صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۲۵ - ۲۴ آبان ۱۳۹۹
رئیس دانشگاه امیرکبیر مطرح کرد؛

حضوری بودن امتحانات در هر شرایطی/ دلمان برای دانشجویان تنگ شده است

رئیس دانشگاه امیرکبیر گفت: در هر شرایطی از شیوع کرونا ویروس، امتحانات پایان ترم دانشجویان این دانشگاه حضوری برگزار می‌شود.
کد خبر : 540292

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، سید احمد معتمدی، رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به وضعیت آموزش مجازی در دوره شیوع کرونا ویروس و تعطیلی آموزش‌ها و فعالیت‌های حضوری دانشگاه امیرکبیر گفت: همزمان با شیوع کرونا تمامی دانشگاه‌ها از جمله دانشگاه‌های قدیمی خیلی زود خود را با شرایط جدید تطبیق دادند و اجازه ندادند فعالیت‌های آموزشی در دانشگاه‌ها تعطیل شود و تمامی دروس آموزشی به صورت ۱۰۰ درصد در این دانشگاه ارائه شد با وجود اینکه طول ترم با تأخیر به اتمام رسید، اما مشکلی در این عرصه به وجود نیامد.


آموزش مجازی به هیچ عنوان نمی‌تواند جایگزین آموزش حضوری شود


وی افزود: یقیناً آموزش مجازی به هیچ عنوان نمی‌تواند جایگزین آموزش حضوری شود اما با تلاش بیشتر اساتید و اعضای هیئت علمی تا حد قابل توجهی توانستیم آموزش را جبران کنیم. البته ما آرزو می‌کنیم مجدداً دانشگاه‌ها باز شود چرا که حیات دانشگاه با حضور دانشجو معنا پیدا می‌کند و دلمان برای حضور دانشجویان در دانشگاه تنگ شده است.


امکان حضور دانشجویان تا پایان ترم


رئیس دانشگاه امیرکبیر خاطرنشان کرد: در این دانشگاه متناسب با آیین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌ها، برنامه‌های آموزشی تهیه کرده‌ایم. مثلاً با وجود اینکه برای آشنایی دانشجویان جدیدالورود با دانشکده‌ها برنامه‌ریزی کرده بودیم، اما شرایط شیوع کرونا ویروس موجب شد امکان حضور فراهم نشود که البته برنامه به‌صورت مجازی تدوین و برگزار شد. بنابراین تلاش می‌کنیم در اولین فرصت دانشجویان در دانشگاه حضور پیدا کنند و اگر تا پایان ترم وضعیت بهتر شد دانشجویان به‌صورت حضوری در دانشگاه حاضر شوند.


معتمدی ادامه داد: تاکنون برنامه‌ریزی به گونه‌ای بوده که بتوانیم آموزش دانشجویان را در مهلت تعیین شده به اتمام برسانیم اما اگر مجبور باشیم ممکن است ترم با تأخیر به اتمام برسد و یا اینکه کلاس‌های عملی و آزمایشگاه‌ها را که در حال حاضر به‌صورت ترکیبی ارائه می‌شود در تابستان نیز ارائه شوند. به طور کلی در صورت نیاز به دروس عملی ترم تابستانی خواهیم داشت.


سناریوهای آموزش در دوران کرونا


وی تأکید کرد: در دانشگاه امیرکبیر به‌صورت درازمدت و میان‌مدت برای آموزش در دوره کرونا برنامه‌ای را آماده کرده‌ایم اما چون نمی‌دانیم چه زمانی این موضوع به پایان می‌رسد به همین جهت سناریوهای مختلفی یعنی آموزش حضوری، آموزش مجازی و آموزش ترکیبی را در پیش خواهیم داشت که آموزش مجازی در شرایط بحرانی ارائه می‌شود. در واقع اجرای این سناریوها بستگی به شرایط کشور دارد.


رئیس دانشگاه امیرکبیر نیز اشاره‌ای به وضعیت بودجه دانشگاه در سال جاری کرد و گفت: طبیعتاً با تمام تلاش‌هایی که از سوی مسئولان صورت می‌گیرد کسری بودجه وجود دارد امیدوار هستیم بخشی از این کسری توسط دولت جبران شود.


قول افزایش 10 درصدی بودجه دانشگاه امیرکبیر


وی از تخصیص ۱۰۰ درصدی بودجه دانشگاه امیرکبیر در سال جاری خبر داد و گفت: به جز دو ماه اول سال، تخصیص کامل داشتیم اما مشکل اصلی این است که در سال جاری، افزایش ۴۰ درصدی حقوق‌ها را داشتیم که ۱۵ درصد آن فقط در بودجه دانشگاه دیده شده و این موضوع در کنار افزایش ۱۰۰ درصدی هزینه‌ها بحران‌هایی را ایجاد کرد. اگرچه صرفه‌جویی‌ها را داشتیم، اما افزایش هزینه بیشتر از صرفه‌جویی‌هاست.


وی ادامه داد: البته قول داده شد که ۱۰ درصد به بودجه دانشگاه تا پایان سال اضافه شود که امیدواریم این موضوع مورد توجه مسئولان قرار بگیرد.


در هر شرایطی از کرونا امتحانات حضوری است


معتمدی به نحوه برگزاری آزمون‌های پایان ترم دانشگاه امیرکبیر اشاره و اظهار کرد: قطعاً آزمون‌های پایان ترم جاری دانشگاه امیرکبیر در هر شرایطی به‌صورت حضوری برگزار می‌شود و رایزنی‌ها و برنامه‌ریزی‌هایی را انجام می‌دهیم که دانشجویان بتوانند در شهرهای محل اقامت خود امتحان بدهند. دانشجویانی هم که در شهر تهران هستند به‌صورت حضوری به دانشگاه بیایند.


در آزمون مجازی سنجش دقیقی وجود ندارد


وی تأکید کرد: در حال رایزنی با دانشگاه‌هایی نظیر پیام نور هستیم که بتوانیم از پتانسیل این دانشگاه برای برگزاری امتحان پایان ترم استفاده کنیم. در واقع به دلیل اینکه در آزمون مجازی سنجش دقیقی وجود ندارد و با وجود فراهم کردن زیرساخت‌ها امکان این سنجش وجود ندارد، در نتیجه تصمیم ما این است که آزمون‌ها باید حضوری برگزار شود.


رئیس دانشگاه امیرکبیر خاطرنشان کرد: در برخی از کشورها نیز نظیر آلمان در هر شرایطی آزمون‌های خود را حضوری برگزار می‌کنند. در واقع آموزش آن‌ها مجازی برگزار می‌شود و دانشجویان موظف به حضور در امتحانات حضوری شدند. بنابراین امتحان در ترم جاری در هر شرایطی حضوری برگزار می‌شود.


نمره برای دانشجو مهم است


معتمدی گفت: حتی در ترم گذشته که آزمون پایان ترم دانشجویان به‌صورت مجازی برگزار شد، نمره‌ای در کارنامه دانشجویان وارد نشد. اگر چه دانشجویان آزمون خود را  دادند اما به طور کلی نمره برای دانشجو مهم است. چرا که برخی از دانشجویان ممتازند و مایل هستند به نمره ممتازی دست یابند، برخی نیز به دلیل اینکه مایل به تغییر رشته هستند تلاش می‌کنند تا نمره خوبی کسب کنند و البته دانشجویانی که مشکل معدل دارند و اخطاری هستند نیز باید با کمک نمره وضعیت را جبران کنند. به همین دلیل در ترم جاری امتحانات را به‌صورت حضوری برگزار خواهیم کرد.


افزایش طول مدت برگزاری امتحانات


وی ادامه داد: اگرچه امتحانات مجازی به دلیل سفرها مقداری برای دانشجویان ساکن شهرستان مشکل خواهد شد، اما برای این کار تلاش می‌کنیم امتحانات به جای دو هفته در چهار هفته برگزار شود تا تراکم کمتری داشته باشیم. امتحانات مقاطع کارشناسی از دوره تحصیلات تکمیلی جدا می‌شود و اگر هم کسی نمی‌تواند در دانشگاه حضور پیدا کند می‌تواند همزمان در شهرستان محل خود می‌تواند آزمون خود را ارائه دهد که در این زمینه برنامه‌های خود را ارائه خواهیم داد.


احتمال تقلب در امتحانات مجازی/ اکثریت دانشجویان دنبال تقلب نیستند


رئیس دانشگاه امیرکبیر با اشاره به افزایش احتمال تقلب در امتحانات غیرحضوری دانشجویان تأکید کرد: بالاخره زمینه تقلب در امتحانات غیرحضوری وجود دارد، اما فکر می‌کنم اکثریت دانشجویان دنبال تقلب نیستند و به شهادت بسیاری از اساتید، ترم گذشته متوسط نمره تغییری نکرده و این نشانگر سلامت در امتحانات مجازی است. اما اگر این موضوع به ندرت هم اتفاق بیفتد و دانشجویان به این نوع رقابت اطمینان نداشته باشند، در نتیجه باید شرایطی فراهم شود که شبهه تقلب وجود نداشته باشد.


منبع: ایسنا


انتهای پیام/4118/


انتهای پیام/

ارسال نظر