2 گزینه ایران برای واکنش به ترور شهید فخریزاده/ موساد و سیا عامل ترور هستند
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا، روزنامه فرامنطقهای رأیالیوم در گزارشی نوشت: ترور شهید «محسن فخریزاده»، رئیس سازمان پژوهش و نوآوری وزارت دفاع ایران را که در نزدیکی تهران انجام شد، میتوان ناشی از یک خلأ امنیتی بزرگ دانست؛ بهویژه اینکه عملیات ترور بهوسیله گروهی آموزشدیده و با حمله مستقیم به خودروی وی و درگیری مسلحانه رخ داد که درنهایت به شهادت دانشمند ایرانی منجر شد.
این گزارش با بیان اینکه شهید فخریزاده از مهمترین شخصیتهای عرصه توسعه توان دفاعی و موشکی ایران در وزارت دفاع به شمار میرفت، میافزاید: بهطور معمول در بیشتر عملیاتهای تروریستی میتوان ردپایی از دستگاه اطلاعاتی خارجی و در رأس آنها سیا و موساد را مشاهده کرد؛ عملیاتهای مشترک و پیچیدهای که قبل از آن با جمعآوری اطلاعات فنی و دقیق، رصد فرد مورد هدف بهوسیله جاسوسها و تصویربرداری هوایی که معمولاً از اتاق عملیات دستگاههای اطلاعاتی پیگیری میشود، ضریب موفقیت عملیات را بالا میبرند.
رأیالیوم در گزارش خود آورده است: بهدنبال سلسله عملیاتهای تروریستی علیه دانشمندان هستهای ایرانی که چند سال پیش انجام شد، تدابیر امنیتی شخصیتهای ایرانی مرتبط با برنامه هستهای، موشکی و دفاعی افزایش یافت که باعث شد عملیات علیه اهداف مدنظر دشمن بسیار سخت و غیرممکن شود.
سلسله ترورها بعد از مدتی متوقف شد و دستگاه اطلاعاتی ایران توانست مانع از انجام عملیاتهای امنیتی علیه شخصیتهای حساس کشور شود.
رأیالیوم نوشت: تأکید میشود اسرائیل همگام با دستگاه اطلاعاتی آمریکا در ترور محسن فخریزاده مشارکت داشته است تا بتواند تلاشهای ایران را در زمینه دفاع موشکی و توسعه پژوهشهای علمی-نظامی متوقف کند و به پیشرفتهای ایران در زمینه برنامه هستهای ضربه بزند.
بیشتر بخوانید:
ایران قادر به شناسایی مجرمان و قطع دست عاملان ترور دانشمندانش است
این روزنامه فرامنطقهای درباره ابعاد واکنشهایی که جمهوری اسلامی ایران میتواند به ترور دانشمند هستهای نشان دهد، مینویسد؛
نخست، تهران باید اولویت خود را بر مرتفع کردن خلأ امنیتی بگذارد و ابتدا به فکر رفع خلأ امنیتی و عوامل داخلی و شبکه گسترده جاسوسهای خارجی فعال در کشور باشد که در درز اطلاعات به دشمن نقش دارند. این موضوع اکنون در رأس اولویتهای فوری ایران است.
دوم، بهدنبال هدفی بهعنوان پاسخ مناسب باشد که فرماندهان نظامی و مسئولان سیاسی بهطور یکسان وعده آن را دادهاند.
رأیالیوم نوشت: ایران با تجربه چندین دهه درگیری، دقیق مراحل و احتمالات خود را بررسی میکند و در تصمیمگیریهای تهران احساسات و واکنشهای عصبانی دخیل نیست.
این روزنامه مینویسد: برای تصمیمگیرندگان ایران سؤالی که مطرح است و بر آن تمرکز خواهند کرد این است که آیا ترور، تلاش یا دامی برای واکنش سریع و اقدام تلافیجویانه نظامی ایران است که بهانهای به دولت دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا برای حمله نظامی به تأسیسات هستهای ایران میدهد؟ آن هم در حالی که قرار است تا کمتر از دو ماه دیگر جای خود را در کاخ سفید به جو بایدن بدهد.
رأیالیوم در پایان موارد احتمالی را از واکنشها بیان میکند که بخشی از آن مترتب بر استفاده از سلاح اتمی است.
انتهای پیام/4033/پ
انتهای پیام/