صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
زالی:

محدودیت‌های جدید هنوز به کاهش ترددها منجر نشده است

رییس ستاد فرماندهی مقابله با کرونا در کلانشهر تهران با تاکید بر اینکه کماکان پایتخت یک شهر قرمز با شرایط کاملاً بحرانی تلقی می‌شود، گفت: آثار محدودیت‌های دو هفته‌ای در حوزه مرگ و میر بین یک ماه تا ۴۰ روز دیگر مشخص می‌شود.
کد خبر : 542622

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، علیرضا زالی در حاشیه آغاز پویش بزرگ پاندمی امید و در جمع خبرنگاران با بیان اینکه گزارش های میدانی از  روز گذشته در تهران کماکان نشان می‌دهد که محدودیت‌ها به آن شکلی که مد نظر ماست منجر به تقلیل ترددهای درون شهری نشده است، گفت: یافته‌های ترافیکی شهر و صحنه‌های میدانی حاکی از آن است که هنوز ریتم مورد لزوم و  مطلوب ما در کنترل اپیدمی در شهر تهران حاصل نشده است.


وی با بیان اینکه البته هنوز برای قضاوت عجولانه است و باید زمان بگذرد تا بتوانیم آثار این طرح را ببینیم، گفت: طبیعتاً آثار این محدودیت‌ها اگر موفق، موثر و کارا باشد؛ در حوزه مرگ و میر بین یک ماه تا ۴۰ روز دیگر و در زمینه کاهش سیر بیماری حداقل تا سه هفته دیگر مشخص می شود. تنها موردی که ممکن است اثر بخشی آن  زودتر دیده شود در مراجعات سرپایی  حوزه بهداشت و درمان خواهد بود که آن هم بین ۱۴ تا ۱۵ روز دیگر دیده می‌شود و دلیل آن نیز دوران نهفتگی این بیماری است.


رییس ستاد فرماندهی مقابله با کرونا در کلانشهر تهران با بیان اینکه طرح محدودیت‌های دو هفته‌ای طبیعتاً یک طرح با محدودیت سازی نسبی تلقی می‌شود، گفت: طبیعتاً این طرح به عنوان لاک دان محسوب نمی‌شود و تفاوت‌های متعددی با آن دارد،  در  لاک دان تعطیلی مطلق شهر  و عدم فعالیت اداره‌ها و دفاتر و سیستم حمل و نقل عمومی مدنظر است، بنابراین طرح فعلی محدودیت های دو هفته‌ای در تهران نباید با لاک دان اشتباه گرفته شود.


وی با بیان اینکه طرح فعلی یک طرح با محدودیت های نسبی است، گفت: امکان ارزیابی آن در حال حاضر مشکل است، چراکه تازه روز دوم اجرای آن است و بررسی‌های میدانی ما نیز حاکی از آن است که کماکان به تقلیل حرکت‌ها و ترددهای بین شهری و درون شهری منجر نشده و ما هنوز نگران هستیم. به عبارت دیگر  همچنان می‌بینیم که حمل و نقل عمومی فعال است و تعداد زیادی از شهروندان  از  وسایل حمل و نقل عمومی استفاده می‌کنند و شهر کماکان شلوغ است و متاسفانه شرایط شهر تهران در حال حاضر  متناسب با یک شهر کرونا زده نیست.


فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران با بیان اینکه امیدواریم در روزهای آینده با اعمال جدی‌تر محدودیت‌ها شاهد تغییرات بیشتری باشیم، گفت: برای اینکه بتوانیم قضاوت دقیقی داشته باشیم نیازمند تحلیل آماری هستیم که آن هم به گذشت زمان نیاز دارد.


زالی همچنین در پاسخ به وضعیت اجرای ابلاغیه فعالیت یک سوم کارمندان در بخش‌های دولتی و خصوصی، عنوان کرد: همانگونه که بارها از سوی وزیر کشور، وزیر بهداشت و سخنگوی ستاد ملی به صراحت تاکید شده، این محدودیت در تهران هم شامل بخش دولتی، هم دستگاه‌های عمومی غیر دولتی و هم دستگاه‌های خصوصی می شود و همه شهروندانی که از عدم اجرای این طرح شکایت دارند می توانند در شهرستان های استان تهران مستقیما به فرمانداری شهرستان و در تهران به فرمانداری استان تهران و یابه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به عنوان ستاد فرماندهی مقابله با کرونا در تهران اعلام کنند.


وی با بیان اینکه تاکنون بالغ بر یک هزار و ۱۰۰ مورد شکایت در این رابطه واصل شده، گفت: همه این شکایات به استانداری و فرمانداری ارسال شده و در حال پیگیری است.


زالی با تاکید بر اینکه به هرحال این ابلاغیه یک سومی باید به صورت کامل اجرا شود و هیچ عذری پذیرفته نیست، عنوان کرد: در مواردی که دستگاه دولتی یا خصوصی و یا عمومی غیردولتی خواستار افزایش ظرفیتی بالغ بر این باشد باید درخواست خود را با دلایل توجیهی به استانداری یاد ستاد کرونا تهران ارسال کند؛  در غیر این صورت از نظر ما عدم اجرای این ابلاغیه موجه نیست و تخلف محسوب می‌شود.


وی همچنین با اشاره به شکل گیری و آغاز طرح  محله محور  مقابله با کرونا با مشارکت بسیج، عنوان کرد: این طرح از چند روز گذشته در برخی از محلات تهران شروع شده و تحقق و موفقیت آن بیش از هر زمان دیگری نیازمند مشارکت، همراهی و همگامی مردم خواهد بود.


رییس ستاد فرماندهی مقابله با کرونا در کلانشهر تهرانضمن تشکر از تحمل و شکیبایی مردم و شهروندان استان تهران در طول پاندمی، گفت: ادامه این مسیر سخت و پر فراز و نشیب که متاسفانه به یک فرآیند فرسایشی تبدیل شده، کماکان نیازمند حضور پرشور مردم در این عرصه بوده و بدون تجلی حضور مردم در عرصه بیماریابی و به خصوص شکستن زنجیره انتقال، همه کارها و برنامه‌ها ابتر می‌ماند.


وی ادامه داد: در همین راستا بیش از هر زمان دیگری نیازمند استمرار مشارکت و کمک مردم جهت محرومیت زدایی و فقر زایی به عنوان یکی از آثار تلخ استمرار بیماری‌های پاندمیک هستیم،  باید فرهنگ ادامه مقابله با کرونا در حوزه اجتماعی و حوزه الگوی نوین زیستی در شهر تهران و استان تهران؛ هم بین مسئولین کشور و هم مردم و شهروندان عزیز نهادینه سازی شود تا بتوان با کمک و همگرایی و همدلی بر این ویروس غلبه پیدا کنیم.


رییس ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران با بیان اینکه آن چیزی که امروز می‌تواند به ما کمک کند تحلیل دقیق میدانی اپیدمی است، گفت: در همین راستا چندین تیم پژوهشی فعال هستند و  در انتهای هر هفته تحلیل دقیقی از وضعیت بیماری در تهران، به خصوص با آغاز اعمال محدودیتها و تغییراتی که در ساز و کارهای مربوطه اجرا می‌شود، به وزارت کشور و وزارت بهداشت منعکس می‌کنند ، لذا در رابطه با ادامه، تعلیق و یا تشدید محدودیت‌ها تصمیم مقتضی اتخاذ می‌شود.


 زالی همچنین با اشاره به آغاز  طرح اهدای ۵۰۰۰ بسته سلامتی ویژه اقشار محروم از محل مشارکت هموطنان در پویش نذر سلامتی و همچنین آغاز پویش بزرگ پاندمی امید، اظهار کرد: اطلاع رسانی‌های لازم در رابطه با این پویش و نحوه مشارکت خیرین از طریق حوزه روابط عمومی ستاد فرماندهی مقابله با کرونا، رسانه‌ها و فضای مجازی اعلام می‌شود.


انتهای پیام/4148


انتهای پیام/

ارسال نظر