صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۴۹ - ۰۷ آذر ۱۳۹۹
با بررسی مشکلات عضلانی فضانوردان؛

مولکول ضعف جسمانی در بدن کشف شد

دانشمندان در حال تحقق برای یافتن علل دقیق مشکلات جسمانی فضانوردان در فضا هستند.
کد خبر : 543822

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه فناوری خبرگزاری آنا، با توسعه اکتشافات فضایی و لزوم به حضور طولانی مدت فضانوردان در خارج از مدار زمین نگرانی برای حفظ سلامت این افراد نیز بیشتر شده است و اکنون دانشمندان تحقیقات گسترده‌ای در مورد علل ایجاد مشکلات جسمانی برای فضانوردان را آغاز کرده‌اند.


بررسی‌های پزشکی نشان می‌دهند فضانوردان در مأموریت‌های فضایی دچار مشکلات جسمی شده و اندام‌های مختلف بدن آن‌ها مانند قلب، ماهیچه‌ها، مغز و استخوان‌ها تحت فشار قرار گرفته و ضعیف می‌شوند. البته این تحقیقات روی بدن فضانوردانی که از ایستگاه بین‌المللی فضایی بازگشته‌اند انجام شده و باتوجه به شرایط ماه و مریخ مطمئناً تأثیرات محیطی بر بدن فضانوردانی که به این دو سیاره سفر خواهند کرد بسیار بیشتر است.


در این پروژه تحقیقاتی بیش از 200 دانشمندان به این نتیجه رسیدند که مولکولی به نام میتوکندری(mitochondria) سبب ایجاد ضعف جسمانی در بدن فضانوردان می‌شود. البته به دلیل محدودیت تعداد افرادی که به فضا رفته‌اند و الزام به پرداخت هزینه بسیار زیادی برای نمونه‌گیری در فضا و ارسال آن به زمین دانشمندان برای این تحقیق منابع زیادی نداشتند.


افشین بهشتی محقق ارشد بخش سلامت فضانوردان در سازمان تحقیقات فضایی ناسا گفت: «میتوکندری همان چیزی است که دانشمندان را درگیر خود کرده و همه را برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص راه‌های حفظ سلامت فضانوردان در فضا کنجکاو ساخته است.»



میتوکندری سلولی است که با همکاری سایر سلول‌ها مواد مغذی را در قسمت‌های مختلف بدن توزیع کرده و عملکرد عادی اندام‌های مختلف را حفظ می‌کنند. یعنی اگر این سلول دچار مشکل شود بدن در فرایند تأمین مواد مغذی برای اعضای خود دچار اختلال می‌گردد. میتوکندری در محیط بدون وجود جاذبه با تغییرات ساختار و ژنتیکی مواجه شده و از همین رو بسیاری از فضانوردان پس از مدتی حضور در فضا با مشکلات مفضلی و بینایی روبه‌رو می‌شوند.


بهشتی بیان کرد: «انسان‌ها در زمین بیش از حد تحت تأثیر گرانش قرار دارند و زمانی که فضانوردان به فضا می‌رسند بدن آن‌ها با شرایط جدید روبه‌رو شده و نمی‌تواند به سرعت خود را با محیط جدید هماهنگ سازد. باید تحقیقات بیشتری در خصوص میتوکندری انجام شود و امیدواریم با ایجاد تغییر در ساختار این سلول بتوان ایمنی فضانوردان را به طور کامل تأمین کرد.»


انتهای پیام/4144/


انتهای پیام/

ارسال نظر