صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۳۱ - ۱۰ آذر ۱۳۹۴
در آستانه دهم آذر؛ روز مجلس/ نمایندگان مجلس در گفت‌وگو با آنا تأکید کردند

نمایندگی مجلس، اجاره‌نشینی در خانه ملت است/ نفی حقوق ملت از درون پارلمان و نفی در رأس بودن مجلس از بیرون، دو روی یک سکه‌اند

پزشکیان: مشکلات کشور نشانه رویه غلط در طول مجالس گذشته است/ حسینی‌صدر: نماینده مجلس باید بداند مردم کرسی نمایندگی را به او اجاره‌ داده‌اند/ تاجگردون: وظیفه مجلسیان ادای حق جامعه است؛ نه همراهی با دولت مذموم است و نه مقابله بی‌حاصل با دولت مقبول/ دواتگری: مردم باید قانونگذاران امین را انتخاب کنند.
کد خبر : 53300

گروه سیاسی ـ پروین طالبیان: نماینده واقعی ملت کیست و مجلسِ در رأس امور چه ویژگی‌هایی دارد؟


امسال در حالی از دهم آذر و روز مجلس عبور می‌کنیم که انتقال مجلس از دوره نهم به دوره دهم، در پایان سال صورت می‌گیرد و انتخابات دوره دهم مجلس شورای اسلامی، هفتم اسفند برگزار می‌شود.


به همین مناسبت، خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، این سؤالات را با تنی چند از نمایندگان نهمین دوره مجلس شورای اسلامی، طرح کرده و از آنها نقاط قوت و ضعف مجلس نهم را پرسیده است.



پزشکیان: ترسیم مدینه فاضله دروغین از سوی نامزدهای انتخاباتی، مردم را به ناکجاآباد می‌برد


نماینده مردم تبریز و اسکو در مجلس شورای اسلامی در این باره معتقد است که همه مشکلات کشور ناشی از رویه غلط در قانونگذاری و نظارت در طول همه مجالس گذشته است.


مسعود پزشکیان در گفت‌وگو با آنا، درباره ویژگی نماینده خوب اظهار کرد: یک نماینده خوب باید عادل، باتحربه و آزاده باشد و معامله‌گر نباشد، همچنین مهارت نوشتن قانون درست و نظارت درست را دارا باشد.


او تأکید کرد: مجلسی که این نمایندگان را داشته باشد در رأس امور است و هیچ‌گاه هیچ چیزی نمی‌تواند آن را متزلزل کند.


نماینده مردم تبریز و اسکو در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سؤال که «آیا مجلس نهم توانست جایگاه واقعی خود را به دست آورد؟»، تصریح کرد: نه، متأسفانه این‌گونه نشد. البته انتقاد بنده صرفا به مجلس نهم نیست؛ من به ساختار ایراد می‌گیرم چراکه بر اساس مبانی علمی و روشن مجالس شکل نمی‌گیرد و نمایندگانی که وارد آن می‌شوند نتوانسته‌اند از اختیارات قانونی خود از قبیل ارائه طرح، درست بهره گیرند. قانون نوشتن و قانونگذاری با این روش صحیح نیست.


وی افزود: همانطور که در قرآن، مؤمن ثابت و طیب است، نوشتن قانون هم باید طیب و ثابت باشد. اگر ما در این مسیر مستقیم حرکت می‌کردیم نباید تاکنون مشکلی می‌داشتیم در صورتی که این‌گونه نیست. می‌بینیم که مشکلات زیادی در اقتصاد، فرهنگ، سیاست، بهداشت و سایر زمینه‌ها داریم. اینها نشان می‌دهد که ما محکم قانون ننوشتیم و اگر محکم نوشتیم محکم نظارت نکردیم.


پزشکیان با بیان اینکه «مشکلات کشور بیانگر قانونگذاری و نظارت غلط در طول مجالس گذشته است»، تأکید کرد: ما نمی‌توانیم این را انکار کنیم که بسیاری از مشکلات به ما برمی‌گردد چراکه نتواستیم حرف‌های درست را پیدا کنیم و آنها را به قانون تبدیل کنیم. ما نتوانستیم از حرف درست، محکم دفاع کنیم و اینگونه ممکلت درست نخواهد شد.


این نماینده مجلس درباره تندروی‌ها در مجلس نهم گفت: اینها نتیجه فرایند همین ایراداتی است که بیان کردم. اگر حرف درست باشد دیگر نیازی به دعوا نیست، ما نمی‌توانیم با گفت‌وگوی منطقی با هم بحث کنیم. آن مجادله احسنی را که در قرآن به آن اشاره شده است، نتوانستیم محقق کنیم.


او ادامه داد: برای ثبات کشور باید به نگاه و رویکرد مشترک رسید. اگر قرار نباشد که به یک نگاه و زبان مشترک برسیم و هرکس راه خودش را برود در جامعه بی‌ثباتی به وجود می‌آید و هیچ‌چیزی رشد نمی‌کند و در جامعه امنیت به وجود نمی‌آید. اگر قانون درست نوشته شود ثبات هم به وجود خواهد آمد.


پزشکیان در پاسخ به این سؤال که «در آستانه انتخابات، نامزدهای انتخاباتی باید به چه مواردی توجه کنند؟»، خاطرنشان کرد: بر اساس مهارتی که دارند از حق دفاع کنند، نه از یک صنف و دسته. باید منافع و مشکلات کشور را درست ببینند و راه‌حل‌های واقعی برای آن ارائه دهند. نباید نامزدهای انتخاباتی به مردم دروغ بگویند، نباید مانند بسیاری از نامزدهای انتخابات‌های ریاست جمهوری و مجلس، مدینه فاضله‌ای ترسیم کنند که وجود ندارد و براساس آن مردم به ناکجا آباد برده شوند. دروغ و ترسیم مدینه فاضله دروغین، مردم را به ناکجاآباد می‌برد.



حسینی‌صدر: نماینده مجلس باید بداند مردم کرسی نمایندگی را به او اجاره‌ داده‌اند


نماینده مردم خوی در مجلس نیز به آنا گفت: یک نماینده خوب نباید فراموش کند که وامدار مردم است و هر تصمیمی که می‌گیرد وکیل مردم است.


مؤید حسینی‌صدر، درباره ویژگی نماینده خوب اظهار کرد: یک نماینده خوب باید در چارچوب وظایفش عمل کند و نمی‌تواند از خطوط اصلی آنها تخطی کند. نماینده هر تصمیمی که بگیرد به منافع ملی برمی‌گردد. نماینده نباید وامدار دولت یا سرمایه‌داران باشد چراکه نمی‌تواند به وظایفش درست عمل کند.


عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس تصریح کرد: یک نماینده باید شرایط میانگین جامعه را داشته باشد. هر کس که نماینده می‌شود باید بداند که بدهکار مردم است، مردم صندلی نمایندگی را به او اجاره داده‌اند و نباید فراموش کند که بدهکار چه کسانی است.


حسینی‌صدر ادامه داد: نمایندگان نباید به مردم دروغ بگویند و باید پیگیری مجدانه برای تأمین خواسته‌های مردم داشته باشند. البته مشکلات مردم بیشتر معطوف به اشتغال و معیشت است که در حوزه اختیارات دولت است؛ با این حال، نماینده باید به دولت فشار بیاورد تا فکری برای حل این مشکلات بکند.


وی درباره مجلسی که باید در رأس امور باشد، گفت: مجلسی در رأس امور است که وامدار ملت و مردم باشد. هر نماینده‌ای وامدار اشخاص و جریان‌ها باشد دیگر نمی‌تواند در رأس امور باشد و به آحاد مردم تعلق داشته باشد.


این نماینده مجلس درباره مجلس نهم ادامه داد: مجلس نهم نسبتا موفق بود چراکه در مسائل مهمی نظیر تأیید کابینه و رأی اعتماد به وزرا، برجام و اصلاح قوانین برای ایجاد انضباط مالی خوب عمل کرد.


حسینی‌صدر اظهار کرد: البته اختلاف سلیقه‌‌هایی در این مجلس وجود دارد و برخی آن‌قدر آرمانگرایانه حرف می‌زنند که گویی از درد مردم خبر ندارند. با این حال، مجلس نهم توانست عملکرد خوبی داشته باشد.



تاجگردون: روزگاری بر این کشور گذشت که با نفی رأس امور بودن مجلس و عمل فراقانونی می‌خواستند گفتمانی غیر از گفتمان امام(ره) حاکم سازند


همچنین، نماینده مردم گچساران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه «روز مجلس به عنوان نماد دموکراسی است»، گفت: تاریخ ایران فارغ ار چند صباحی که در آن قرار داریم، دارای فراز و نشیب بسیاری به‌خصوص در قلمرو قانونگذاری و نقش پارلمان بود.


غلامرضا تاجگردون در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی آنا، اظهار کرد: مشروطه و مشروطه‌خواهی همواره از آرزوهای نهفته و خواست ملت ایران به‌خصوص روشنفکران بوده و هست.


وی افزود: نمایندگان ملت باید خود را در میان ملت بدانند و بعد از اینکه رأی آوردند به گونه‌ای رفتار نکنند که دیگر جزئی از مردم نیستند. نماینده باید خود را وامدار ملت بداند و صادق باشد و برای حل مشکلات مردم راهکارهای قانونی را پیدا کند و در چارچوب وظایف خود عمل کند.


نماینده مردم گچساران در مجلس تصریح کرد: امام خمینی همیشه معتقد بودند که اجرای یک قانون بد به مراتب بهتر از عدم اجرای قانون و بی‌قانونی است و این سخن، نشانه توجه و تأکید امام(ره) بر لزوم توجه به قانون در جامعه را نشان می‌دهد.


تاجگردون با اشاره به تأکید امام(ره) بر اجرای قانون در کشور گفت: امام خمینی(ره) بر اجرای قانون در جهت اداره جامعه تأکید داشته و به دلیل این تأکید است که ایشان، مجلس را در رأس امور می‌داند. اینکه امام(ره) بارها بیان می‌کند که مجلس در رأس امور است به دلیل توجه و تأکید بسیار زیاد ایشان به قانون و لزوم قانون‌گرایی در کشور است.


وی با اشاره به روند شکل‌گیری جمهوری اسلامی، خاطرنشان کرد: حتی برای شکل‌گیری جمهوری اسلامی نیز امام به صورت قانونی و با تأکید به قانون عمل کردند و این موضوع را به رویه‌ای در کشور مبدل ساختند.


نه همراهی با دولت مذموم است و نه مقابله بی‌حاصل با دولت مقبول. مهم این است که مجلسیان وظیفه خود را بدانند و آنچه را حق جامعه است، ادا کنند


این نماینده مجلس ادامه داد: روزگاری بر این کشور گذشت که عده‌ای برخلاف گفتمان صریح امام راحل، مجلس را در رأس امور نمی‌دانستند تا بتوانند فراقانون عمل کنند و گفتمانی غیر از گفتمان امام(ره) را حاکم سازند. گاهی هم از درون پارلمان سازهایی کوک می‌شود تا با عبور از حقوق ملت، آنچه را که حق جامعه نیست بر جامعه تحمیل سازند. این دو، یک راه را می‌روند. زیاده‌طلبی و زیاده‌خواهی از حدود اختیارات قانونی و تمایل بر عدول از قانون در هریک از قوا مذموم و خلاف اصل دموکراسی بر اداره مملکت است. مجلس و قوه قانونگذاری شکل می‌گیرد تا با تنظیم این نوع رفتار‌ها مانع ار انحراف در اداره جامعه شود.


تاجگردون گفت: نماینده مجلس قبل از آنکه نماینده حوزه‌اش باشد نماینده ملت ایران است و وظیفه دارد شجاعانه خواست ملت را بیان کند و در احقاق حق بکوشد. این نوع رفتار در کنار مصلحت‌های امروزین جامعه که مورد تأکید مقام معظم رهبری می‌باشد، شرعا و قانونا الزامی‌ست و عدول از آن جایز نیست.


وی خاطرنشان کرد: تاریخ ایران در روزی که ما نیستیم درباره ما و اعمالمان نظر خواهد داد. همچنان که امروزه درباره گذشتگان و آنانی که آزادانه عمل کردند و یا وکیل‌الدوله شدند نظر می‌دهد. نه همراهی با دولت مذموم است و نه مقابله بی‌حاصل با دولت مقبول. مهم این است که مجلسیان وظیفه خود را بدانند و آنچه را حق جامعه است، ادا کنند.



دواتگری: مجلس نهم تندروهایی داشت که تحرکاتشان جایگاه مجلس را خدشه‌دار کرد


مهدی دواتگری نماینده مردم مراغه در مجلس نیز با تأکید بر اینکه «تندروی‌ها در اکثر مجالس گذشته وجود داشته است»، تصریح کرد: در مجلس نهم، تندروهایی حضور داشتند که تحرکاتشان به ضرر کلیت و جایگاه مجلس تمام شد.


دواتگری در گفت‌وگو با آنا، درباره ویژگی‌های نماینده واقعی ملت، اظهار کرد: نماینده باید صداقت در گفتار داشته باشد، رابطه تنگاتنگ با مردم داشته باشد و نسبت به پیگیری حقوق موکلینش اهتمام جدی داشته باشد.


وی افزود: نماینده باید دقت کافی برای استفاده از نظرات کارشناسی داشته باشد، وقتی می‌گوییم قانونگذاری، قانونگذار باید حکیم و فاضل باشد. همچنین نماینده باید مستقل باشد و منافع مردم را به منافع گروه‌ها ترجیه دهد.


نماینده مردم مراغه و عجبشیر در مجلس تصریح کرد: امام راحل(ره) همواره تأکید داشتند که مجلس در رأس امور است؛ از این رو، نمایندگان باید به گونه‌ای عمل کنند که از این جایگاه صیانت شود.


دواتگری ادامه داد: رفتارهای افراطی و نسنجیده در اکثر مجلس‌ها قابل مشاهده بوده است البته گاهی در برخی از مجالس فزونی یافت و جایگاه پارلمان را متزلزل کرد. کسی که نماینده می‌شود باید به همه جوانب توجه داشته باشد.


وی درباره عملکرد مجلس نهم اظهار کرد: مجلس نهم نقاط ضعف و قوتی داشت؛ ولی این را تأکید می‌کنم که بهتر می‌توانست عمل کند،‌ در این مجلس تندروهایی حضور داشتند که تحرکاتشان به ضرر کلیت و جایگاه مجلس تمام شد. در صورتی که خیلی‌ها می‌توانستند بهتر از این عمل کنند و اجازه ندهند جایگاه مجلس خدشه‌دار شود.


این نماینده مجلس ادامه داد: شرایط قانونی برای ورود افراد به انتخابات هم در قانون انتخابات و هم در اصل 67 قانون اساسی گنجانده شده است. علاوه بر این موارد توصیه‌ام به کسانی که می‌خواهند نماینده شود این است که باید متخصص و امانت‌دار باشند. در ادوار گذشته برخی از نمایندگان متخصص بودند ولی امانت‌دار نبودند و برخی امانت‌دار بودند ولی متخصص نبودند. مردم باید افرادی را انتخاب کنند که در قانون‌گذاری نقش مؤثری داشته‌ باشند.


انتهای پیام/

ارسال نظر