صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۲۶ - ۰۷ آذر ۱۳۹۹
گزارش آنا؛

جان کری کیست و چه مواضعی نسبت به ایران دارد؟

یکی از اعضای کلیدی کابینه جو بایدن رئیس‌جمهور منتخب آمریکا، جان کری وزیر امور خارجه دولت باراک اوباما رئیس‌جمهور سابق ایالات‌متحده است که از مواضع خاصی در قبال ایران برخوردار است.
کد خبر : 543816

گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا در گزارشی به بررسی سوابق سیاسی- مدیریتی جان کری وزیر امور خارجه دولت باراک اوباما رئیس‌جمهور سابق آمریکا پرداخته و مواضع کلی وی در قبال ایران را که به‌تازگی به‌وسیله بایدن رئیس‌جمهور منتخب به سمت نماینده ویژه رئیس‌جمهوری در امور تغییرات اقلیمی برگزیده‌شده را زیر ذره‌بین برده است.


"جان فوربس کری" متولد سال 1943 است. وی در ابتدای سال ۲۰۱۳، وقتی هیلاری کلینتون اولین وزیر خارجه دولت اوباما استعفا داد به‌عنوان وزیر امور خارجه اوباما مشغول به کار شد.


حساس‌ترین نقش کری حضور در مذاکرات برجام بود


جان کری در سال ۲۰۱۶ قبل از اتمام صدارتش به‌عنوان وزیر خارجه معاهده اقلیمی پاریس را امضاء کرد و حال در دولت بایدن انتظار می‌رود که جان کری نقش مهمی در شکل‌گیری معاهده اقلیمی پاریس برای مبارزه با پدیده گرمایش زمین ایفا کند.



وی در سال ۱۹۸۴ در انتخابات مجلس سنا شرکت کرد و توانست به‌عنوان نماینده ایالت ماساچوست وارد سنا شود. وی سه بار دیگر به‌عنوان نماینده ماساچوست به سنا راه یافت و سابقه‌ای 20 ساله برای خود در خدمت به حزب دموکرات دست‌وپا کرد.


کری در سال ۲۰۰۴ با آغاز انتخابات مقدماتی حزب دموکرات به‌عنوان نامزد این حزب برگزیده شد. در ژوئیه سال ۲۰۰۴ به‌عنوان نامزد پست معاونت رئیس‌جمهور معرفی شد. کری قبل از ورود به سیاست به‌عنوان سخنگوی کمیته سربازان جنگ ویتنام آمریکا علیه سیاست‌های جنگ‌طلبانه کشورش فعالیت می‌کرد زیرا خود وی در جنگ ویتنام حضور داشت و حتی زخمی هم شده بود.


وی ظاهراً از مخالفان حمله نظامی آمریکا به عراق به دستور جورج بوش پسر رئیس‌جمهور سابق پس از حوادث 11 سپتامبر بود.




بیشتر بخوانید:


رئیس جمهور آینده آمریکا از ایران امتیاز بگیرد و به برجام بازگردد




لازم به ذکر است که کری در مذاکرات هسته‌ای ایران با گروه 5+1 که به انعقاد توافقنامه برجام در سال 2015 منتهی شد کشورش را نمایندگی می‌کرد. شاید بتوان گفت که سنگین‌ترین کارکرد سیاسی جان کری در دوره‌ای که وزیر خارجه آمریکا بود حضور وی در مذاکرات هسته‌ای ایران و مذاکره با محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان درزمینهٔ برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) بود.


کری در سال 2019 در خصوص خروج دونالد ترامپ از توافق هسته‌ای گفت که ما باید ایران را با برجام پای میز مذاکرات موشکی و منطقه‌ای می‌آوردیم و درصورتی‌که تقاضای مذاکره ما را رد می‌کردند، از برجام خارج می‌شدیم و اشتباه دونالد ترامپ این بود اول خارج شد و بعد تقاضای مذاکره کرد. بر اساس خبری از "بوستون گلوب" کری بسیار تلاش کرد که ترامپ از قرارداد هسته‌ای با ایران خارج نشود. وی چندین مکالمه تلفنی با مقامات اروپایی داشت تا بتواند برجام را حفظ کند اما تلاش‌هایش نتیجه نداد.


کری در دیدار با عادل الجبیر وزیر خارجه وقت عربستان در سال 2016 موضعی واحد با ریاض در قبال ایران اتخاذ کرد و به ایران اتهام انجام اقدامات بی‌ثبات کننده در منطقه غرب آسیا زد.


کری تلویحاً ایران را کشوری غیرمعمول نامید


وی در سال 2018 هم در مصاحبه با "سیان ان" ادعا کرد که سپاه پاسداران ایران مخالف انعقاد توافق هسته‌ای بود و مدعی شد که خروج آمریکا از این توافق به تندروها در ایران قدرت بیشتری می‌دهد. وی ادامه داد که در خصوص توافق هسته‌ای ما می‌خواستیم اول خیالمان از بابت فعالیت هسته‌ای ایران راحت بشود بعد به سراغ فعالیت‌های موشکی ایران، حمایتشان از حزب الله و مواضعشان علیه اسرائیل برویم و آن‌ها را نیز محدود کنیم.


به نوشته گاردین کری در واکنش به بازداشت موقت سربازان آمریکایی که حریم دریایی ایران را در ژانویه 2016 نقض کرده بودند از این اقدام ایران انتقاد کرد و گفت که کشورهای نرمال از این اقدامات انجام نمی‌دهند و تلویحاً ایران را کشوری غیر معمول خواند.



جان کری در عربستان


در سیزدهم ژانویه سال 2016 دو فروند قایق نظامی آمریکایی با ۱۰ کماندوی این کشور در محدوده آب‌های تحت حاکمیت ایران نزدیک به جزیره فارسی در خلیج فارس به دلیل ورود غیرقانونی به آب‌های سرزمینی ایران دستگیر شدند.


در ماه مارس سال 2015 کری در واکنش به گزارش‌هایی که مدعی شده بودند ایران به یمن کشتی حامل تسلیحات ارسال کرده است گفت که کشورش در مقابل این‌گونه اقدامات (هر چند که مستنداتی برای این اقدامات توسط ایران ارائه نشده بود) خواهد ایستاد.


انتهای پیام/4155/


انتهای پیام/

ارسال نظر