صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۴۵ - ۲۴ آبان ۱۳۹۹

اوباما نقش بایدن را در «عملیات طبس» فاش کرد

رئیس‌جمهور اسبق آمریکا در کتاب جدید خود به روایت نقش معاونش در عملیات ناکام طبس پرداخت.
کد خبر : 540309

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا از روزنامه گاردین چاپ انگلیس، باراک اوباما در کتاب جدیدش فاش كرد «جو بایدن»، معاونش به وی توصیه كرده بود صبر كند و عملیاتی را كه در آن اسامه بن‌لادن، سرکرده القاعده در سال 2011 در پاكستان كشته شد، انجام ندهد.


وی در بخشی از کتاب خاطرات خود که قرار است سه‌شنبه منتشر شود، توضیح داد بایدن نگران عواقب شکست این عملیات بود و توصیه کرد هرگونه تصمیمی در این زمینه باید به تعویق بیفتد تا اطلاعات بیشتری از مکان اختفای بن‌لادن به دست آید.


رئیس‌جمهور اسبق آمریکا می‌نویسد: بایدن در جلسه مشورتی پیش از آغاز عملیات به من توصیه كرد وقت بیشتری بگذارم، صبور باشم و آن را اجرا نكنم. او معتقد بود عملیات نباید انجام شود، ولی بلافاصله بعد از انجام عملیات از آن حمایت كرد.


اوباما درباره تلاش نافرجام آوریل 1980 (پنجم اردیبهشت 1359) برای آزادی گروگان‌های آمریکایی در ایران که در راستای عملیات «پنجه عقاب» (عملیات طبس) انجام و به کشته شدن هشت نظامی آمریکایی منجر شد، نوشت: می‌دانستم نظر بایدن درباره عملیات مانند نظر «رابرت گیتس»، وزیر دفاع وقت آمریکا است. عملیات آزادی گروگان‌ها در ایران درنهایت در سال 1980 شکست خورد و هشت نظامی آمریکایی کشته شدند. در واقع حادثه سقوط بالگرد امیدهای «جیمی کارتر»، رئیس‌جمهور وقت آمریکا را برای انتخاب مجدد به‌عنوان رئیس‌جمهور نقش بر آب کرد.


رئیس‌جمهور اسبق آمریکا با هوشمندانه توصیف کردن نظر گیتس درباره خطرات این عملیات گفت: وی به من تذکر داد هرچقدر برنامه‌ریزی دقیق باشد، چنین عملیات‌هایی می‌تواند ضعیف انجام شود که علاوه بر خطر جانی برای نظامیان، در صورت شکست ممکن است بر جنگ افغانستان تأثیر منفی بگذارد.


انتهای پیام/4033/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر