله را جبران کرده و قرارداد‌های پرسودی با نستله برای تامین شکلات برای ارتش خود بستند.


منبع: روزیاتو


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر