صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۰۶ - ۲۵ آبان ۱۳۹۹
رئیس مرکز مدیریت بیماری غیرواگیر وزارت بهداشت در پاسخ به آنا:

نزدیک به ۱۱ درصد بزرگسالان ایرانی بالای ۲۵ سال به دیابت مبتلا هستند

رئیس مرکز مدیریت بیماری غیرواگیر وزارت بهداشت گفت: در کشور ما نزدیک به ۱۱ درصد بزرگسالان ۲۵ سال به بالا به دیابت مبتلا هستند که این تقریبا معادل پنج و نیم میلیون نفر در سراسر کشور است.
کد خبر : 540711

 به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، افشین استوار ظهر امروز در نشست خبری مجازی خود با اصحاب رسانه که به مناسبت هفته دیابت برگزار شد، اظهار کرد: ما اکنون در هفته ملی دیابت قرار داریم، هر سال ۱۴ نوامبر که مصادف با ۲۴ آبان است از طرف سازمان جهانی بهداشت و فدراسیون بین المللی دیابت، این روز به عنوان روز جهانی دیابت شناخته می‌شود. در واقع ۱۴ نوامبر سالروز تولد کاشف انسولین است و امسال مصادف با یکصدمین سال کشف انسولین است.


وی افزود: این مناسبت در ۱۷۰ کشور دنیا برگزار می‌شود، و به این بهانه وزارت بهداشت و درمان یک هفته را برای افزایش آگاهی عمومی و همچنین همصدایی با بیماران دیابتی اختصاص داده است.در این هفته تمام تلاش ما این است که در سراسر کشور با همراهی و مشارکت دانشگاه‌های علوم پزشکی بتوانیم موضوع دیابت و بیماران دیابتی را بیش از پیش به آگاهی مردم برسانیم.


رئیس مرکز مدیریت بیماری غیرواگیر وزارت بهداشت گفت: دیابت یک بیماری است که با افزایش قند خون در بدن خودش را نشان می‌دهد. زمانی که قند خون افزایش یافته، کنترل نشود عوارض جدی دارد.عوارض جدی مانند سکته قلبی، سکته مغزی، نارسایی کلیوی، مشکلات شبکیه و مشکلات شنوایی، زخم دیابتی و قطع عضو است همچنین افسردگی و زوال عقل به دنبال دیابت رخ می‌دهد.


وی افزود: هر چند که دیابت یک بیماری درمان پذیری نیست اما راه‌های موثر برای کنترل قند خون و کاهش عوارض ناشی از دیابت وجود دارد. اکنون با پیشرفت تکنولوژی، داروهای موثر در اختیار بیماران قرار دارد که با کنترل قند خون می‌توانند از آن پیشگیری کنند.


رئیس مرکز مدیریت بیماری غیر واگیر وزارت بهداشت در خصوص انواع دیابت خاطر نشان کرد: انواع دیابت مختلف است، ما دیابت نوع یک را داریم که علت آن تقریباً نامعلوم است. دیابت نوع دو بیشتر در بزرگسالان است و در ۹۰ درصد موارد دیابت را به خود اختصاص می‌دهد. دیابت نوع ۲ علت ترکیبی از عوامل ژنتیکی و فامیلی است و عوامل خطرناکی مثل چاقی، اضافه وزن و کمبود فعالیت بدنی دلیل آن هستند. به خصوص در سنین بالای ۴۵ سال و فشار خون بالا و چربی خون بالا از عواملی هستند که فرد را مستند به دیابت نوع ۲ می‌کنند.


استوار در پاسخ به سوال خبرنگار بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا در مورد اینکه میانگین  سنی بزرگسالان در کشور که مبتلا به دیابت هستند چقدر است؟ گفت: شیوع دیابت در دنیا بسیار بالاست و فراگیر ترین بیماری غیر واگیر در دنیاست. ۴۶۰ میلیون نفر در دنیا به این بیماری مبتلا هستند و چهار میلیون و ۲۰۰ هزار نفر سالانه به علت دیابت و عوارض آن جان خود را از دست می‌دهند. در کشور ما نزدیک به ۱۱ درصد بزرگسالان ۲۵ سال به بالا به دیابت مبتلا هستند که این تقریبا معادل پنج و نیم میلیون نفر در سراسر کشور است.


وی گفت: متاسفانه علاوه بر این شیوع بالا روند شیوع افزایشی است بنابراین وزارت بهداشت پیشگیری این بیماری را متعهد شده است که این شیوع افزایشی را متوقف کند و همه برنامه‌های پیشگیری و کنترل را به کار بگیرد تا به مبتلایان دیابت خدمت مناسبی ارائه دهد.


رئیس مرکز مدیریت بیماری غیر واگیر وزارت بهداشت در خصوص شعار امسال برای هفته دیابت گفت: شعار امسال روز جهانی دیابت و هفته دیابت با توجه به نقش با اهمیتی که پرستاران در پیشگیری و کنترل دیابت دارند مرتبط با پرستاران است. شعار "پرستاران در دنیای دیابت تغییر ایجاد می‌کنند" به این دلیل برگزیده شده که در زنجیره درمان بیماران دیابتی پرستاران نقش بسیار مهمی دارند و در کنار کادر سلامت، آموزش به مردم و مراقبت از بیمار تلاش زیادی می‌کنند.


انتهای پیام/4148


انتهای پیام/

ارسال نظر