صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۲۷ - ۰۱ آذر ۱۳۹۹

چه شرکت هایی به واکسن کرونا دست پیدا کرده اند؟

شرکت‌های مختلفی در جهان موفقیت خود را در تولید واکسن کرونا اعلام کرده‌اند، از شرکت‌های آمریکایی گرفته تا روس و چینی. در این گزارش به وضعیت پیشرفت در تولید واکسن کرونا در برخی از مطرح‌ترین شرکت‌های تولیدکننده در جهان می‌پردازیم.
کد خبر : 542277

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، شرکت جانسون‌اند جانسون: این شرکت داروسازی آمریکایی قصد دارد تا ۳۰‌هزار شرکت‌کننده را در این مطالعه ثبت‌نام کند و آن را به موازات آزمایش یک دوز این واکسن بر روی بیش از ۶۰هزار داوطلب که ماه سپتامبر آغاز شده است، اجرا کند. خبرگزاری رویترز در گزارشی به نقل از شرکت جانسون‌اند جانسون اعلام کرده که در بخش انگلیسی این مطالعه 6هزار شرکت‌کننده مورد بررسی قرار می‌گیرند و بقیه افراد مورد مطالعه از سایر کشورها با شیوع بالای موارد ابتلا به کووید۱۹ مانند آمریکا، بلژیک، کلمبیا، فرانسه، آلمان، فیلیپین، آفریقای‌جنوبی و اسپانیا خواهند بود.


این شرکت اعلام کرده یک دوز واکسن شرکت جانسون‌اند جانسون، واکنش ایمنی قویی در بدن ایجاد و در بدن به خوبی تحمل می‌شود.


شرکت فایزر: شرکت آمریکایی فایزر که رقیب شرکت جانسون‌اند جانسون به شمار می‌رود  هم هفته گذشته اعلام کرد که بر‌اساس نتایج اولیه آزمایشات مرحله سوم خود ؛ به نظر می‌رسد واکسن مشترک‌مان با شرکت بایونتک در پیشگیری از ابتلا به کرونا، بیش از ۹۰‌درصد مؤثر باشد. درحالی که واکسن مشترک شرکت آمریکایی فایزر و شرکت آلمانی بایونتک از فناوری جدید معروف به پیام‌رسان آر. ان. ای ( RNA) استفاده می‌کنند، واکسن شرکت آمریکایی جانسون‌اند جانسون، با استفاده از یک ویروس سرد برای ارائه ماده ژنتیکی از ویروس کرونا در بدن،  یک واکنش ایمنی را در بدن تحریک می‌کند.


به گفته مقامات شرکت فایزر عوارض جانبی واکسن کووید‌۱۹ شباهت زیادی به عوارض جانبی واکسن آنفلوآنزا دارد اما شدت آن‌ها بیشتر است. این عوارض شامل درد در بازوها، دردهای عضلانی و تب بوده و تا چند روز باقی می‌مانند. گفته می‌شود قرار‌است واکسن جدید فایزر برای کووید‌۱۹ تا پایان ماه نوامبر (هشتم آذر‌ماه‌) مجوز تولید انبوه را دریافت کند.


شرکت مدرنا: شرکت بیوتکنولوژی مُدرنا آمریکا اوایل فروردین آزمایشاتی برای تولید واکسن مقابله با کرونا انجام داد؛ تزریق این واکسن که mRNA-۱۲۷۳ نام داشت به موش‌ها مانع ورود ویروس به ریه آن‌ها شد. در اردیبهشت این آزمایش روی انسان انجام شد و نتایج به دست‌آمده روی هشت داوطلب سالم نشان داد که این واکسن بی‌خطر است و می‌تواند یک ایمنی قوی در بدن این افراد ایجاد کند.


این شرکت آمریکایی مرحله دوم آزمایشات واکسن mRNA-۱۲۷۳ را در اواسط خرداد روی ۶۰۰‌داوطلب انجام داد که با نتایج مثبتی همراه بود. مرحله سوم آزمایشات این واکسن اوایل تیر روی ۳۰‌هزار نفر انجام شده است که اعلام کرد بیش از 94‌درصد مؤثر بوده است. جالب است بدانید واکسن تولید شده توسط شرکت مدرنا را می‌توان به راحتی در دمای منفی چهار درجه سانتی‌گراد، در یخچال فریزر منزل نگهداری کرد، در حالی که واکسن شرکت فایزر باید در دمای منفی ۷۰‌درجه سانتی‌گراد قرار گیرد. شرکت مدرنا اعلام کرده است که به احتمال بسیار زیاد تا پایان سال‌۲۰۲۰ میلادی، تقریباً ۲۰‌میلیون دوز از واکسن خود را در آمریکا عرضه خواهد کرد.


تا سال آینده نیز بین ۵۰۰‌میلیون تا یک میلیارد دوز از واکسن مدرنا در اختیار افراد در سراسر دنیا قرار خواهد گرفت.


شرکت اسپوتنیک وی: دولت روسیه در آخرین اظهارات خود اعلام کرده که  بر‌اساس آزمایشات انجام شده اسپوتنیک وی روی بیش از ۱۶‌هزار داوطلب،اثربخشی و کارایی آن ۹۲‌درصد اعلام شده است. گفته می‌شود دمای لازم نگهداری واکسن اسپوتنیک وی منفی ۱۸‌درجه است. رییس مرکز گامالیا،  به‌عنوان سازنده این واکسن در گفت‌وگو با شبکه تلویزیونی راشا‌‌‌تودی در مقایسه واکسن روسی و واکسن آمریکایی پی‌فایزر گفته است: واکسن کرونای آمریکایی، باید در دمای پایین‌تر نگهداری شود و همین مسأله امکان حمل‌و‌نقل آن را دشوارتر می‌کند. پیش‌تر کارشناسان بلومبرگ هم  نظر مشابهی در خصوص واکسن پی فایزر ارائه کرده بودند.


 سینوفارم:  سینوفارم (گروه ملی داروسازی چین) اعلام کرده عوارض جانبی جدی در میان افراد دریافت‌کننده واکسن در برنامه مصرف اضطراری گزارش نشده است. بنا بر آنچه مطرح شده واکسن‌های سینوفارم که از ویروس‌های کرونای غیرفعال‌شده بدون توانایی تکثیر ساخته شده‌اند، برای ایجاد پاسخ ایمنی باید در دوز تزریق شوند.


به گفته سینوفارم؛ این واکسن‌های تجربی کارآزمایی‌های بالینی مرحله سوم را در کشورهای خارجی می‌گذرانند که شامل حدود 60‌هزار نفر می‌شود و تا به حال نمونه‌های خونی بیش از 40‌هزار نفر پس از ۱۴‌روز از دریافت دوز دوم واکسن گرفته شده است.


البته باز اعلام نشده که شمار مربوط به هر واکسن چقدر است. جالب است بدانید گروه چینی سینوفارم می‌گوید تقریباً یک میلیون نفر در این کشور بر‌اساس برنامه مصرف اضطراری واکسن کرونای ساخت این شرکت را دریافت کرده‌اند.


منبع: رزونامه صبح‌نو


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر