صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۹:۱۸ - ۲۷ آبان ۱۳۹۹
جانسون:

واگذاری اختیارات به دولت اسکاتلند فاجعه است

نخستوزیر انگلیس، واگذاری اختیارات به دولت اسکاتلند را «یک فاجعه» خواند.
کد خبر : 541437

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، بوریس جانسون نخستوزیر انگلیس، واگذاری اختیارات به دولت اسکاتلند را «یک فاجعه» خواند. اظهارنظر نخست‌وزیر انگلیس پس از انتشار نتیجه یک نظرسنجی منتشر شد که نشان می‌دهد ملی‌گرایان در صورت همه‌پرسی جدید استقلال اسکاتلند پیروز خواهند شد.


طی پنج سال گذشته به دلیل اجرایی شدن برکسیت و همه‌گیری اخیر شیوع کرونا، بسیاری از شهروندان اسکاتلند متمایل به جدایی و استقلال از انگلیس کرده است. ۱۴ نظرسنجی مختلف در هفته‌های اخیر نشان می‌دهد، اسکاتلندی‌های استقلال‌طلب در صورت برگزاری یک همه‌پرسی جدید پیروز خواهند شد.


بوریس جانسون که در یک نشست مجازی با قانون‌گذاران شمال انگلیس شرکت کرده بود، گفت که اعطای اختیارات توسط تونی بلر به دولت اسکاتلند «بزرگ‌ترین اشتباه و یک فاجعه» از سوی نخست‌وزیر سابق بوده است.


وی تأکید کرد كه دولت او به هیچ‌وجهی به دولت خودمختار اسکاتلند «اختیارات بیشتر نمی‌دهد.» دولت اسکاتلند و اکثریت پارلمان اسکاتلند در اختیار حزب ملی اسکاتلند، اس ان پی، قرار دارد.


نیکولا استورژن، رهبر اس ان پی و وزیر اول اسکاتلند در صفحه توییتر خود نوشت این اظهارات نخست‌وزیر محافظه‌کار دیگر جای مغلطه برای نمایندگان محافظه‌کار نمی‌گذارد که می‌گویند ما «نمی‌خواهیم قدرت در پارلمان را کنترل کنیم و یا اینکه ما مخالف واگذاری قدرت بیشتر به دولت خودمختار نیستیم.»


استورژن تأکید کرد که «استقلال تنها راه محافظت و تقویت پارلمان اسكاتلند» است.


اولین همه‌پرسی استقلال اسکاتلند در سال ۲۰۱۴ به ماندن و عدم جدایی این کشور از انگلیس انجامید. نزدیک به ۵۵ درصد از شهروندان اسکاتلند با استقلال مخالفت کردند؛ اما در ۶ سال اخیر حزب استقلال‌طلب و ملی‌گرای اس ان پی قدرتمندتر محبوب‌تر از همیشه شده است. هم‌زمان نباید از یاد برد که شهروندان اسکاتلند با رأی اکثریت خواهان ماندن انگلیس در اتحادیه اروپا در همه‌پرسی برکسیت در سال ۲۰۱۶ شده بودند اما نهایتاً این حامیان خروج انگلیس از اتحادیه اروپا بودند که در نهایت پیروز شدند.


انتخابات پارلمانی ماه مه در اسکاتلند اهمیت زیادی دارد و در صورت پیروزی حزب ملی اسکاتلند به نظر می‌رسد که همه‌پرسی جدیدی برگزارخواهد شد.


انتهای پیام/4129/


انتهای پیام/

ارسال نظر