صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷:۴۶ - ۳۰ آبان ۱۳۹۹
غریب‌آبادی در نشست شورای حکام:

عدم عضویت در ان‌ پی‌‌تی الگوی شانه خالی کردن از تعهدات شده است

سفیر و نماینده دائم کشورمان در سازمان ملل در نشست فصلی شورای حکام آژانس با ارائه سخنرانی در مورد قابلیت‌های هسته‌ای رژیم صهیونیستی، خاورمیانه عاری از سلاح‌های هسته‌ای و مواضع جمهوری اسلامی ایران را تشریح کرد.
کد خبر : 542093

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، کاظم غریب آبادی، سفیر و نماینده دائم کشورمان در سازمان ملل و سایر سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین، در نشست فصلی شورای حکام آژانس با ارائه سخنرانی در مورد قابلیت‌های هسته‌ای رژیم صهیونیستی، خاورمیانه عاری از سلاح‌های هسته‌ای و وضعیت اجرای پادمان‌های هسته‌ای در عربستان سعودی و امارات متحده عربی، مواضع جمهوری اسلامی ایران را تشریح کرد.


غریب آبادی در ابتدای سخنان خود با اشاره به اینکه مشروط نمودن الحاق به ان. پی. تی به ایجاد شرایطی خاص، توجیه غیرقابل قبولی برای عدم جهان‌شمولی معاهده است، گفت: جای تأسف جدی است که رژیم اسرائیل به عنوان تنها غیر طرف معاهده عدم اشاعه در خاورمیانه بوده و به این ترتیب، از جهانی شدن آن جلوگیری می‌کند. سفیر و نماینده دائم کشورمان ضمن گوشزد نمودن این نکته که کسب قابلیت‌های هسته‌ای مخفی توسط رژیم اسرائیل، در سایه نادیده گرفتن کامل قوانین و هنجارهای بین‌المللی، تهدید جدی برای امنیت و ثبات جهان و منطقه است، اظهار داشت: الحاق فوری و بدون قید و شرط رژیم اسرائیل به معاهده ان. پی. تی، به عنوان یک عضو بدون سلاح هسته‌ای و قرار دادن تمام مواد، فعالیت‌ها و تأسیسات هسته‌ای خود تحت پادمان جامع آژانس، تنها گام برای جبران بحران هسته‌ای فعلی در منطقه خاورمیانه است.


وی در ادامه با اشاره به اینکه ظاهراً توسل به عدم عضویت در ان. پی. تی و عدم دارا بودن موافقت‌نامه جامع پادمان با آژانس، تبدیل به الگوی شناخته شده‌ای برای شانه خالی کردن از بار اجرای کامل و قابل راستی آزمایی تعهدات شده است، از عدم اجرای موافقت‌نامه جامع پادمان توسط پادشاهی سعودی و وضعیت امارات متحده عربی در این زمینه ابراز نگرانی نمود. وی در همین راستا افزود: ریاض با دارا بودن پروتکل مقادیر کوچک، موافقت‌نامه جامع پادمان را به طور کامل اجرا نمی‌کند و امارات متحده عربی نیز هنوز به طور رسمی دارای پروتکل مقادیر کوچک با آژانس است و تا زمانی که آن‌ها این پروتکل را همانطور که دبیرخانه آژانس بارها درخواست کرده است، لغو نکنند، هیچ احساس تکلیفی در قبال اجرای کامل و مؤثر موافقت‌نامه جامع پادمان نمی‌کنند. در مورد عربستان، واقعیت این است که کمترین اختیارات لازم برای آژانس جهت راستی آزمایی فراهم نشده است و در مورد امارات، اگرچه آن‌ها به زعم مقاماتشان موافقت‌نامه جامع پادمان و پروتکل الحاقی را اجرا می‌کنند، اما همچنان دارای پروتکل مقادیر کوچک هستند و هر وقت که خواستند، می‌توانند تمامی تعهداتشان را متوقف کنند.


غریب آبادی با هشدار در این خصوص که کوتاهی در اجرای پادمان‌های آژانس آن هم در زمانی که به نظر می‌رسد توانایی‌های هسته‌ای امارات و عربستان سعودی با شتاب به جلو می‌رود، به آن‌ها اجازه می‌دهد تا برخی فعالیت‌های هسته‌ای خود را بدون اینکه تحت بازرسی‌های آژانس قرار بدهند، پنهان کنند، افزود: علیرغم این وضعیت، متأسفانه طرفداران به اصطلاح اصلی عدم اشاعه سکوت انتخاب کرده‌اند و برخی اعضای آژانس نیز بدون هیچ توافق قبلی برای پذیرش اجرای کامل موافقت‌نامه پادمان و اجرای هنجارهای عدم اشاعه، با این کشورها در توسعه توانایی هسته‌ای آن‌ها همکاری می‌کنند.


نماینده کشورمان نزد آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در بخش پایانی سخنان خود ضمن اظهار اینکه جامعه بین‌المللی چاره‌ای جز اعمال فشار پیوسته بر رژیم اسرائیل برای پیوستن سریع و بی قید و شرط به ان. پی. تی، به عنوان یک طرف غیر دارنده سلاح هسته‌ای این معاهده و قرار دادن تمامی فعالیت‌ها و تأسیسات هسته‌ای آن تحت پادمان‌های جامع آژانس ندارد، از درخواست رسمی اخیر آژانس از کشورهای دارای پروتکل مقادیر کوچک برای لغو آن‌ها استقبال نمود و افزود: قویاً از امارات متحده عربی و عربستان می‌خواهیم که بلافاصله پروتکل مقادیر کوچک خود را لغو کرده و به طور کامل، وارد اجرای موافقت‌نامه جامعه پادمان شوند. وی، همچنین هرگونه شکست تلاش‌ها در متقاعد کردن عربستان سعودی و امارات به شفافیت در فعالیت‌هایشان را تأسف‌بار خواند، چرا که می‌تواند منجر به تضعیف کل سیستم راستی آزمایی و پادمان آژانس شود.


انتهای پیام/4129/


انتهای پیام/

ارسال نظر