صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۵۰ - ۲۵ آبان ۱۳۹۹
رئیس فراکسیون طب سنتی مجلس در گفتگو با آنا:

برای کنترل بحران کرونا از ظرفیت مجلس استفاده نمی‌شود/ مردم بیشتر از مسئولان از طب سنتی استقبال می‌کنند

رئیس فراکسیون طب سنتی مجلس شورای اسلامی در خصوص لزوم حضور اعضای نهاد قوه مقننه در ستاد ملی مبارزه با کرونا گفت: این یک ضرورت است و برای کنترل بحران کرونا باید از ظرفیت مجلس استفاده شود.
کد خبر : 540396

زهره الهیان در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا در رابطه با ضرورت تشکیل فراکسیون طب سنتی در مجلس شورای اسلامی گفت: در شرایط بحرانی ناشی از شیوع کرونا ضرورت دارد برای کمک به ارتقا و حفظ سلامت عموم مردم و جامعه از هر مسیر علمی و اثرگذار استفاده شود. یکی از این شیوه‎‌های درمانی و پیشگیری، روش‌های درمانی است که در طب سنتی وجود دارد. در طول سالیان گذشته نظام سلامت کشور کم‌لطفی و بی‌مهری نسبت به طب سنتی به عنوان یک علم داشته  که این کم‌مهری منجر به این شد که در طول ماه‌های گذشته هم نسبت به شیوه‌های پیشگیری و درمانی طب سنتی در مواجه با کرونا کمتر توجه شود.


وی افزود: با پیگیری‌های جدی که از طرف مجلس صورت گرفت و همچنین فرمایش مقام معظم رهبری در جلسه با ستاد ملی مبارزه با کرونا، مبنی بر استفاده از ظرفیت طب سنتی، اقبالی به سمت این طب و داروهای طب سنتی صورت گرفته است که البته مردم بیشتر از مسئولین از این طب استقبال کردند.


رئیس فراکسیون طب سنتی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مسئولین وزارت بهداشت با تأخیر به ظرفیت طب سنتی برای مقابله با کرونا توجه کردند، تصریح کرد: البته طی این مدت بیماران کرونایی‌ متعددی که برای درمان از داروهای طب سنتی استفاده کردند، نتایج خوب و مطلوبی گرفتند، این داروها طول دوره نقاهت بیماری کرونا را کاهش داده و شدت بیماری را کم کرده است. حتی برخی از داروهای طب سنتی اثر پیشگیری‌کننده هم داشته است.


وی ادامه داد: طبق آخرین اعلام شانه‌ساز، رئیس سازمان غذا و دارو در شرایط فعلی 4 دارو برای مبارزه با کرونا، مراحل اخذ مجوز را طی کردند که در فرآیند درمان بالینی موثر شناخته شدند، این داروها بعد از اخذ مجوز وارد مرحله تولید انبوه خواهند شد و در دسترس مردم و بیماران مبتلا به کرونا قرار خواهند گرفت.البته این کافی نیست بلکه اثربخشی این طب در سبک زندگی هم باعث پیشگیری از کرونا می‌شود که نیاز به آموزش مردم از طریق رسانه‌ها و فضای مجازی دارد.


الهیان در توصیه به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی جهت توجه بیشتر به نقش و اهمیت طب سنتی در درمان بیماری‌هایی نظیر کرونا، اظهار کرد: اگر توجه وزارت بهداشت نسبت به روش‌های علمی و آکادمیک طب سنتی افزایش پیدا کند، قاعدتا باعث خواهد شد که افراد سودجو و غیرعلمی در این مسیر فرصتی برای سوءاستفاده پیدا نکنند اما به دلیل اینکه تاکنون از اساتید طب سنتی و روش‌های علمی این طب کمتر استفاده شده و تحقیقات و مطالعات این علم مورد بی‌توجهی قرار گرفته است، امروز بازار برای برخی از سودجویان هم فراهم شده است.


این نماینده مجلس شورای اسلامی در ادامه خاطرنشان کرد: در حال حاضر پنجمین کشور جهان در زمینه تولید علم در حوزه طب مکمل پیش‌رو هستیم و این یک افتخار برای جمهوری اسلامی ایران است، البته در شرایطی به این جایگاه دست پیدا کردیم که فضای مطالعات و تحقیقات و حمایت‌ها از این طب بسیار اندک بوده و معمولا با انکار ظرفیت طب سنتی از سوی برخی از مسئولین مواجه بودیم. اگر فرصت داده شود، از این طب حمایت صورت بگیرد و بودجه‌های پژوهشی در اختیار اساتید طب سنتی قرار بگیرد حتما شاهد پیشرفت‌های بالایی در این زمینه خواهیم بود و جزء کشورهای برتر جهان در این حوزه خواهیم بود.


الهیان در پاسخ به این پرسش که با وجود اینکه بسیاری از کارشناسان از تأثیر طب سنتی در پیشگیری و درمان کرونا از طریق طب سنتی تأکید می‌کنند، آیا ستاد ملی مبارزه با کرونا به اهمیت و تاثیر این طب پِی برده و نسبت به استفاده از آن روی خوش نشان داده است؟ افزود: تاکنون در این زمینه اتفاق قابل توجهی نیفتاده است، لذا در نظر داریم از طریق طرح ملی بسیج برای مبارزه با کرونا، از ظرفیت طب سنتی استفاده کنیم و امیدواریم سپاه و بسیج و مخصوصاً بسیج جامعه پزشکی در این طرح برای پیشگیری و درمان مبتلایان به کرونا از ظرفیت طب سنتی بهره بگیرند.


رئیس فراکسیون طب سنتی مجلس شورای اسلامی در خصوص لزوم حضور اعضای نهاد قوه مقننه در ستاد ملی مبارزه با کرونا مطرح کرد: این یک ضرورت است و برای کنترل بحران کرونا باید از ظرفیت مجلس استفاده شود. البته تذکری هم به شخص رئیس‌جمهور دادیم، پیش از این هم در رابطه با عضویت دو نفر از نمایندگان مجلس در ستاد ملی مبارزه با کرونا، با رئیس جمهور مکاتبه شده است اما هنوز اتفاقی نیفتاده و جای تعجب ندارد


وی در مورد پیگیری‌های مجلس برای عضویت در ستاد ملی مبارزه با کرونا یادآور شد: پیگیر عضویت نمایندگان در ستاد ملی مبارزه با کرونا هستیم و در جلسه علنی هم به این مسئله می‌پردازیم.


انتهای پیام/4076/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر