صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۳۷ - ۲۷ آبان ۱۳۹۹
آنا گزارش می‌دهد؛

رکوردهایی که آب رفتند/ پسرفت دوومیدانی در سال المپیک

در حالی که برای آوردگاه توکیو دو ملی‌پوش دوومیدانی موفق به کسب سهمیه المپیک شدند، رکورد سایر دوومیدانی‌کاران در سال منتهی به المپیک بسیار ضعیف است.
کد خبر : 541268

به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، آوردگاه توکیو نزدیک است و تنها 9 ماه دیگر تا رسیدن به این رویداد بزرگ زمان باقی مانده است. کاروان ورزشی ایران در بیشتر رشته‌های ورزشی سهمیه کسب کرده است، با توجه به بحران کرونا که نه تنها ورزش بلکه همه دنیا را در بر گرفته است در برخی رشته‌های ورزشی هنوز سهمیه‌ای کسب نشده است و ورزشکاران در این شرایط سخت در تلاش هستند تا برای مسابقات گزینشی آماده شوند. هر چند که شدت شیوع ویروس کرونا و تعطیلی اردوها آن‌ها را از آمادگی و برنامه‌های خود دور می‌کند اما کج‌دار و مریز این شرایط را سپری می‌کنند تا بتواند برای میدان المپیک یا مسابقات گزینشی آمادگی نسبی خود را حفظ کنند.


در این میان حال و روز دوومیدانی از سایر رشته‌های ورزشی متفاوت‌تر است؛ این رشته مادر دارای 24 ماده در میدان المپیک است و البته که بیشترین سهم مدال را هم به خود اختصاص می‌دهد. در حال حاضر دوومیدانی ایران برای حضور در المپیک توکیو دو سهمیه کسب کرده است و شاید بتواند یک سهمیه دیگر آن هم از طریق رنکینگ جهانی کسب کند. در المپیک ریو تعداد دوومیدانی‌کاران که موفق به کسب سهمیه المپیک شدند 10 نفر بودند و در این دوره المپیک حتی با وجود کسب یک سهمیه دیگر باز هم آمار ضعیفی خواهد داشت!


البته این موضوع به مسائل زیادی مربوط می‌شود؛ سو‌ءمدیریت، بی‌ثباتی و حواشی که همیشه حول محور دوومیدانی بوده، سبب شده که حال و روز این رشته مادر بهتر از این نباشد. در این شرایط دوومیدانی‌کاران به دلیل کم‌توجهی و عدم حمایت روزبه‌روز بی‌انگیزه می‌شوند و قطعاً اگر این روند ادامه پیدا کند عطای دوومیدانی را به لقای او می‌بخشند و این رشته را رها می‌کنند؛ همانطور که همین الان از خیلی از دوومیدانی‌کاران به نام دیگر نام و نشانی نیست.


در ادامه به وضعیت رکوردی برخی از دوومیدانی‌کاران در چند ماه اخیر می‌پردازیم:


در دو ماه اخیر با وجود بحران کرونا و شدت شیوع همه‌گیری این ویروس منحوس، مسابقات باشگاهی دوومیدانی و جایزه بزرگ برگزار شد؛ دو ملی‌پوش ایران که موفق به کسب سهمیه شده بودند در هیچ یک از این دو مسابقه شرکت نکردند، اما رکورد سایر دوومیدانی‌کارانی که در این مسابقه شرکت کرده بودند هم چندان چنگی به دل نزد.

































































نام ماده

آخرین رکورد



رکورد ورودی المپیک



مهدی پیرجهان 



۱۱۰ متر با مانع



۱۴.۳۰ ثانیه



۱۳.۳۲ ثانیه



مهدی پیرجهان 



۴۰۰ متر با مانع



۴۹.۳۳ ثانیه



۴۸.۹۰ ثانیه



سجاد هاشمی 



۲۰۰ متر



۲۱.۱۷ ثانیه



۲۰.۲۴ ثانیه



سجاد هاشمی



۴۰۰ متر



۴۶.۳۳ ثانیه



۴۴.۹۰ ثانیه



رضا قاسمی



۱۰۰ متر



۱۰.۶۲ ثانیه



۱۰.۰۵ ثانیه



رضا قاسمی



۲۰۰ متر



۲۱.۸۷ ثانیه



۲۰.۲۴ ثانیه



حسین رسولی



پرتاب دیسک



۵۸.۰۰ متر



۶۶.۰۰  متر



حسن تفتیان



۱۰۰ متر



۱۰.۶۲ ثانیه



۱۰.۰۵ ثانیه



احسان حدادی



پرتاب دیسک



۶۵.۱۶ متر



۶۶.۰۰ متر



حسن تفتیان در شهریورماه امسال موفق به کسب سهمیه المپیک شد؛ او در دوی 100 متر با رکورد 10.03 ثانیه جواز حضور در آوردگاه توکیو را کسب کرد، اما آخرین رکوردی که این دوومیدانی‌کار المپیکی کشورمان در مسابقات تور قاره‌ای دوومیدانی فرانسه  ثبت کرده است، رکورد 10.62 ثانیه است که تا ورودی المپیک فاصله زیادی دارد و نشان می‌دهد تفتیان از آمادگی به دور است. البته او در مسابقات جایزه بزرگ شرکت نکرد و در فرانسه به میدان رفت که در آن کشور هم نتوانست رکورد قابل قبولی از خود به جای بگذارد.


ضمن اینکه این روزها تفتیان به دنیای مدلینگ راه پیدا کرده است و به گفته خودش به دلیل عدم حمایت مسئولان به این حوزه وارد شده است؛ به گفته اهالی دوومیدانی این راهی که تفتیان در سال منتهی به المپیک پیش گرفته است موفقیتی برای او در این رشته حاصل نمی‌شود چرا که همزمان فعالیت در حوزه مدلینگ و آماده شدن برای المپیک با هم سنخیتی ندارند.



احسان حدادی دیگر المپیکی کشورمان است که هم‌اکنون برای جراحی خار پاشنه پا در آلمان است. آخرین رکوردی که از حدادی ثبت شده، 65.16 متر است در حالی که ورودی المپیک 66.00 متر است و حدادی فاصله زیادی با رکورد المپیک دارد. اگرچه امیدهای زیادی به ستاره دوومیدانی ایران هست و او یکی از شانس‌های کسب مدال است؛ اما بعد از پایان دوره نقاهت باید تلاش زیادی کند زیرا که آخرین رکورد او نسبت به ورودی المپیک کمی نگران‌‌کننده است و اگر این رکورد در المپیک ثبت شود، قطعاً دست حدادی از مدال کوتاه می‌ماند. حدادی در المپیک لندن مدال نقره را از آن خود کرد، اما در المپیک ریو چندان عملکرد قابل قبولی نداشت و باید دید در این المپیک چه نتیجه‌ای کسب خواهد کرد.



مهدی پیرجهان دیگر دوومیدانی‌کار ایران که شانس کسب سهمیه المپیک او بالاست؛ پیرجهان در ماده ۴۰۰ متر با مانع در مسابقات هند در شهریور سال گذشته رکورد ۴۹.۳۳ ثانیه به ثبت رسانده است؛ این در حالی است که ورودی المپیک در این ماده ۴۸.۹۰ ثانیه است. اما یک نکته حائز اهمیت اینکه پیرجهان در مسابقات باشگاهی توانست همین رکورد را حفظ کند و به گفته خودش می‌تواند به سهمیه المپیک برسد.



در پرتاب دیسک حسین رسولی یکی دیگر از دوومیدانی‌کاران کشورمان است که رکوردش فاصله زیادی با ورودی المپیک دارد؛ رسولی در مسابقات باشگاهی با دیسک 2 کیلوگرم رکورد 58 متر را ثبت کرد در حالی که ورودی المپیک 66 متر است و رسولی فاصله زیادی تا ورودی دارد؛ البته خودش مدعی است که به سهمیه المپیک می‌رسد. او سال گذشته از سوی فدراسیون بی‌رئیس دوومیدانی به همراه بهنام شیری به بلاروس رفت تا در آن کشور تمرینات خود را پیگیری کند؛ از نظر اهالی دوومیدانی، بلاروس اصلاً کشور مناسبی برای تمرین این دو ملی‌پوش دوومیدانی نبود، در نهایت زمانی که قرار بود به ایران برگردند، با بحران کرونا مواجه شدند و بازگشت آن‌ها به تأخیر افتاد، البته رسولی در بلاروس ماندنی شد چرا که در این کشور ازدواج کرد.



رکورد دیگر ملی‌پوشان دوومیدانی برای رسیدن به آوردگاه توکیو که در جدول بالا آوردیمT چندان امیدوارکننده نیست و شاید برای المپیک توکیو به همین دو سهمیه یا نهایتاً یک سهمیه دیگر باید دلخوش باشیم؛ آن‌ هم در شرایطی که حتی سهمیه‌داران المپیک هم چندان رکوردهای خوبی ثبت نکردند و به کسب مدال آن‌ها هم نمی‌توان زیاد امیدوار باشیم. قطعاً دوومیدانی در این چند سال اخیر پسرفت زیادی داشته است؛ این در حالی است که همین رشته در المپیک لندن و ریو مجموعاً 20 سهمیه برای المپیک کسب کرده بود اما در چهار سال اخیر این تعداد به دو سهمیه رسیده است.


بدون شک سوءمدیریت در این سال‌های اخیر سبب شد تا دوومیدانی به جای پیشرفت، پسرفت داشته باشد و حالا مدیریت جدید این فدراسیون کار سختی پیش‌رو دارد. البته صیامی معتقد است کیفیت مهم‌تر از کسب سهمیه است؛ اما همگان به‌خوبی می‌دانند، پیشانی هر رشته ورزشی عملکرد آن‌‌ها در میدان المپیک است و نباید این آوردگاه مهم و بزرگ را ساده نگاه کرد.


انتهای پیام/4057/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر