صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۲۱ - ۰۹ آذر ۱۳۹۹
توسعه دانش‌های نو با انجمن‌های علمی/ 5 در گفتگوی تفصیلی با آنا عنوان شد؛

انجمن‌های علمی در مسیر خلاقیت و کشف حقایق/ 600 نفر در انجمن علمی زیست‌شناسی عضو هستند

رئیس انجمن زیست‌شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن گفت: انجمن‌های علمی با برخورداری از نیروی جوان کمال‌گرا و بهره‌مندی از حضور استادان متخصص و مجرب، می‌توانند محل ظهور فرضیه‌های جدید و رشد فکر و خلاقیت در مسیر کشف حقایق علمی باشند.
کد خبر : 542189

گروه استان‌های خبرگزاری آنا- احسان عربی مفرد؛ انجمن‌های علمی دانشجویی متشکل از دانشجویان فعال، باانگیزه و با ظرفیت‌های بالا هستند که باعث تجمیع و متمرکز شدن دانشجویان مشتاق به فعالیت‌های پژوهشی و علمی می‌شوند.


بخش عمده این ظرفیت‌ها، ابتدای کار به‌صورت بالقوه هستند و اگر دانشگاه‌ها بستر مناسبی را برای فعالیت انجمن‌ها فراهم آورند؛ بالفعل شدن این ظرفیت‌ها دور از دسترس نخواهد بود؛ بنابراین در راستای ترویج روحیه علمی، توانمندسازی و ایجاد انگیزه در دانشجویان، دانشگاه باید انجمن‌های علمی دانشجویی را فعال و حمایت کند.




بیشتر بخوانید:


شوکی که به مهندسان کامپیوتر وارد شد


پیشتازی انجمن علمی میکروبیولوژی در مبارزه با کرونا


سهم یک انجمن علمی در ساخت دستگاه تشخیص کیفیت برگ سبز چای


انجمن علمی پرستاری چگونه رتبه نخست کشور شد؟




انجمن علمی دانشجویی زیست‌شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن یکی از انجمن‌های فعالی است که در این شماره (5) از گفتگوهای خبرگزاری آنا با عنوان «توسعه دانش‌‌های نو با انجمن‌های علمی» به معرفی، موفقیت‌ها، کارکردها، فعالیت‌ها، برنامه‌ها و مشکلات آن در مسیر توسعه علم و دانش و دانش‌های نوین و تخصصی پرداخته می‌شود.


در این راستا فریبا سرپوشان دکتری سیستماتیک گیاهی و رئیس انجمن علمی زیست‌شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا جزئیاتی از چگونگی تشکیل، نوع و حیطه کارکرد، تعداد اعضا، ارزیابی جایگاه و وظایف انجمن‌های علمی، چگونگی تقویت و حمایت از انجمن‌های علمی، همراهی مسئولان و .... را تشریح کرده است که در ادامه می‌خوانیم.


آنا: انجمن علمی زیست‌شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن را معرفی کنید.



سرپوشان: سال 1394 با تلاش و پیگیری رئیس دانشکده علوم زیستی و مدیر گروه زیست‌شناسی واحد تنکابن، انجمن علمی زیست‌شناسی بعد از یک دوره رکود چندساله با عضوگیری مجدد فعالیت خود را از سر گرفت.



تأمین فضا و امکانات آزمایشگاهی برای تحقیق و مطالعه، حمایت مادی و معنوی از دانشجویان و صاحبان طرح و ایده و هموارکردن مسیر اجرای برنامه‌ها از عوامل اثرگذار در پیشبرد اهداف واقعی انجمن‌ها هستند.



اردیبهشت‌ 1395 با برگزاری نشست عمومی اعضا، هیئت رئیسه انجمن انتخاب شدند و از آن زمان تاکنون انجمن زیست‌شناسی با برگزاری ده‌ها سخنرانی علمی، کارگاه‌های آموزشی، انتشار نشریه، بحث و تبادل‌نظر علمی در جلسات حضوری و فضای مجازی و برگزاری چند همایش و وبینار دانشجویی توانسته رسالت خود را در کشف و شکوفایی استعدادهای دانشجویان ایفا کند.


عضویت حدود 600 نفر مشتمل بر استادان، دانشجویان و دانش‌آموختگان در این انجمن افتخار بزرگی برای دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن است.


آنا:  جایگاه و وظایف انجمن‌های علمی در دانشگاه را چگونه ارزیابی می‌کنید؟


سرپوشان: آنچه به‌عنوان وظایف انجمن‌های علمی در اساسنامه مشخص‌شده، همواره مورد نظر اعضا بوده است؛ اما نگاه ویژه این انجمن در شرایط خاص و حساس کنونی، ایجاد و حفظ کانون علمی و در عین حال بانشاط برای دانشجویان و نخبگان است تا دروس دانشگاهی را فراتر از سرفصل‌های تدوین‌شده دنبال کنند و توانمندی‌های ذهنی و عملی خود را افزایش دهند. تجربه مسئولیت‌پذیری و مشارکت جمعی، فرصت مناسبی برای خودباوری و بالندگی جوانان ایجاد می‌کند.


آنا: انجمن‌های علمی به‌عنوان هسته‌های تخصصی چه نقشی در پیشبرد علمی و توسعه علم و  دانش به‌ویژه دانش‌های نوین دارند؟



سرپوشان: انجمن‌های علمی از یک‌سو با برخورداری از نیروی جوان خوش‌فکر و کمال‌گرا که تمایل به ارائه نظر و ایده‌های سازنده دارند و از سوی دیگر با بهره‌مندی از حضور استادانی که تخصص و تجربه ارزشمند خود را در اختیار مشتاقان علم می‌گذارند و استعدادهای نهفته آنان را پدیدار می‌کنند، می‌توانند محل ظهور فرضیه‌های جدید و رشد فکر و خلاقیت در مسیر کشف حقایق علمی باشند.


آنا: حمایت از انجمن‌های علمی دانشجویی را چگونه ارزیابی می‌کنید و مشکلات و  چالش‌های مسیر فعالیت خود را چه چیزهایی می‌دانید؟


سرپوشان: سیاست‌گذاری در حوزه انجمن‌های علمی دانشگاهی در سال‌های اخیر روند مناسب‌تری داشته است؛ اما همچنان در اجرای طرح و برنامه‌های تدوین‌شده محدودیت‌هایی وجود دارد.


تبیین جایگاه واقعی انجمن‌ها در درون و بیرون از دانشگاه و توسعه حمایت‌های مالی می‌تواند موجبات رشد و گسترش انجمن‌ها و مشارکت بیشتر استادان و دانشجویان را فراهم آورد.
 
آنا: انجمن‌های علمی چگونه تقویت می‌شوند تا در پیشبرد علم موفق باشند؟


سرپوشان: تأمین فضا و امکانات آزمایشگاهی برای تحقیق و مطالعه، حمایت مادی و معنوی از دانشجویان و صاحبان طرح و ایده و هموارکردن مسیر اجرای برنامه‌ها از عوامل اثرگذار در پیشبرد اهداف واقعی انجمن‌ها هستند.


آنا: نحوه همکاری مسئولان امر در دانشگاه با انجمن شما چگونه بوده است؟


سرپوشان: خوشبختانه مسئولان دانشگاه همکاری و حمایت خوبی از انجمن زیست‌شناسی داشته‌اند و امید آن داریم که در آینده نزدیک شرایط بهتری برای فعالیت این انجمن و احیای سایر انجمن‌ها فراهم شود.


 آنا: فعالیت‌های اجتماعی، علمی، فرهنگی و موفقیت‌ها و دستاوردهایی انجمن را بیان کنید.


سرپوشان: ازجمله این فعالیت‌ها انتشار دو فصلنامه علمی – فرهنگی دانشجویی بیوتین بوده که سال 97 در جشنواره نشریات دانشجویی امتیاز نسبتاً بالایی در بین نشریات استان داشته است.



فعالیت تعدادی از اعضای انجمن در مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن و مشارکت اعضای انجمن در امور خیرخواهانه و کمک به همنوعان از دیگر فعالیت‌های اجتماعی و فرهنگی و علمی بوده است.


تعدادی از دانشجویان علاقه‌مند و پرتلاش انجمن زیست‌شناسی اکنون در حال پژوهش و بررسی به‌ویژه در حیطه مبارزه با کرونا هستند و امید است در آینده شاهد موفقیت آنان و کسب افتخار برای انجمن باشیم.


آنا: و سخن آخر...


سرپوشان: به امید روزی که لزوم ایجاد و تقویت انجمن‌های علمی، هنری، ادبی و ... در دانشگاه‌ها نهادینه شود و برنامه‌ریزان و مجریان کلان دانشگاهی نیازهای بحق دانشجویان را بیش‌ازپیش در نظر بگیرند.


انتهای پیام/4062/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر