پاپ در مسجد آفریقای مرکزی: اسلام و مسیحیت عضو یک خانوادهاند
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا از «یورونیوز»، پاپ «فرانسیس» پس از دیدار با مردم کشورهای آفریقایی کنیا و اوگاندا روز دوشنبه با حضور در مسجد «کودوکو» با جمعی از مسلمانان مقیم «بانگویی»، پایتخت جمهوری آفریقای مرکزی، دیدار کرد.
وی در حالی که با استقبال جامعه محلی روبهرو شده بود، اسلام و مسیحیت را عضو یک خانواده دانست که سالها همزیستی مسالمتآمیزی را در این منطقه به نمایش گذاشتهاند.
او برقراری دوباره صلح و آرامش در آفریقای مرکزی را خواستار شد و تاکید کرد اختلافهای دینی دستمایه خوبی برای خشونتورزی نیستند.
درگیریهای مذهبی بین شبهنظامیان مسیحی و مسلمانان که از دو سال پیش در آفریقای مرکزی آغاز شده است تا کنون چند هزار نفر قربانی گرفته و نزدیک یک میلیون نفر را آواره کرده است. اکنون جمعیت مسلمان در این منطقه در حالتی شبیه محاصره زندگی میکنند.
صلحبانان سازمان ملل با استقرار در منطقه موسوم به «پنج کیلومتری» (پی.کی۵)، امنیت پاپ را در این حومه ناآرام بانگویی تامین کردند.
۱۱ هزار مامور حافظ صلح و نیروی نظامی آفریقای مرکزی برای تامین امنیت آخرین روز از سفر پاپ به آفریقا بسیج شدند.
«ابراهیم عبداللهی عبدالصالح» یکی از ساکنان مسلمان این منطقه به یورونیوز گفت: پاپ درباره نیکی صحبت کرد. همه ما برقراری صلح در وطنمان را خواهانیم. چند سال گذشته بسیار خستهکننده بود. امیدوارم دیدار پاپ به برقراری صلح بین تمام ادیان کشور کمک کند.
پاپ در ایستگاه آخر سفر خود به آفریقا پیش از بازگشت به واتیکان، در مراسم دعای عشای ربانی در ورزشگاه «بارتولومی بوگاندا» بانگویی شرکت کرد.
پاپ فرانسیس در آغاز ورود به آفریقای مرکزی در مراسم بازگشایی کلیسای جامع پایتخت، محور سال نو مسیحی را «رحمت» اعلام کرد.
وی از گروههای مسلح این کشور خواست سلاحهای خود را بر زمین بگذارند.
پاپ فرانسیس همچنین از یک اردوگاه پناهجویان بازدید کرد.
وی در این دیدار نیز خواهان مصالحه میان مسلمانان و مسیحیان شد و از مردم این کشور خواست در برابر ترس از دیگران مقاومت کنند.
در این بازدید «کاترین سامبا پانزا»، رئیسجمهوری دولت انتقالی آفریقای مرکزی، به سبب خشونتهای قومی صورت گرفته در این کشور از پاپ عذرخواهی کرد.
رئیس دولت انتقالی آفریقای مرکزی سفر پاپ به کشور خود را نشانه پیروزی ایمان بر ترس و همبستگی کلیسا دانست.
خشونت در جمهوری آفریقای مرکزی از سوی یک گروه شبهنظامی مسیحی با نام «آنتیبالاکا» و یک گروه مسلمان به نام «سلکا» جریان دارد.
پس از آنکه گروه اسلامگرای «سلکا» در سال 2013 میلادی با وجود کسب بیشترین آرا از قدرت کنارهگیری کرد، هزاران نفر به دست اعضای گروه مسیحی «آنتیبالاکا» کشته و صدها هزار نفر آواره شدند.
حتی مداخله نظامی فرانسه در مستعمره پیشین خود در اواخر سال 1391 به درگیری مسلمانان و مسیحیان پایان نداده است.
انتهای پیام/