دستگاه تست بارگذاری «ULTM» در آزمایشگاه عمران ساخته شد/ تولید پودر جوانه گندم
سلیمان احمدزاده در گفتگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا در تشریح ظرفیتهای آزمایشگاهی و کارگاهی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مهاباد اظهار کرد: با توجه به تحریمهای دشمن که سبب شده نتوانیم از برخی از دستگاهها و تجهیزات بهروز خارجی استفاده کنیم، استادان و کارکنان این واحد دانشگاهی موفق شدند که یک دستگاه تست بارگذاری ULTM در آزمایشگاه عمران در مقیاس بزرگ با حداقل هزینه بسازند که میتوان آن را با تکنولوژی روز دنیا مقایسه کرد.
(دستگاه تست بارگذاری ULTM از دستگاههای فنی است که توسط لقمان رحیمی از اعضای هیئت علمی تمام وقت واحد مهاباد به همراه همکارانش ساخته شده و در سنجش بارگذاری، بررسی شکل پذیری و رسم منحنیهای طاقت مصالح در واحد زمان کاربرد دارد.)
دراختیار داشتن 64 آزمایشگاه و کارگاه
وی افزود: واحد دانشگاهی مهاباد با تعداد 64 باب آزمایشگاه و کارگاه، ظرفیت درآمدزایی و ارائه خدمات مهندسی در حوزههای مختلف در استان آذربایجان غربی، توانایی فعالیتهای تحقیقاتی و پژوهشی درون و بروندانشگاهی در زمینههای مختلف عمران، کشاورزی، صنعتی، ... و برگزاری دورههای تخصصی آزمایشگاهی را دارد.
بیشتر بخوانید:
5 هزار متر مربع فضای آزمایشگاهی و کارگاهی در خدمت محققان
5 آزمایشگاه دانشگاه آزاد اسلامی کاشان در مسیر اخذ استاندارد ایزو
صدور گواهی همکار استاندارد برای 5 آزمایشگاه دانشگاه آزاد اسلامی لرستان
مدیر پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد مهاباد در پاسخ به این پرسش که چه دستگاهها و تجهیزات شاخص آزمایشگاهی در دانشگاه خود دارید؟ عنوان کرد: دستگاهها و تجهیزات بسیار پیشرفتهای در واحد مهاباد وجود دارد که بهطور خلاصه میتوان دستگاههای VSM، HPLC، GC، UV-VIS DOUBLE BEAM، FLAME، FT-IR، لایهنشانی، پرومتر، PCR، دوربین نقشهبرداری، کجلدال و سوکسله اتوماتیک، الایزا با مارک Biotek آمریکا، ژل پیوریفایر با مارک Biotek آمریکا الکتروفورز و ... را نام برد.
احمدزاده درباره کاربرد این دستگاهها برای گروههای تحصیلی و پژوهشی خاطرنشان کرد: دستگاهها و تجهیزات آزمایشگاهی موجود در واحد مهاباد برای طیف وسیعی در تمام مقاطع تحصیلی در رشتههای مختلف ازجمله مهندسی مکانیک، مهندسی مواد، مهندسی شیمی، مهندسی عمران، مهندسی برق، صنایع غذایی، مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی، زیستشناسی، میکروبیولوژی، گیاهشناسی، شیمی (در تمام گرایشها)، فیزیک، و ...کاربرد دارد.
آزمایشگاههای شیمی عضو قطعی شبکه آزمایشگاهی فناوریهای ریاست جمهوری
وی در پاسخ به این پرسش که آیا آزمایشگاههای شما به آزمایشگاه همکار استاندارد تبدیل شده است؟ بیان کرد: خیر؛ اما آزمایشگاههای شیمی از سال 1395 عضو قطعی شبکه آزمایشگاهی فناوریهای ریاست جمهوری است.
مدیر پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد مهاباد درباره اقدامات این دانشگاه برای گسترش دانش آزمایشگاهی و علمی تأکید کرد: دورههای آموزشی برای کارشناسان خارج از دانشگاه برگزار شده است و مقالات مربوط به آزمایشگاههای دانشگاه آزاد اسلامی واحد مهاباد که از آزمایشها مستخرج شده و در نشریات معتبر داخلی و خارجی به چاپ رسیدهاند، وجود دارند که محققان میتوانند از این مقالات استفاده کنند.
انعقاد تفاهمنامه همکاری بین سازمان صمت آذربایجان غربی و واحد مهاباد
احمدزاده اضافه کرد: تفاهمنامه همکاری بین سازمان صنعت، معدن و تجارت استان آذربایجان غربی و دانشگاه آزاد اسلامی واحد مهاباد در راستای سیاستهای اقتصاد دانشبنیان منعقد شده است.
وی درباره برنامههای سال جاری واحد مهاباد بهمنظور کمک به رونق تولید با توجه به شعار سال (جهش تولید) در آزمایشگاهها و کارگاهها توضیح داد: جهش تولید در مفهوم پژوهشهای عملی میتواند با بهکارگیری مؤثر تجهیزات و نیروی انسانی متخصص، باانگیزه و با دانش کافی ایجاد شود. برای تولید یک محصول بر پایه دانش، باید کارهای علمی و عملی مداوم و با برنامه انجام داد.
مدیر پژوهش و فناوری واحد مهاباد ادامه داد: فعالیتهایی ازجمله تهیه پودر جوانه گندم که مراحل تولید آزمایشگاهی آن به پایان رسیده، انجام شده است. درصورت تخصیص بودجه مناسب، آزمایشگاههای واحد مهاباد آمادگی کامل برای همکاری با دانشجویان، علمپژوهان، صنعت و نهادهای مرتبط را دارند تا شعار سال محقق شود.
تمام امکانات آزمایشگاهی بر روی «ساها» قرار گرفته است
احمدزاده درباره فعالیتهای واحد مهاباد در زمینه ساها (سامانه آزمایشگاههای همکار آزاد) و ساتا (سامانه آزمایشگاههای تحقیقات آزاد) یادآور شد: تمام امکانات آزمایشگاهی روی «ساها» قرار گرفته است تا دانشجویان و استادان این دانشگاه در قالب بخشنامههای صادرشده از خدمات آزمایشگاهی برخوردار شوند و علاوهبر آن به دانشجویان سایر دانشگاهها نیز در صورت درخواست و مراجعه خدمات آزمایشگاهی ارائه شده و درآمد واحد از خدمات ساها در چند سال گذشته در آزمایشگاهها بهصورت محدود درآمد داشته است.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا در دوره مبارزه با کرونا موفق به تولید محصولات بهداشتی و درمانی شدهاید؟ به آنا گفت: برای تولید مواد بهداشتی و ضدعفونیکننده نیاز به تأمین مواد اولیه و دستگاههای پرکننده چندنازله است که با توجه به قیمت بالای دستگاهها، واحد مهاباد توان خرید آنها را ندارد.
انتهای پیام/4103/4062/
انتهای پیام/