صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۴۹ - ۱۰ آذر ۱۳۹۴

بیش از نیمی از گونه‌های درختان آمازون در خطر انقراض

دانشمندان می‌گویند بیش از نیمی از گونه‌های درختان جنگل‌های  آمازون در آمریکای جنوبی به دلیل قطع درختان به‌منظور تسطیح زمین برای کشاورزی، دامپروری و دیگر فعالیت‌‌ها در معرض انقراض هستند.
کد خبر : 53275

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از رویترز، اتحادیه بین‌الملی حفظ طبیعت اعلام کرده است که اگر این روند ادامه یابد ۳۶ تا ۵۷ درصد از 15 هزار گونه تخمین زده شده در آمازون در خطر انقراض خواهند بود.


پژو‌هش‌های این دانشمندان در گستره‌ای به وسعت 5/5 میلیون کیلومتر مربع از جنگل‌های برزیل، پرو، کلمبیا، ونزوئلا، اکوادر، بولیوی، سورینام و گینه فرانسه انجام شده است. این تحقیقات، با بررسی حدود ۱۵۰۰ نمودار جنگلی از نقشه‌های فعلی و آینده‌ آمازون به دست آمده است. این نقشه‌ها، تعداد و گونه‌های درختانی را که احتمالا تا اواسط قرن کنونی منقرض می‌شوند، پیش‌بینی کرده‌اند.


نایجل پیتمن، متخصص حفظ زیست‌بوم در موزه شیکاگو گفت: «بسیاری از گونه‌هایی که در خطر نابودی هستند روزانه به‌وسیله ساکنان آمازون استفاده می‌شوند و بسیاری دیگر برای اقتصاد منطقه حیاتی هستند».


وی افزود که درخت‌هایی که در معرض خطر قرار دارند، گونه‌های مهمی مثل گردوی برزیلی، نخل و گونه‌های ارزشمند چوب را شامل می‌شوند که زندگی ساکنان آمازون به میوه، دانه، پوشال و خواص دارویی آنان وابسته است. این درختان نقش مهمی در پایداری خاک و تعدیل آب و هوا ایفا می‌کنند.


وی همچنین گفت: «درست است که این تهدید جدی است اما به خاطر داشته باشیم بیش از ۸۵ درصد جنگل‌های آمازون هنوز دست‌نخورده هستند».


هانس تر استیج، اکولوژیست مرکز گونه‌های زیستی هلند می‌گوید: «دانشمندان چندین دهه است درباره از بین رفتن جنگل‌های آمازون اعلام خطر کرده‌اند. بررسی‌ها نشان می‌دهند نابودی جنگل‌ها در آینده نیز ادامه خواهد یافت. نکته امیدوارکننده این است که سرعت نابودی جنگل‌ها در 10 سال گذشته به‌طور چشمگیری کاهش یافته است».


محققان می‌گویند اگر فضای سبز، منابع طبیعی و زمین‌های منطقه آمازون به درستی مدیریت شوند حفظ بخش زیادی از گونه‌های در معرض خطر ممکن خواهد بود. مطالعات پیشین نشان می‌دهند مساحت جنگل‌های آمازون تا به حال ۱۲ درصد کاهش یافته و تا سال ۲۰۵۰ حدود ۲۸ درصد دیگر کاهش می‌یابد.


انتهای پیام/

برچسب ها: دامپروری کشاورزی
ارسال نظر