صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۸:۲۱ - ۲۸ آبان ۱۳۹۹

طبع، خواص، مضرات و مُصلح چشم و مغز گوسفند در ویکی آنا

کله پاچه از جمله غذاهایی است که خوردن آن از قدیم بین ایرانیان مرسوم بوده و در فصل زمستان به دلیل گرم و پرکالری بودن آن طرفدار بیشتری پیدا می کند.
کد خبر : 541131

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، کله پاچه قسمت های مختلفی دارد و هر کدام خاصیت ویژه ای دارند.


چشم بسیار پرچربی است و مصرف آن چندان توصیه نمی شود البته باز هم این موضوع به میزان مصرف افراد در ماه بستگی دارد.



خواص و مضرات چشم


بد نیست بدانید میزان کلسترول موجود در مغز گاو و گوسفند به اندازه هشت زرده تخم‌مرغ است و در یک وعده مغز گاو به وزن ۱۲۰ گرم بیش از ۲۰۰۰ میلی گرم کلسترول وجود دارد که بسیار بیشتر از مقدار توصیه شده یعنی ۳۰۰ میلی‌گرم در روز است. علت لذیذ بودن چشم و بناگوش هم وجود همین چربی‌هاست. به همین دلیل مصرف چشم توصیه نشده است و تاکید برآن است که در صورت استفاده از بناگوش فقط گوشت لخم آن مصرف شود.



  • رطوبت آن بیشتر از سایر اعضای داخلی بدن حیوانات است و گرمی آن مایل به اعتدال است.

  • سبب ازدیاد منی می‌شود.

  • برای سرد مزاجان مناسب نیست.

  • برخی از مردم بر این باورند که خوردن چشم گوسفند و حیوانات حلال گوشت دیگر، حرام است. در حالی که آنچه حرام است حدقه است نه خود چشم.

  • چشم بسیار پرچربی است و مصرف آن چندان توصیه نمی‌شود.


 


طبع چشم چیست؟


مزاج چشم گرم و تر است.


مصلح چشم چیست؟


آویشن و نمک مصلح ضرر و بهبود دهنده خواص و مزاج چشم گوسفند هستند.



خواص و مضرات مغز



  • مقوی مغز است و ماده مغز را افزایش می‌دهد بویژه در افرادی که بواسطه مدت طولانی کم خوابی احساس سبکی در سر دارند.

  • خشکی مزاج مغز را برطرف می‌کند (یکی از علائم خشکی مزاج مغز بی‌خوابی است).

  • نرمی بخش است و سبب رفع مشکلات ناشی از خشکی (از جمله یبوست) می‌شود.

  • تولید منی را افزایش می‌دهد.

  • در بهبود افراد مبتلا به سرسام موثر است.

  • هضم مغز دشوار و برای معده زیان آور است مگر اینکه در مقداری آب نمک طبیعی به خوبی پخته و با  ادویه‌هایی مانند زنجبیل و نعنا استفاده شود.

  • مصرف مداوم مغز اشتها را از بین‌می‌برد.

  • مصرف زیاد آن، چربی و فشار خون را بالا می‌برد.

  • ممکن است افراط زیاد در مصرف مغز، افراد را در معرض خطر ابتلا به سکته قلبی و مغزی قرار دهد.

  • برای معده مضر است و جهت هضم بهتر باید مغز را با ادویه گرم مصرف کرد تا ضرر آن کاهش و خواص و مزاج آن بهبود یابد.


 


طبع مغز چیست؟


 مزاج آن سرد و تر است.


مصلح مغز چیست؟


ادویه‌جات گرم مثل خردل یا دارچین همراه با کمی سرکه یا آبلیمو


 


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر