صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۳۰ - ۲۵ آبان ۱۳۹۹

آیا کشور به سمت قرنطینه کامل پیش می‌رود؟

با افزایش خطر رسیدن فوتی های کرونا به روزی ۱۰۰۰ نفر، محدودیت‌های جدید از ابتدای آذر در 405 شهر اجرایی می‌شود، این مصوبات چیست؟
کد خبر : 540576

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، 100 شهر با وضعیت قرمز، 150 شهر با وضعیت نارنجی و 155 شهر با وضعیت زرد. این اعداد را بگذارید کنار آمارهای دیگر: 749 هزار و 525 مبتلا، 41 هزار و 34 فوتی و 5642 بستری حاد و شدید.


این وضعیت فعلی کشور در مبارزه با کروناست؛ وضعیتی که نه‌تنها رضایت‌بخش و رو به بهبود نیست، بلکه بحرانی‌تر از همه 9 ماه گذشته است و ستاد ملی مقابله با کرونا را وادار به تصویب محدودیت‌های جدید کرده است. محدودیت‌هایی که بر اساس اعلام سخنگوی این ستاد، از ابتدای آذرماه و به مدت 2 هفته اجرایی خواهد شد:


محدودیت‌ها در 100 شهر قرمز 


(اکثر مراکز استان‌ها از جمله تهران):  


* همه مشاغل به جز مشاغل خیلی ضروری که به تامین روزانه مایحتاج  و مسائل امنیتی  و سلامت مردم مربوط می‌شود، به مدت 2 هفته تعطیل خواهند شد و سپس با ارزیابی‌های وزارت بهداشت ممکن است مدت تعطیلی کاهش یا افزایش پیدا کند.


* حضور یک سوم کارکنان


محدودیت‌ها در 150 شهر نارنجی:


* مشاغل سطح 3 و 4 تعطیل هستند (مشاغل گروه شغلی سه شامل:  مدارس، دانشگاه‌ها، حوزه‌های علمیه، آموزشگاه‌های فنی حرفه‌ای، زبان‌سراها، آموزشگاه‌ها و کتابخانه‌ها، مهدهای کودک، استخرهای سرپوشیده، سینما و تئاتر، موزه‌ها و باغ‌موزه‌ها، تالارهای پذیرایی، آرایشگاه‌های زنانه و سالن‌های زیبایی و کاهش فعالیت مترو و حمل و نقل عمومی درون شهری می‌شود. گروه شغلی چهار  شامل: همایش‌ها، برگزاری مراسم اجتماعی، فرهنگی و مذهبی، مدارس شبانه‌روزی، باشگاه‌های ورزشی مربوط به ورزش‌های پر برخورد از جمله کشتی، کاراته و جودو، کافه‌ها، چایخانه‌ها و قهوه‌خانه‌ها با عرضه مواد دخانی، باغ‌وحش‌ها، شهربازی‌ها و مراکز تفریحی آبی می‌شود).


* حضور یک دوم کارکنان


محدودیت‌ها در 155شهرستان زرد:


در سطح شغلی 4 ، محدودیت ایجاد خواهد شد. (گروه شغلی اشاره‌شده در بخش قبل)


حضور دو سوم کارکنان


محدودیت مشترک:


* در تمامی سطوح هشدار، محدودیت‌ها از جمله آموزش‌های غیرحضوری مدارس و دانشگاه‌ها، مراسم مذهبی و فرهنگی به مدت دوهفته اعمال و سپس مجدد فعالیت‌ها آغاز خواهد شد.


* در مناطق سطح هشدار 2 و 3 خودروها با پلاک بومی این شهرستان‌ها نمی‌توانند از شهر خود خارج یا وارد یک شهر دیگر شوند، همچنین پلاک‌های غیربومی هم نمی‌توانند وارد این مناطق شوند.


مسافرت بدون تست ممنوع شد


نکته مهم دیگر، مصوبه ستاد ملی درباره سفرهای  برون‌شهری است. آن‌طور که علیرضا رئیسی معاون وزیر بهداشت در نامه به سازمان‌های متولی اعلام کرده: «از 28 آبان‌ماه هرگونه جابه‌جایی مسافر به صورت هوایی، زمینی و دریایی بدون دریافت نتیجه تست کرونا ممنوع است».


تعطیلی تهران، مطالبه‌ای که مصوب نشد


اما یکی از مهم‌ترین موضوعات روزهای اخیر، درخواست‌های متعدد برای تعطیلی دو هفته‌ای تهران بود؛ درخواستی که نه تنها شهردار و اعضای شورای شهر تهران بلکه نمایندگان مجلس و برخی اعضای کمیته‌های ستاد ملی مقابله با کرونا هم خواستار آن شده بودند. با وجود این، جلسه روز گذشته ستاد ملی کرونا چنین مصوبه‌ای نداشت و به اعمال محدودیت‌های تازه، آن هم از یک هفته دیگر بسنده کرد.


انتقاد تند و تیز شهردار تهران


«پیروز حناچی» شهردار تهران از جمله منتقدان بی‌توجهی به وضعیت تهران است که دیروز هم در یادداشتی به وضعیت مدیریت این بیماری نقدهایی وارد کرد و نوشت: «دستگاه‌های مسئول مدیریت کووید-۱۹، برخلاف عملکرد مناسب و هماهنگ خود در موج اول بیماری در فاصله اسفند۹۸ تا اردیبهشت99، در موج جدید تاکنون عملکرد موفقی نداشته و نتوانسته‌اند سهم مناسبی در جلوگیری از شیوع بیماری ایفا کنند... .من به‌عنوان شهردار تهران امیدوارم هرچه سریع‌تر مراجع ملی تصمیم‌گیر درباره کووید-۱۹، با اتخاذ تصمیمات سریع، کارشناسی و هماهنگ از اتلاف وقت و در نتیجه آن اتلاف نفوس و فرسایش بیشتر کادر درمان جلوگیری کنند».


چاره‌ای جز تعطیلی 2 هفته‌ای نداریم


حرف‌ها و هشدارهای حناچی، خروجی نظرات کارشناسان و متخصصانی است که طی هفته‌های اخیر بارها درباره وضعیت کرونایی تهران هشدار داده بودند. دکتر «سید عباس متولیان» معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی ایران از جمله این کارشناسان است که روز گذشته هم به ایرنا گفت: «در شرایط موجود و افزایش بیماران کرونایی در کشور برای قطع زنجیره انتقال چاره‌ای جز تعطیلی کامل دوهفته‌ای تهران و برخی شهرها نداریم».


متروی تهران، عامل مهم آلودگی


این اظهارنظرها را بگذارید کنار صحبت‌های اخیر دکتر «ایرج حریرچی» معاون‌کل وزیر بهداشت که در برنامه زنده تلویزیونی به مهم‌ترین دلایل ابتلای کرونا در موج جدید اشاره کرد. به گفته حریرچی، «فعلا در اکثر کشور رفت و آمدها و دورهمی‌های خانوادگی و دوستانه دلیل اصلی ابتلاست اما در تهران علاوه بر این علت، مترو عامل مهمی در انتقال بیماری است»؛ که اگر به دنبال راهکاری برای حذف این کانون آلودگی باشیم، چاره‌ای جز تعطیلی مترو ی تهران وجود ندارد.


بیمارستان‌ها کانون آلودگی شده است


دکتر حریرچی به موضوع مهم دیگری هم اشاره کرده است: «متاسفانه در تهران و سایر نقاط کشور، بیمارستان‌ها کانون آلودگی شده است. هر چقدر به همراهان بیماران کرونایی می‌گوییم برای جلوگیری از شیوع بیشتر، نباید به ملاقات این بیماران آمد اما بعضی‌ها حتی کنار بیمارستان‌ها چادر می‌زنند!»با این همه، آن‌طور که شواهد نشان می‌دهد، هنوز ستاد ملی مقابله با کرونا و احتمالا شخص رئیس‌جمهور، برای تعطیل‌کردن برخی شهرها و به ویژه تهران مجاب نشده‌اند و احتمالا تا مشخص‌شدن نتایج محدودیت‌های جدید، یعنی اواسط آذرماه تصمیم تازه‌ای نخواهند گرفت. اما با توجه به نتایج ضعیف اجرای محدودیت‌های فعلی(ممنوعیت فعالیت از ساعت 18) و رعایت نشدن پروتکل‌ها توسط مردم، به نظر می‌رسد اجرای محدودیت‌های تازه هم چندان موفق نباشد و ستاد ملی را مجاب به قرنطینه کامل شهرها کند.


عضو شورای شهر تهران در گفت‌وگو با خراسان:


نمی‌شود به خاطر اقتصاد از جان مردم بگذریم


تصمیم روز گذشته ستاد ملی مقابله با کرونا و مخالفت با تعطیلی دوهفته‌ای تهران، بار دیگر انتقادهایی را به همراه داشت. از جمله منتقدان، «محمدجواد حق‌شناس» عضو شورای شهر تهران است که در گفت‌وگو با خراسان به ابعاد سیاسی این ماجرا هم اشاره کرد: پیشنهاد تعطیلی تهران فقط از طرف یک طیف خاص مطرح نشده بود؛ اعضای شورای شهر و نمایندگان مردم تهران که از نظر سیاسی فصل مشترکی ندارند، در این موضوع هم‌نظر بودند.


استاندار، شهردار، اعضای کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا و روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی هم همگی نظرشان تعطیلی تهران بود اما به نظر می‌رسد گرفتاری‌های دولت آن قدر زیاد است که خیلی نمی‌تواند این درخواست‌ها را مورد توجه قرار دهد.


احتمال نگرانی از تبعات اقتصادی


با دکتر حق‌شناس این موضوع را مطرح می‌کنیم که «شاید دولت نگران تبعات اقتصادی تعطیلی‌هاست، مثل مشکلاتی که ممکن است برای اجاره‌ها، وام‌ها، چک‌های برگشتی و مالیات‌ها رخ بدهد». او در این‌باره می‌گوید: ما هم شرایط اقتصادی کشور و دولت را درک می‌کنیم اما کار سختی نیست که یک جمع 50 نفره اعضای شورای شهر و نمایندگان تهران را دعوت کنند و ما را در جریان بگذارند، نه این‌که پاسخی ندهند و دلایل مخالفت‌شان را هم اعلام نکنند».


حق‌شناس ادامه می‌دهد: «ممکن است تعطیل‌کردن، مشکلات اقتصادی ایجاد کند که قطعا دولت باید به این موضوع توجه کند، اما نمی‌شود بگوییم چون امکان پاسخ به این مشکلات وجود ندارد، به راحتی از جان مردم بگذریم.» 


منبع: رونامه خراسان


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر