صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۱۵ - ۲۶ آبان ۱۳۹۹
مصطفوی در گفتگو با آنا:

تصویب اساسنامه دست دولتی‌ها را از فدراسیون فوتبال کوتاه کرد/ کفاشیان فرق توپ را با هندوانه نمی‌دانست

رئیس پیشین فدراسیون فوتبال گفت: تصویب اساسنامه از سوی فیفا باعث شد تا فدراسیون فوتبال مستقل و دارای شخصیت حقوقی معین شود.
کد خبر : 540768

به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، تصویب اساسنامه فدراسیون فوتبال ایران از سوی فیفا گام بلندی به سوی مستقل شدن مهم‌ترین نهاد فوتبالی کشور است.


داریوش مصطفوی در خصوص تصویب اساسنامه فدراسیون فوتبال ایران عنوان کرد: تصویب این اساسنامه توسط زحمات دبیرکل، سرپرست، هیئت رئیسه و متخصصان حقوقی فدراسیون فوتبال بود. مهم‌ترین شاخصه اساسنامه جدید، عدم دخالت دولت در فوتبال است. کاری که سال‌ها انجام شد و آدم‌های سیاسی و غیرمرتبط وارد این ورزش شدند و شکل فوتبال را تغییر دادند. همه به این امید که سیاسیون می‌آیند و اوضاع بهتر می‌شود، منتظر اتفاقات خوب بودند چرا که افزایش 30 برابری نصیب فدراسیون شد ولی صفایی فراهانی اشتباه بزرگی کرد و فدراسیون فوتبال را زیر سؤال برد. او اعلام کرد که فوتبال ما حرفه‌ای است و این کار بدون داشتن زیرساخت‌ها و آدم‌های متخصص صورت گرفت. برای همین هم مشکلات بسیار زیادی ایجاد شد.


آدم‌های غیرمرتبط فوتبال را بلعیدند


وی ادامه داد: اعلام غلط صفایی فراهانی باعث شد تا خشت اول کج گذاشته شود و سال‌ها بعد شخصی مانند علی کفاشیان به مدت هشت سال رئیس فدراسیون فوتبال ایران بود، کسی که فرق توپ را با هندوانه نمی‌دانست. آدم‌های غیرمرتبط فوتبال را بلعیدند و این ورزش پرطرفدار را به حراج گذاشتند. آنها پشت آدم‌های فوتبالی مثل کی‌روش ایستادند و شخصیت فوتبال را از بین بردند. این موضوع باعث شد که کی‌روش به خودش اجازه دهد کارهای زیادی انجام دهد و حتی دبیرکل فدراسیون، علیرضا اسدی را تغییر داد یا مثلاً غلامرضا بهروان مسئول برگزاری مسابقات لیگ را قبول نداشت.


کی‌روش عامل انتخاب ویلموتس شد


رئیس پیشین فدراسیون فوتبال افزود: این افراد به فوتبال ضربه زدند و تیم ملی گلخانه‌ای از آقای کی‌روش داشتیم که در جام ملت‌های آسیا در العین امارات شکست 3 بر صفر را مقابل ژاپن متحمل شد. البته که شانس آوردیم بیش از سه گل نخوردیم. فشارهای کی‌روش و تصمیمات او تنها به خاطر دو صعود به جام جهانی خارجی باعث شد تا پس از رفتن این مربی پرتغالی، فدراسیون دست روی مربی خارجی بگذارد و مارک ویلموتس انتخاب شد و حالا ضرر 168 میلیارد تومانی به بار آمده که تلاش‌های زیادی می‌شود تا این رقم کمتر شود یا به طور کلی از بین برود.


فدراسیون فوتبال غیردولتی است


وی یادآور شد: در اساسنامه جدید فدراسیون فوتبال، این مؤسسه مستقل، غیردولتی و غیرانتفاعی است که دارای شخصیت حقوقی معین بوده و برای مدت نامحدود تأسیس می‌شود. اتفاق بزرگی رخ داده اگر در کلمات تعمّق کنیم. سال‌ها فریاد زدیم تا اینکه بالاخره سخت‌گیری فیفا و تلاش‌های مدیران فعلی فدراسیون باعث شد تا فدراسیون فوتبال دارای اساسنامه مستقلی شود. چقدر هم خوب که روز هشت آذر که تقارن دارد با روز صعود به جام جهانی 1998 فرانسه، برای تصویب نهایی اساسنامه جدید توسط مجمع عمومی تعیین شده است.


دولتی‌ها نامزد ریاست نمی‌شوند


مصطفوی خاطرنشان کرد: باید منتظر اتفاقات زیادی باشیم. یکی از مهم‌ترین مواردی که در اساسنامه وجود دارد این است که افراد دارای شغل دولتی حق نامزد شدن در انتخابات ریاست فدراسیون فوتبال را ندارند. همچنین افرادی که سوابق سوء دارند مثل آنهایی که بدهکار قطعی هستند یا رأی مسلم دارند، نمی‌توانند در فوتبال حضور داشته باشند و در انتخابات نامزد نمی‌شوند. توجه به اساسنامه و دقت فیفا می‌تواند رئیس بسیار خوب و هیئت رئیسه مناسبی برای او در فدراسیون فوتبال ایجاد کند تا شرایط بسیار خوبی در انتظار فوتبال کشورمان باشد.


حداقل تخلفات با اساسنامه جدید


وی تصریح کرد: با اجرای اساسنامه و توجه به بندهای موجود مصوب فیفا، حداقل تخلفات رخ می‌دهد. فیفا بندهایی را در این اساسنامه مصوب کرده که از وقوع تخلفات جلوگیری می‌کند. البته به نظر من لازم است هیئت بررسی از سوی فدراسیون تعیین شود، چون چند روز پس از آنکه اساسنامه تصویب شد باید مراحل ثبت نامزدهای انتخابات ریاست، نایب رئیس، هیئت رئیسه و کمیته‌های مختلف فدراسیون فوتبال انجام شود.


نیاز به فیلتر ورود غیرفوتبالی‌ها


رئیس پیشین فدراسیون فوتبال افزود: فیفا تأکید کرده در تمامی ارکان فدراسیون باید افراد فوتبالی مشغول به کار شوند. در چنین شرایطی ممکن است برای تمامی پست‌ها آدم دقیق و فوتبالی پیدا نکنیم، برای همین هیئت بررسی می‌تواند تمامی جوانب را بسنجد و افراد واجد شرایط را انتخاب کند چرا که با این کار، فیلتر دقیقی برای ممانعت از ورود افرادی که می‌خواهند در فدراسیون روی پاشنه قبلی بچرخد، ایجاد می‌شود.


افراد فوتبالی وارد فدراسیون شوند


وی عنوان کرد: فیفا در اساسنامه تأکید کرده که نباید اعضای برجسته دولتی حضور پیدا کنند و باید موارد به درستی اجرا شود. نیامدن افراد فوتبالی می‌تواند ضرر بزند و برای همین، فیلتری نیاز داریم تا تمام افراد واجد شرایط به فدراسیون فوتبال وارد شوند. باید بپذیریم فوتبال وجهه محبوب و زیبایی پیش مردم دارد و همه مدیران علاقه‌مند به حضور در این فدراسیون هستند، بنابراین یکی از موارد لازم، اجرای صحیح مرّ قانون است تا افراد فوتبالی به فدراسیون وارد شوند.


حضور پررنگ بانوان


مصطفوی بیان کرد: یکی از موارد خوب داخل اساسنامه، حضور پررنگ بانوان است که 11 نماینده در فدراسیون دارند و جزء اعضای 85 نفره هستند. آنها می‌توانند به‌خوبی به هیئت رئیسه کمک کنند و مسائل مربوط به فوتبال بانوان را مورد پیگیری قرار دهند. متأسفانه تا به امروز آنچه حق بانوان و البته افراد فوتبالی بوده، به خاطر وجود افراد چسبیده به فوتبال نصیبشان نشده است.


وکیل فدراسیون به سود ویلموتس عمل کرد


رئیس سابق فدراسیون فوتبال در خصوص پرونده مارک ویلموتس نیز گفت: به نظرم از اول کوتاهی صورت گرفت. کسانی که رفتند فیفا تا از فدراسیون فوتبال ایران دفاع کنند، تاکتیک حمله را علیه فدراسیون برگزیدند و با دانش حمله نکردند. به جای آنکه به ویلموتس حمله شود، فوتبال خودمان را زدیم. وکیل ایرانی باید به سود فدراسیون عمل می‌کرد ولی کوتاهی کرد و شرایط به سود سرمربی بلژیکی شد. وکلای ویلموتس با اینکه می‌دانستند حق با موکلشان نیست ولی لایحه دفاعی 100 صفحه‌ای داشتند در حالی که ایران که صاحب حق بود تنها هشت صفحه لایحه دفاعیه داشت. بنابراین شرایط به‌گونه‌ای شد که در این پرونده شکست خوردیم. البته که من امیدوارم با حضور افراد زبده و دارای تخصص حقوقی در دادگاه عالی ورزش بتوانیم حقمان را در فیفا بگیریم و در پرونده با ویلموتس شکست نخوریم.


نماینده در AFC و فیفا نداریم


مصطفوی تأکید کرد: ما نیاز داریم منزلی در مقرهای AFC و فیفا داشته باشیم تا بتوانیم رؤسای این ارگان‌های مهم فوتبال را هر روز ببینیم؛ کاری که ژاپن، کره جنوبی و چین انجام داده‌اند ولی ما چون نگران هزینه نماینده در خارج از کشور هستیم این کار را انجام نمی‌دهیم و بنابراین در پرونده ویلموتس ضرر 168 میلیاردی متحمل می‌شویم. باید نماینده آگاه داشته باشیم و با برنامه‌ریزی کار را جلو ببریم. فوتبال صنعت است ولی ما این صنعت را به خوبی اجرا نمی‌کنیم و برای همین از هزینه کردن می‌ترسیم در حالی که صنعت فوتبال خودش درآمدزایی می‌کند و هزینه‌هایش را پرداخت می‌کند. امیدوارم که با اساسنامه جدید، فدراسیون فوتبال ایران شکل بسیار بهتری نسبت به گذشته پیدا کند.


انتهای پیام/4048/


انتهای پیام/

ارسال نظر