صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۴:۰۳ - ۰۷ آذر ۱۳۹۹

چای کیسه‌ای را به این دلیل مهم ننوشید

تحقیقات جدید حاکی است فنجان‌های چای (کیسه‌ای) ممکن است حاوی میلیون‌ها ذره میکروسکوپی پلاستیکی باشند.
کد خبر : 543783

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از ایندیپندنت، بریتانیایی‌ها به عنوان مردمی که عاشق چای هستند، سالانه بیش از ۶۲ میلیارد فنجان چای مصرف می‌کنند، ولی با اینکه شاید فکر می‌کنند چای کیسه‌ای آن‌ها صرفاً از چای و کاغذ تشکیل شده است، اما در واقع بسیاری از این چای‌ها حاوی پلی‌پروپایلن است (ماده‌ای که برای بستن کیسه به کار می‌رود تا به شکلی که هست باقی بماند).


محققان دانشگاه مک‌گیل در پی آن بودند که دریابند آیا چای کیسه‌ای پلاستیکی ممکن است ذرات میکرو و نانوپلاستیک را هنگام دم کردن چای به این نوشیدنی پس بدهد؟


با توجه به اینکه دانشمندان هنوز نمی‌دانند این ذرات میکروسکوپی برای بدن مضر هستند یا خیر، تیم تحقیق تلاش کرد دریابد که پلاستیک، بر روی موجودات آبی کوچکی به نام «دافینا ماگنا» یا «کنه آبی» چه تأثیری می‌گذارد. این موجودات غالبا در تحقیقات زیست‌محیطی مورد استفاده قرار می‌گیرند.


محققان برای انجام آزمایش‌های خود، بسته‌هایی از چهار مارک مختلف چای کیسه‌ای را که در کیسه‌های پلاستیکی عرضه می‌شوند، تهیه کردند. آن‌ها کیسه را باز کردند، چای خشک را از آن بیرون آوردند و کیسه خالی را شستند. سپس کیسه‌ها را داخل ظرف آب جوشاندند تا حالت دم کشیدن شبیه‌سازی شود.


تیم تحقیق با کمک میکروسکوپ الکترونیکی کشف کرد که یک کیسه پلاستیکی در دمای دم کشیدن حدود ۱۱.۶ میلیارد ذره میکروپلاستیک و ۳.۱ میلیارد ذره نانو پلاستیک در آب آزاد می‌کند.


محققان اظهار می‌کنند که این میزان پلاستیک هزاران بار بیشتر از میزانی است که وجود آن پیش‌تر در سایر غذاها گزارش شده بود.


این محققان در یک آزمایش دیگر، کنه‌های آبی را در معرض اندازه‌های مختلفی از میکرولاستیک و نانوپلاستیک حاصل از کیسه چای قرار دادند. به گزارش تیم تحقیق، اگرچه این موجودات زنده ماندند، ولی نشانه‌هایی از ناهنجاری‌های آناتومی و رفتاری در آن‌ها دیده شد.


به این ترتیب، نتیجه گرفتند که یافته‌های به‌دست‌آمده اگرچه موجب نگرانی است، ولی تحقیقات بیشتری لازم است تا معلوم شود که این پلاستیک‌ها می‌توانند روی بدن انسان عوارض کوتاه‌مدت یا درازمدت داشته باشند یا خیر.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

برچسب ها: چای
ارسال نظر