صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۲:۲۹ - ۰۳ آذر ۱۳۹۹

آیا پوتین سرطان دارد؟

بر اساس شایعات اخیر، رئیس‌جمهور قدرتمند فدراسیون روسیه با یک بیماری جدی دست‌وپنجه نرم می‌کند.
کد خبر : 542931

به گزارش گروه‌ بین‌الملل خبرگزاری آنا، شایعات مربوط به ابتلای پوتین به بیماری سرطان و نیز پارکینسون به‌وسیله "والری سولووی" تحلیلگر سیاسی شناخته‌شده در روزهای ابتدایی نوامبر سال جاری پراکنده شد.


سولووی 60 ساله، رئیس سابق بخش روابط عمومی در انستیتوی دولتی روابط بین‌الملل مسکو، ادعا کرده است که پوتین در فوریه سال جاری زیر تیغ جراحی رفت و عمل جراحی موفقیت‌آمیز داشت. اما در آخرین حضور رسانه‌ای، پوتین ازنظر سلامت کلی خوب به نظر نمی‌رسید هرچند بنا به گزارش دیلی میل مقامات کرملین این شایعات را مردود دانسته‌اند.



اهمیت پوتین در ثبات اقتصادی- سیاسی روسیه


اما نشریه میرور پا را کمی فراتر نهاده و با اشاره به وخامت حال پوتین و جدی بودن خطر ابتلای وی به سرطان، خبر داد که احتمالاً رئیس‌جمهور روسیه در ژانویه سال آینده قدرت را به دختر 34 ساله‌اش "کاترینا تیخونووا" واگذار خواهد کرد.


این دختر جوان فارغ‌التحصیل دوره فوق‌لیسانس رشته ریاضی و فیزیک است و به‌تازگی ریاست انستیتو هوش مصنوعی دانشگاه دولتی مسکو را برعهده‌گرفته است.


از طرفی "دیمیتری پسکوف" سخنگوی پوتین همه این شایعات را رد کرده و سلامتی پوتین را مطلوب می‌داند. وی گفته است که نه خبری از بیماری است و نه حرفی از انتقال قدرت به دختر پوتین.


به‌ گزارش آنا تا چند ماه دیگر مشخص می‌شود که دلایل واقعی انتشار این‌گونه شایعات به‌وسیله سولووی چه بوده است.


نگاهی به نقش ولادیمیر پوتین در صحنه سیاسی روسیه و نیز در سطوح بین‌الملل اهمیت ادامه حضور وی در مسند قدرت را دوچندان می‌کند و نیز کناره‌گیری وی از قدرت می‌تواند تحولات غیرقابل‌پیش‌بینی به همراه داشته باشد.




بیشتر بخوانید:


پوتین به پارکینسون مبتلا شده است؟


چرا پوتین مدتی از صحنه غایب بود؟




پوتین دومین و چهارمین رئیس‌جمهور روسیه بعد از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی سابق است. وی از سال 2008 تابه‌حال ریاست حزب روسیه واحد را بر عهده داشته است و از سال 1999 نیز یا رئیس‌جمهور بوده یا نخست‌وزیر اما به‌هرحال حرف اول را در روسیه زده است.


این پوتین و تیم اقتصادی وی بودند که اقتصاد روسیه را از بحران دهه 1990 نجات دادند و توانستند به آن سروسامان دهند.


پوتین از سال 1985 تا 1990 در استخدام سازمان امنیت شوروی موسوم به "کا.گ.ب" بود و به همین دلیل است که از زوایای پنهان تحولات بین‌المللی درک کافی دارد.


چهار بار سفر رسمی پوتین به ایران و دیدار با رهبر انقلاب اسلامی و رئیس‌جمهور حسن روحانی نشان از اهمیت راهبردی تهران برای رئیس‌جمهور روسیه دارد. ایران به‌عنوان همسایه بزرگ و توانمند روسیه دارای مواضع مشترک در قبال تحولات عمده منطقه‌ای و بین‌المللی با روسیه است.


نقش سفیر ایران در روسیه در راهنمایی دولتمردان تهران


در دی‌ماه سال 1398 ولادیمیر پوتین در پیام سالانه خود به مجمع فدرال پیشنهاد انجام اصلاحات جدی در قانون اساسی فدراسیون روسیه را مطرح کرد.


گسترش اختیارات قوه مقننه، قضائیه و شورای دولتی ازجمله اصلاحات طرح پوتین بودند.


پوتین در اصلاحات خود از کنترل کامل رئیس‌جمهوری روسیه بر نیروهای مسلح و تمام ارگان‌های انتظامی و اجرایی یاد کرده بود.


وی گفت که انتصاب‌ها در نیروهای مسلح نیز باید توسط رئیس‌جمهور انجام شود و موافقت کرد که رئیس‌جمهور روسیه بیش از دو دوره پشت سر هم در این سمت باقی نماند.



در اسفندماه سال 1398 پارلمان روسیه، طرحی را تصویب کرد که به‌موجب آن ولادیمیر پوتین بعد از پایان دوره ریاست‌جمهوری‌اش در سال 2024 می‌تواند دوباره حداقل به مدت ۱۲ سال رئیس‌جمهور باقی بماند.


به‌هرحال، اگر ابتلای پوتین به سرطان جدی باشد ساختار مدیریت کلان کشور قدرتمندی مانند روسیه حتماً اقدام به انتخاب جایگزین برای وی خواهد کرد. مسئله‌ای که مهم به نظر می‌رسد این است که دولتمردان ارشد تهران نیز باید به تجزیه‌وتحلیل اوضاع اقدام کنند و احتمال کناره‌گیری پوتین را جدی بگیرند و برای دوره بعد از پوتین سیاست‌گذاری کنند.


مرز مشترک طولانی با روسیه، روابط اقتصادی گسترده، نزدیکی فرهنگی و مواضع مشترک در سطوح منطقه و بین‌الملل لزوم بررسی دقیق و سریع اوضاع روسیه به‌وسیله تهران را ضروری جلوه می‌دهد.


مطمئناً نباید از نقش مؤثر و هوشیارانه‌ای که کاظم جلالی به‌عنوان سفیر کشورمان در روسیه برای راهنمایی هر چه‌بهتر دولت در تهران می‌تواند ایفا کند چشم‌پوشی کرد.


انتهای پیام/4155/


انتهای پیام/

ارسال نظر