صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۰۰ - ۰۳ آذر ۱۳۹۹

سرانجام تشکیل دولت در لبنان چه شد؟

تشکیل دولت در لبنان به‌دلیل مداخله‌های روزافزون آمریکایی‌ها پیشرفت چندانی نداشته است.
کد خبر : 542859

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا،  گرچه از روز نخست مشخص بود مذاکرات ترسیم مرزهای دریایی میان لبنان و رژیم صهیونیستی به‌دلیل حاشیه‌های فراوان آن به بن‌بست می‌رسد و تل‌آویو با انجام این طرح به‌دنبال اتهام‌زنی به بیروت است، ولی مذاکرات انجام شد و  نتیجه‌ای دربر نداشت. 


به بن‌بست کشیده شدن این مذاکرات تأثیر خود را بر تشکیل کابینه لبنان گذاشت و رایزنی میان «میشل عون»، رئیس‌جمهور لبنان و «سعد الحریری»، نخست‌وزیر مکلف این کشور برای تشکیل دولت نیز بی‌نتیجه ماند. 



سعد حریری، نخست‌وزیر مکلف به تشکیل کابینه لبنان


کارشناسان لبنانی مانع‌تراشی‌های عوامل خارجی مؤثر بر بیروت را در به بن‌بست رسیدن مذاکرات تشکیل کابینه دخیل می‌دانند  که در سه محور دنبال می‌شده است: نخست، تهدید آمریکا برای قرار دادن حریری در لیست تحریم‌های وزارت خزانه‌داری این کشور در صورت عمل نکردن به شروط واشنگتن در تشکیل دولت. دوم، تحریک برخی طرف‌های منطقه‌ای برای بی‌نتیجه ماندن رایزنی‌های عون و «جبران باسیل»، رئیس جریان آزاد ملی لبنان و ناتوانی در معرفی وزیران دولت.




بیشتر بخوانید:


سفیر آمریکا رسماً در تشکیل دولت جدید لبنان کارشکنی می‌کند




سومین موضوع نقش مخرب «دوروتی شیا»، سفیر آمریکا در بیروت است که حزب‌الله یا شخصیت‌های وابسته به آن را از حضور در دولت آینده محروم کرده است. سفیر ایالات متحده به‌طور مستقیم به حریری اعلام کرد اگر دستورهای آمریکا را نپذیرد، تحریم‌های مشابه جبران باسیل در انتظار او خواهد بود.


با این وضعیت حریری با بحرانی پیچیده دست و پنجه نرم می‌کند، زیرا نگران تحریم‌های آمریکا و در خطر توقیف قرار گرفتن اموال و منافع شخصی‌اش در خارج از کشور است. هرچند آمریکایی‌ها پیشاپیش از شکست گریزناپذیر چنین دولتی آگاه هستند، اما حریری مجبور است برای تشکیل دولتی که هیچ تطابقی با منشور ریاست‌ جمهوری یا اصول و ثوابت ملی ندارد، عون را زیر فشار قرار دهد.


تاکنون هیچ‌یک از توطئه‌های آمریکا علیه حزب‌الله نتیجه نداشته است و همه ابزارهای فشار آمریکایی علیه مقاومت و خسته‌کردن آن که با همکاری طرف‌های داخلی لبنان یعنی جریان 14 مارس انجام می‌شود، نتوانست حزب‌الله را تسلیم کند. «امانوئل مکرون»، رئیس‌جمهور فرانسه نیز به این واقعیت اعتراف کرد و به «مایک پمپئو»، وزیر امور خارجه آمریکا در سفر اخیرش به پاریس گفت: همه‌ نوع فشارهای اقتصادی و مالی را برای تسلیم‌ شدن حزب‌الله و خسته‌کردن آن به‌کار بردید، اما همه خسته شدند به‌جز حزب‌الله.


منابع لبنانی احتمال تحریم بیشتر شخصیت‌های لبنانی را به‌وسیله وزارت خزانه‌داری آمریکا در دوره آینده بعید نمی‌دانند؛ اما تأکید می‌کنند محور مقاومت از یمن تا عراق و سوریه و لبنان همواره در برابر انواع تجاوزات مقاومت و در راه محافظت از حقوق و زندگی کریمانه بهترین جوانان خود را فدا کرده است؛ بنابراین تسلیم‌شدن مقاومت در برابر خواسته‌های دشمن آمریکایی توهم محض است.


انتهای پیام/4033/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر