جزئیات طرح اجبار همراه داشتن كارت ملی برای ورود به ادارات و استفاده از حمل و نقل عمومی
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، از اول آذر شهرهای قرمز به حالت نیمهتعطیل درآمدند، از دیروز هم كه ادارات دولتی لااقل برای یك هفته تعطیل شدند، مقررات منع تردد شبانه كه از اول آذر شروع شده نیز تا اطلاع ثانوی اجرا میشود، سفر با خودروی شخصی هم كه همچنان ممنوع است ولی با این حال نه شهری همچون تهران آنطور كه انتظار میرفت خلوت است و نه گشت و گذارهای مردم در شهرهای قرمز و نارنجی و زرد تمام شده است.
تازه باید به همه اینها ایستادن در صفهای طولانی مرغ دولتی را هم اضافه كرد كه بزم دولت است برای ویروس كرونا. در این اوضاع و احوال كه عدهای ممنوعیت ترددهای شبانه را میشكنند، عدهای با پلاكهای مخدوش در شهر تردد میكنند، برخی یواشكی همچنان مشغول كسب و كارند و بخش خصوصی نیز هنوز دل به دل مصوبات ستاد ملی مقابله با كرونا نداده و حاضر به اعمال دوركاری نشده، این ستاد مصوبهای تازه داده است.
خلاصه مصوبه این است: از این به بعد افراد برای دریافت خدمت در ادارات و همچنین استفاده از حمل و نقل عمومی باید كارت ملی به همراه داشته باشند. آنطور كه علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد ملی مقابله با كرونا اعلام كرده، این مصوبه تلاشی است برای كنترل افراد كرونامثبت، به این نحو كه از حضور این افراد در حمل و نقل عمومی و ادارات جلوگیری شود.
تا به حال درباره كارت ملی و كارایی آن در طرحهای مختلف زیادی صحبت شده، مثلا در طرح جریمه عابران پیاده متخلف یا در ماجرای كرونا به خاطر جریمه كسانی كه از ماسك استفاده نمیكنند. طرح جریمه عابران پیاده البته به دلیل نواقص بسیار به طور كلی منتفی شد و به بایگانی طرحهای مشابه پیوست، جریمه شهروندان فاقد ماسك از طریق شناسایی با كدملی هم كه حتی یك بار اجرایی نشد تا لااقل طعمش را زیر دندان مزه مزه كنیم و نتیجهای بگیریم.
با این سابقه ذهنی، خوشبیننبودن به مصوبه جدید ستاد چندان غیرعادی نیست، ولی ما فرض را بر جدی بودن ماجرا گذاشته و حرفهای دیروز علیرضا رئیسی را كه در مورد نحوه شناسایی كرونامثبتها در حمل و نقل عمومی و ادارات است، عینا بازنشر میدهیم.
بنابراین یكی از این كرونامثبتها اگر قصد سفر كند یا برای انجام امور اداری پا به ادارهای بگذارد، به محض ارائه كارت ملی، شناسایی شده و به سمت قرنطینه هدایت میشود.
البته اینكه این سامانه از چه زمانی فعال شده و تا چه اندازه همه بخشها را به هم متصل كرده، روشن نیست. چون اگر این سامانه از اواخر آبان در كشور فعال بوده، مثال نقضی موجود است كه میتواند كارایی این سیستم رصد را زیر سوال ببرد.
منظورتان كدام سیستم حمل و نقل است؟
با مصوبه جدید ستاد ملی مقابله با كرونا همه ما باید از این به بعد كارت ملیمان در جیبمان باشد تا اگر كرونا نداریم، در ادارات و پایانههای مسافری هوایی، دریایی، زمینی و ریلی ثابت شود كه ناقل ویروس نیستیم و اگر بیمار هستیم، شناسایی شویم و برای حفظ سلامت جامعه راهی قرنطینه شویم. اما آیا منظور از سیستم حمل و نقل عمومی فقط همینهاست كه نامش را بردیم؟ آیا بسیاری از مردم كشور با مترو، اتوبوس و تاكسیهای درون شهری جابهجا نمیشوند؟
در متروی تهران كه دیروز بعد از تعطیلی ادارات دولتی بازهم واگنها شلوغ بود و هیچ صندلی خالی برای نشستن پیدا نمیشد، یا در اتوبوسهای بیآرتی كه هنوز در برخی ساعات، مسافران صورت به صورت میایستند یا حتی در تاكسیها كه اغلبشان شیشه را از ترس سرما تا ته میكشند بالا، یك یا چند كرونامثبت حضور داشته باشد، كارت ملی به چه كاری میآید؟
البته شاید این زن جزو كسانی بوده كه موبایل را در خانه گذاشته و به سبك خودش قانون را دور زده، زنی كه آدمهای مشابه او كه چنین فكری به سرشان میزند نیز كم نیستند. ولی به هر حال منظور این است كه دلخوش بودن به رصد با موبایل یا الزام همراه داشتن كارت ملی، گرچه تلاشی است برای مهار كرونا، ولی مبارزهای است با راههای فرار بسیار.
زیر ذرهبین فناوران
مصوبه دیروز ستادملی مقابله با كرونا از دید محمدمراد بیات، كارشناس فضای مجازی و توسعه فناوری، گامی رو به جلو و اقدامی باارزش است. او حتی به ما میگوید زیرساختهای مربوط به این كار نیز در كشور مهیاست، گرچه ممكن است نقصهایی هم موجود باشد، ولی همین كه كار شروع شود، نقصها نیز شناسایی شده و برای خلأها راهحلهایی پیدا خواهد شد.
از سوی دیگر وحید ادیب، كارشناس فناوری اطلاعات به دستافزارها كه لازمه استفاده از كارت ملی در این طرح است، اشاره میكند و به ما میگوید این دستگاهها كه كارت ملی را اسكن میكنند، فناوری پیچیدهای ندارند و حتی میتوانند روی تلفن همراه سوار شوند، پس آنچه مهم است، وجود پایگاههای دادهای گسترده و استفاده همه نهادهای مرتبط از اطلاعات بیماران است.
البته در مورد مصوبه دیروز ستاد نباید از دو موضوع غافل شد؛ اول موضوع مربوط به كارتهای ملی در كشور كه طبق آخرین آمارها حدود 12 میلیون نفر از ایرانیان هنوز یا برای دریافت كارت ملی هوشمند اقدام نكرده یا اگر اقدام كردهاند به جای كارت، رسید كاغذی دفاتر خدمات الكترونیك دولت را دارند.
اما موضوعی كه از این هم مهمتر است، اینكه مصوبه دیروز ستاد در مورد الزام به داشتن كارت ملی تایید میكند كه رصد كرونا مثبتها و نگهداشت آنها در قرنطینه با مشكل مواجه است، چراكه این افراد به دلیل رصدهایی كه حتما ناقص است، آزادانه به جاهای مختلف از جمله ادارات و انواع و اقسام سفر میروند و چون مسؤولان از این موضوع آگاه هستند، بحث كارت ملی را پیش كشیدهاند.
12 میلیون ایرانی بدون کارت ملی
حسین قاسمی، دبیر کمیته اجتماعی انتظامی ستاد ملی مدیریت کرونا به ایسنا گفت: ازنظر اینکه چه تعداد از افراد در حال حاضر کارت ملی دارند و چه تعداد ندارند، باید تأکید کنیم اگر مبنای ۱۵ سال سن را در نظر بگیریم ۶۲میلیون ایرانی واجد شرایط گرفتن کارت ملی هستند، یعنی ۶۲میلیون از ۸۵ میلیون جمعیت ایران واجد گرفتن این کارت هستند، اما از این ۶۲میلیون نفر ۵۰ میلیون نفر کارت ملی گرفتهاند.
قاسمی عنوان کرد: این کار از طریق استعلام لحظهای انجام میشود که QR کدی در سامانه اپلیکیشن ماسک طراحیشده که هرکسی که گوشی هوشمند داشته باشد با داشتن کارت ملی میتواند کارت ملی را اسکن کند و سابقه سبز یا قرمز بودن فرد قابلمشاهده خواهد بود.
لطفا نگویید اوضاع خوب است
تلخ بود و تكرار تلخی، وقتی دیروز بازهم اعلام شد طی یك شبانهروز 391 هموطن دیگر را به خاطر كرونا از دست دادیم و جمع قربانیانمان به عدد ۴۷ هزار و۴۸۶ نفر رسید. این كه حال ۵۸۶۵ بیمار كرونایی در بیمارستانهای سراسر كشور نیز وخیم است، جرعهای شوكران بود بر جرعههای دیگر. این آمارها دارند فریاد میزنند كه كرونا در كشورمان همچنان در حال تاخت و تاز است، برای همین سخنان دیروز سخنگوی ستاد مقابله با كرونا به دلمان نچسبید.
منبع: روزنامه جامجم
انتهای پیام/
انتهای پیام/