دانستنیهای علمی/ 41؛
چگونه آب بدون جوشیدن تبخیر میشود؟
مولکولهای آب به دلیل وجود پیوند بینمولکولی ضعیف، انرژی مورد نیاز برای جدا شدن از مولکولهای دیگر را دارند.بدینترتیب میتوانند بدون نیاز به جوشیدن تبخیر شده و به هوا میروند.
کد خبر : 542562
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، آب مایع از مولکولهای H2O تشکیل شده که توسط نیروهای بین مولکولی معروف به «پیوند هیدروژنی» به یکدیگر جذب میشوند. پیوند هیدروژنی پیوندی ضعیف است و به همین دلیل مولکولهای H2O همواره، حتی در دمای زیر 100 درجه سلسیوس، انرژی مورد نیاز برای رهایی از همسایه مولکولی خود را در دسترس دارند.
به عبارت دیگر یک مولکول H2O میتواند به راحتی پیوند خود را با مولکول H2O دیگر بشکند و آزاد شود. این پدیده به مولکولهای H2O اجازه میدهد که تبخیر شده و به هوا بروند. در صورتی که فشار هوای اطراف کاهش پیدا کند(برای مثال در ارتفاعات) نیز میزان تبخیر مولکولهای H2O نیز افزایش پیدا میکند.
انتهای پیام/4021/
انتهای پیام/