صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۳۷ - ۰۳ آذر ۱۳۹۹

زمانی برای تغییر عادت‌های ترافیکی + جدول

پیشنهادهایی برای تردد ضروری در معابر شهر تهران که این روزها ساعات پیک ترافیکی‌شان تغییر کرده است.
کد خبر : 542940

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، شنبه اول آذر محدودیت‌های جدید مقابله با کرونا و باران دست در دست هم دادند تا بسیاری از معابر شهر تهران قفل شوند. هرچه به ساعات 9شب نزدیک‌تر می‌شدیم هم ترافیک بزرگراه‌ها، سنگین‌تر می‌شد، اما آنچه نقشه‌های ترافیکی و شواهد حکایت می‌کرد از ساعت 9ونیم به بعد تمامی معابر، روان‌ترین ترافیک ممکن را داشتند.


انگار خیابان‌ها پس از منع تردد، نفس راحتی از حضور خودروها می‌کشیدند؛ اتفاقی که دیشب هم رخ داد و انتظار می‌رود تا 15آذر هرشب خلوت‌تر از شب گذشته شود. اما سؤال اینجاست که آیا ترافیک سنگین بین ساعات 5ونیم عصر تا نزدیک 9شب همچنان باقی خواهد ماند؟ باید منتظر ماند و دید.


در عین حال، همشهری برای شما یکسری نکات و پیشنهادهایی دارد تا در وهله نخست از تردد غیرضروری پرهیز کنید و اگر ناچار به استفاده از خودروی شخصی شدید، چطور ترافیک را دور زده و زمان را مدیریت کنید. پیشنهادهای زیر به‌همراه مدیریت زمانبندی‌ برای سفرهای درون‌شهری، آگاهی از مسیرهای شلوغ و محورهای جایگزین از راهکارهایی است که می‌تواند مانع ایجاد ترافیک در ساعات پیک   باشد. 


محدوده طرح ترافیک: مرز محدوده طرح ترافیک از سمت شمال خیابان مطهری، از سمت جنوب خیابان شوش، از سمت غرب خیابان کارگر و از سمت شرق خیابان شریعتی و هفده شهریور است.


ساعت سیال خروج از طرح: ساعت شروع طرح ترافیک 8صبح و ساعت پایان آن 16 است. شهروندان مجازند از ساعت 14:30 به‌صورت رایگان و به مرور از محدوده خارج شوند.


نرم‌افزارهای مسیریابی: برای پیدا کردن بهترین، کوتاه‌ترین و خلوت‌‌ترین مسیرهای ممکن برای سفرهای ضروری در شهر از نرم‌افزارهای مسیریابی استفاده کنید. پیشنهاد ما برنامه هوشمند رایا (نقشه همراه تهران) و دیگر برنامه‌هایی مثل بلد، ‌نشان و... است.


 مرکز ندای ترافیک (تلفن87500): شهروندان درصورت مشاهده اختلال یا خرابی چراغ‌های راهنمایی هوشمند، می‌توانند با شماره 5رقمی 87500 تماس بگیرند و مشکل موردنظر را اعلام کنند. همچنین شهروندان می‌توانند از طریق تماس با این شماره، از خدمات دیگری همچون: مسیریابی، اطلاع از آخرین تغییرات ساعت و محدوده طرح ترافیک و طرح زوج یا فرد، وضعیت انسداد تونل‌های شهری، استعلام وضعیت ترافیک بزرگراه‌ها و برخی از اطلاعات مرتبط با معاینه فنی خودرو مطلع شوند.


وب‌سایت ترافیک آنلاین: این وب‌سایت با بهره‌گیری از آخرین تکنولوژی روز دنیا، اطلاعات ترافیک شهرهای ایران را به‌صورت واقعی و زنده به نمایش درمی‌آورد. در این وبسایت ترافیک خیابان‌های پرتردد با رنگ‌های سبز، نارنجی، قرمز، زرشکی و سیاه به نمایش درمی‌آید.


رنگ سبز: مسیر باز است و شما می‌توانید با حداکثر سرعت مجاز این مسیر حرکت کنید.


رنگ نارنجی: مسیر تقریبا شلوغ است و شما ناچار می‌شوید با سرعتی کمتر از سرعت مجاز حرکت کنید، اما متوقف نمی‌شوید و ترافیک روان است.


رنگ قرمز: ترافیک سنگین است.


رنگ زرشکی: ترافیک بسیار سنگین است و شما مجبور هستید دقایقی در جای خود متوقف شوید و حرکت به‌سختی و بسیار کند صورت می‌پذیرد.


رنگ سیاه: مسیر مسدود شده و شما نمی‌توانید در این مسیر حرکت کنید.


محورهای پرتردد و انتخاب مسیرهای جایگزین: برخی از مهم‌ترین محورهای اصلی پایتخت و ساعت‌های اوج ترافیک برای اطلاع شهروندان به شرح زیر است:
1ـ محدوده غرب به شرق بزرگراه حکیم، پیش از تونل رسالت، عصرها ترافیک سنگین دارد.
2ـ بزرگراه حکیم محدوده پارک پردیسان عصرها با حجم بالای تردد مواجه است.
3ـ در محدوده پل سیدخندان تا میدان رسالت بزرگراه شهیدحاج‌قاسم‌ سلیمانی عصرها ترافیک سنگین است.
4ـ بزرگراه چمران محدوده برج میلاد و گیشا، عصرها ترافیک سنگین دارد.
5ـ در مسیر جنوب به شمال بزرگراه امام علی به‌خصوص محدوده‌های پیروزی، سبلان و نارمک صبح‌ها تا نزدیک ظهر، ترافیک سنگین است؛ بنابراین بزرگراه‌های شیخ فضل‌الله نوری و شهیدصیاد شیرازی 2محور شمالی و جنوبی، ‌مسیرهای جایگزین برای دور زدن ترافیک هستند.
6ـ میدان تجریش صبح‌ها، ساعات ظهر و عصرها با ترافیک سنگین مواجه است و در این ساعت‌ها شهروندان از سفرهای غیرضروری در این محور اجتناب کنند.
7ـ خیابان شوش ظهرها ترافیک سنگینی دارد.
8ـ خیابان میرعماد در ساعات صبح تا عصر محدوده شلوغی به‌حساب می‌آید، اما از ساعت17 شاهد خلوت‌تر شدن این محور هستیم. در ساعات عصر برای دسترسی میان 2خیابان شهید مطهری و شهید بهشتی محور جایگزین و مناسبی به‌حساب می‌آید.
9ـ بزرگراه شهید مدرس شمال به جنوب در محدوده میرداماد، ساعات صبح و عصر ترافیک سنگین است.
10ـ بزرگراه شهید مدرس جنوب به شمال ظهر و عصر در محدوده خیابان شهید دستگردی، ترافیک سنگین است. همچنین ابتدای خیابان شهید دستگردی از ورودی بزرگراه شهید مدرس در همان ساعت‌ها اغلب ترافیک سنگینی دارد.
11ـ بزرگراه آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی در مسیر شرق به غرب به‌خصوص در نقاط ابتدایی بین ساعت‌های 17:30 تا20:30 ترافیک بسیار سنگین است.
12ـ تونل نیایش در مسیر محور غرب به شرق بین ساعت‌های 17:30 تا 20:30 ترافیک سنگین است؛ بنابراین مسیر جایگزین، ادامه بزرگراه آیت‌الله هاشمی رفسنجانی و استفاده از تونل آرش - اسفندیار برای ساکنان محدوده‌های نلسون ماندلا (آفریقا)، شهید دستگردی و حتی خیابان شریعتی در محدوده قلهک به‌حساب می‌آید.
13ـ بزرگراه بسیج محور شمال به جنوب حدفاصل خیابان پیروزی صبح‌ها تا حدود ساعت11 ترافیک شدید دارد.
14ـ بزرگراه بسیج محور شمال به جنوب پیش از بزرگراه محلاتی، عصرها ترافیک نسبتا سنگینی دارد. 



سفر به مناطق 6 و 12 فقط به‌ شرط ضرورت


پایتخت کشور هر روز بستر بیش از 20میلیون سفر شهری است. اگرچه با اعمال محدودیت‌های جدید و ممنوعیت تردد از ساعت 21شب تا 4صبح روز بعد، میزان سفر با خودروهای شخصی کاهش پیدا کرده، اما به هرحال ساعات پیک ترافیکی هم دستخوش تغییر شده است؛ به‌گونه‌ای که در برخی مسیرها، زودتر از ساعت 5عصر هم شاهد ترافیک هستیم.


البته هنوز اطلاع دقیقی از کاهش سفرهای صورت گرفته با خودروی شخصی در دسترس نیست، اما نیفتادن در دام ترافیک سنگین ساعاتی از روز‌، موضوع مهمی است نشان از اهمیت مدیریت ترافیک دارد.


صدالبته در کلانشهر تهران که یک‌سوم ترددهای کل کشور را به‌خود می‌بیند، رصد و کنترل دقیق معابر شهری از نان شب هم واجب‌تر و لازم‌تر است. در این میان، بهتر است بدانید طبق آخرین آمار و اطلاعات منتشر شده درباره حمل‌ونقل و ترافیک شهر تهران، منطقه12 با آمار بیش از یک‌میلیون سفر در هر روز، بیشترین جذب سفر را دارد و پس از آن منطقه6 با جذب سفر حدود یک‌میلیونی در هر روز، قرار گرفته است. 


جالب اینکه منطقه4 تهران رده نخست تولید سفر روزانه را دارد؛ یعنی شهروندان این منطقه بیشترین سفر را در طول روز رقم می‌زنند که طبق پژوهش‌های مرکز مطالعات شهرداری بخشی از آن به‌دلیل جمعیت بالای منطقه و بخشی دیگر به‌خاطر وابستگی زیاد شهروندانش به‌خودروی شخصی است.


به‌هرترتیب، آمار ترافیکی شهر تهران - که به همت سازمان ترافیک و مرکز مطالعات شهرداری و پلیس راهور تهیه شده - نشان می‌دهد معابر 2منطقه 6 و 12 در ساعات پیک (این روزها ساعات 8ونیم تا 10صبح و در ادامه 4و45دقیقه عصر تا 9شب است) ترافیک بیشتری نسبت به معابر سایر مناطق دارند. حال با توجه به جدول روبه‌رو، تصمیم بهتری می‌توانید بگیرید که آیا برای انجام کاری به مقصد یک‌منطقه بروید یا بهتر است قید سفر درون‌شهری را بزنید. 


منبع: روزنامه همشهری


انتهای پیام/


انتهای پیام/

برچسب ها: ترافیک کرونا
ارسال نظر