صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۲۷ - ۲۵ آبان ۱۳۹۹
آنا گزارش می‌دهد؛

دست وزارت ورزش و جوانان در پوست گردو/ فدراسیون‌های بلاتکلیف چه زمانی صاحب رئیس می‌شوند؟!

شرایط شیوع ویروس کرونا وزارت ورزش و جوانان را با چالش‌های زیادی همراه کرده است به طوری که تعدادی فدراسیون ورزشی با سرپرست اداره می‌شود اما تکلیف برگزاری مجامع مشخص نیست.
کد خبر : 540506

به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، شیوع ویروس کرونا دست وزارت ورزش و جوانان را در پوست گردو گذاشته است. مجامع فدراسیون‌های ورزشی در حالی فعلاً ممنوع شده است که هشت فدراسیون هم‌اکنون با سرپرست اداره می‌شوند و اگر برگزاری مجمع همچنان ممنوع باشد دو فدراسیون دوچرخه‌سواری، پهلوانی و زورخانه‌ای هم به آن‌ها اضافه می‌شود که جمعاً 10 فدراسیون بلاتکلیف پیش‌ روی وزارت ورزش و جوانان قرار دارد.


البته وزارت ورزش و جوانان با وجود شیوع ویروس کرونا مجامع انتخابات فدراسیون‌های همچون تنیس، ووشو، ورزش‌های همگانی، دوومیدانی و ورزش دانشگاهی را برگزار کرد و رئیس آن‌ها برای چهار سال متوالی مشخص شد، اما در این میان فدراسیون‌های همچون شطرنج، فوتبال، پزشکی- ورزشی، اتومبیلرانی و موتورسواری، بدنسازی و پرورش اندام، روستایی و بازی‌های بومی و محلی، اسکی و غریق نجات با سرپرست اداره می‌شوند و فعلاً به دلیل شرایط پیش رو وضعیت آن‌ها بلاتکلیف است.


فدراسیون شطرنج؛ اوج اختلاف و حاشیه


از اواخر اسفندماه سال جاری که دوره چهارساله مهرداد پهلوان‌زاده به اتمام رسید، بلافاصله از سوی وزارت ورزش و جوانان، فرهاد نیکوخصال به‌عنوان سرپرست در این فدراسیون مشغول به کار شد. دوره سرپرستی نیکوخصال در فدراسیون شطرنج با حواشی زیادی همراه است؛ بحث بر سر چینش انتخابات، اخراج کارمندان این فدراسیون بیشتر از همیشه شطرنج را تحت شعاع قرار داده است. انتخابات این فدراسیون پرحاشیه قرار بود 6 آبان ماه برگزار شود اما دو روز مانده به انتخابات ابلاغیه جهت ممنوعیت تجمع بیش از 15 نفر صادر شد و به این ترتیب انتخابات این فدراسیون به تعویق افتاد. اگر در همان زمان تعیین‌شده انتخابات برگزار می‌شد دوره سرپرستی هفت‌ماهه نیکوخصال هم در فدراسیون شطرنج به پایان می‌رسید.


مدیران بازنشسته کنار رفتند


اواخر اردیبهشت‌ماه موج جدیدی از مدیران بازنشسته وزارت ورزش و جوانان از سمت خود کنار رفتند که رئیس فدراسیون بدنسازی و پرورش اندام هم جزء یکی از آن‌ها بود. ناصر پورعلی فرد، رئیس این فدراسیون بعد از 13 سال ریاست در این فدراسیون کنار رفت و در نهایت تقی امیری خراسانی از خردادماه امسال سرپرستی این فدراسیون را برعهده گرفت. علاوه بر این فدراسیون بدنسازی و پرورش اندام، فدراسیون روستایی و بازی‌های بومی و محلی با ریاست جعفری اداره می‌شد که با توجه به بازنشستگی او هم کنار رفت و این فدراسیون از خردادماه با سرپرست اداره می‌شود.



فدراسیون اسکی؛ انتخاب سرپرست جنجالی


در مردادماه امسال عبدی افتخاری، رئیس فدراسیون اسکی از سمت خود کنار رفت و به جای او کوروش صبوریان سرپرست شد؛ صبوریان مدیرکل سابق ورزش و جوانان خراسان رضوی بود که به دلیل بازداشت از این سمت کنار رفت.


کناره‌گیری رئیس فدراسیون دو تابعیتی


در فدراسیون نجات‌غریق از مهرماه تغییرات مدیریتی به وجود آمد. دوره ریاست ایلخان نوری زودتر از موعد به دلیل موانع قانونی به پایان رسید و در نهایت مهدی مستجاب‌الدعوه به‌عنوان سرپرست در این فدراسیون مشغول به کار شد. ایلخان نوری یکی از مدیران دوتابعیتی و از مادر آمریکایی‌تبار و پدری ایرانی است و طبق ماده ۹۸۹ قانون مدنی ایران، دادن شغل دولتی به افرادی که دو تابعیتی هستند، ممنوع است و به همین خاطر پس از کش‌وقوس فراوان از سمت خود کنار رفت. ایلخان نوری از سال 96 ریاست این فدراسیون را برعهده گرفته بود.


فدراسیون‌هایی که دوره سرپرستی آن‌ها تمدید شد


در این میان برخی فدراسیون‌ها همچون اتومبیلرانی و موتورسواری و فدراسیون پزشکی- ورزشی دوره سرپرستی‌شان بیشتر از یک سال شده است و یک دوره هم سرپرستان آن‌ها تغییر کرده است. در فدراسیون اتومبیلرانی و موتورسواری ابتدا مازیار ناظمی سرپرستی این فدراسیون را برعهده داشت اما به دلیل اینکه او جزء نامزدهای ریاست این فدراسیون بود؛ از سمت خود کنار رفت و شهزاد کیانی به‌عنوان سرپرست جدید از شهریورماه امسال معرفی شد.


در فدراسیون پزشکی- ورزشی، آذرماه سال گذشته و پس از پایان دوره ریاست غلامرضا نوروزی در این فدراسیون، مهرزاد خلیلیان سرپرست این فدراسیون شد، اما ورود او به انتخابات هم باعث شد تا از تیرماه امسال محمد اسد مسجدی سرپرستی را بر عهده بگیرد. البته گفته می‌شود خلیلیان برای حضور در انتخابات تأیید صلاحیت نشده است و به همین دلیل وزارت ورزش و جوانان قید او را برای ریاست فدراسیون پزشکی- ورزشی زدند و شاید برای مدیرعاملی استقلال یکی از گزینه‌ها باشد.


فدراسیون فوتبال؛ بی‌رئیس و بی‌سر و سامان


فدراسیون فوتبال به‌عنوان یکی از فدراسیون‌های کلیدی اما بی‌سروسامان‌ است؛ از دی‌ماه سال آینده که مهدی تاج از ریاست فدراسیون فوتبال کنار رفت تا همین الان هنوز تکلیف رئیس این فدراسیون مشخص نشده است و فوتبال ایران هم روزهای پرفراز و نشیبی از تأیید اساسنامه فدراسیون فوتبال توسط فیفا تا سنگین‌ترین غرامت تاریخ فوتبال ایران را از سر گذرانده و هنوز هم تکلیف زمان برگزاری انتخابات این فدراسیون هم مشخص نیست!


آنچه که مشخص است با توجه به شرایط فعلی شیوع ویروس کرونا فعلاً برگزاری انتخابات فدراسیون‌های ورزشی در دستور کار قرار نگرفته است؛ اگرچه وزارت ورزش و جوانان آمادگی برای برگزاری انتخابات فدراسیون‌های ورزشی اعلام کرده است اما ستاد مقابله با کرونا باید این مجوز را صادر کند و فعلاً هم این موضوع در دستور کار نیست؛ بنابراین این احتمال وجود دارد که تا پایان سال سرپرستان فدراسیون‌های ورزشی همچنان امور فدراسیون‌ها را برعهده بگیرند، اما نکته‌ای که بدون پاسخ می‌ماند این است که طبق قانون دوره سرپرستی در هر فدراسیون سه تا 6 ماه است و در حال حاضر تعدادی از روسای فدراسیون‌ها حتی دوره‌ سرپرستی‌شان بیشتر از 6 ماه شده است و در صورت تداوم این موضوع چگونه حل‌وفصل می‌شود؟!


احمد محمدی


انتهای پیام/4057/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر