صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۰ - ۲۳ آبان ۱۳۹۹
در گفتگو با داوری مطرح شد؛

بررسی ارزهای دیجیتال در دنیا و ایران/ رشته‌های دانشگاهی در زمینه پول دیجیتالی راه‌اندازی شدند

مسئول خدمات کامپیوتری دانشکده علوم و انسانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات به بررسی ارزهای دیجیتال در دنیا و ایران پرداخت.
کد خبر : 529845

به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، با گسترش روزافزون تکنولوژی و اثرات آن بر تمام ابعاد زندگی بشر و همچنین جهانی شدن اکثر خدمات هوشمند، تحول‌های بزرگ و اساسی در روند فعالیت‌های اقتصادی از جمله تجارت و مبادلات مالی بین‌المللی ایجاد و این امر باعث شده ارزهای دیجیتالی متنوعی در تجارت عصر فناوری ظهور کنند.


ارز دیجیتال یک مفهومی پیچیده و انتزاعی است که به عقیده کارشناسان حوزه اقتصاد و فناوری آخرین حلقه تکامل پول محسوب می‌شود. اگر زمانی دادوستدها بر مبنای مبادله مستقیم کالا به کالا انجام می‌گرفت، پیشرفت‌های بشری در حوزه تجارت موجب شد تا با ضرب سکه‌های مختلف با استفاده از فلزات گران‌بها، کار برای تجار و معامله گران آسان شود.


در ادامه روند اسکناس‌های کاغذی و ارزهای جاری بین‌المللی روی کارآمد و حتی پیشرفت‌های بشری در حوزه تکنولوژی باعث شد تا به اعتبار همین ارزها و اسکناس‌ها، در تمام کشورها مبادله مجازی اعتباری، برای هرگونه خرید و جابه‌جایی پول و پرداخت بدهی و ... از سوی افراد و حکومت‌های مختلف قرار گیرد.


نمونه آشکار این نوع دادوستد در کشور ما دستگاه‌های عابر بانک و کارت‌خوان‌هاست که امروزه در همه جای کشور به‌طور گسترده استفاده می‌شود. دانش بشری اما در همین سطح از پیشرفت در نظام پولی و بانکی متوقف نشده است و به‌تازگی ارزهایی با عنوان ارز مجازی در حال پدید آمدن و فراگیر شدن هستند که تفاوت‌های زیادی با اعتبارات و دارایی‌های کارت‌های اعتباری ندارند.


نخستین ارز دیجیتال در سال ۲۰۰۷ میلادی ایجاد شد و در حال حاضر حدود ۹۰۰ نوع ارز دیجیتال موردقبول در کیف‌های پول دیجیتالی و صرافی‌های ارز دیجیتال جهانی شناسایی و ثبت‌شده است. که دراین‌بین حدود ۶۰ درصد کل ارزش ارزهای مجازی از آن ارز «بیت کوین» است.


اهمیت پول دیجیتال به حدی است که به‌تازگی رشته‌های دانشگاهی به‌عنوان پول دیجیتالی و... راه‌اندازی شده است. نخستین بار این رشته تحصیلی در دانشگاه نیکوزیا، بزرگ‌ترین دانشگاه قبرس تدریس شد.


در خصوص ارزهای دیجیتال در دنیا و ایران با رضا داوری دولت‌آبادی، مسئول خدمات کامپیوتری دانشکده علوم و انسانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات به گفتگو پرداخته‌ایم که مشروح این گپ و گفت در ادامه آمده است.



آنا: مهم‌ترین ویژگی ارزهای دیجیتال چیست؟


داوری دولت‌آبادی: از ویژگی‌های مهم ارزهای دیجیتال در غیرمتمرکز بودن آن‌هاست؛ به این معنا که هیچ نهاد، سازمان یا دولت خاصی، آن را تحت نظارت، کنترل و تملک خود ندارد. در نتیجه، دیگر خبری از دخالت حکومت در مدیریت و پیشبرد پروژه‌های موجود در شبکه بلاک چین نخواهد بود.


شبکه بلاک چین، شبکه‌ای وسیع و گسترده تعریف‌شده، که ارزهای دیجیتالی در بستر آن تبادل می‌شوند. استفاده از انواع ارز دیجیتال برای تراکنش‌های مالی مختلف از نقاط گوناگون دنیا مقدور است. این روزها که شرایط سیر صعودی قیمت ارزهای دیجیتال مطلوب است و به‌عنوان پدیده‌ای نوظهور با کاربردهای فراوان از جمله سرمایه‌گذاری و پرداخت در فضای مجازی از آن‌ها یاد می‌شود.


آنا: اهداف معامله‌های مالی به‌صورت اینترنتی چیست؟


 داوری دولت‌آبادی: این روزها با توجه به اپیدمی کووید-19، بیش از قبل، معامله‌های مالی به‌صورت اینترنتی و دیجیتالی انجام می‌شوند، زیرا استفاده از هرکدام از ارزهای دیجیتالی، دیگر نیاز به تهیه کارت‌بانکی معتبر از بانک خاصی ندارد و با استفاده از این واحدهای ارز بین‌المللی می‌توان معامله‌های خود را بدون تماس داشتن با افراد، دستگاه پوز یا کارت‌های عابر بانک به‌آسانی و بدون هیچ مشکلی انجام داد.


در واقع در قدم اول هدف از ابداع این واحد پولی، تسهیل خریدهای اینترنتی بود؛ اما به‌مرورزمان به دلیل جنبه‌های مثبتی که داشت، توانست در زمینه‌های دیگری هم راه پیدا کند، تا جایی که امروزه بیشتر سهام‌های بزرگ دنیا و معاملات از طریق ارز دیجیتال دادوستد می‌شوند.


 به‌عبارت‌دیگر ارز دیجیتال یک واحد پولی همانند ریال، دلار، یورو، پوند و … است. حتی می‌توان گفت کاربردی به‌مراتب گسترده‌تر و جامع‌تر از سایر واحدهای پولی دارد؛ چرا که ارز دیجیتال یک واحد پولی بین‌المللی است و مربوط به کشور خاصی نیست. لذا به‌راحتی و بدون هیچ محدودیتی می‌توان در تمامی کشورها از آن استفاده کرد. مورد پذیرش و استقبال تمامی کشورها است و نمی‌توان آن را تحریم و یا بلوکه کرد.


کسب درآمد از ارزهای دیجیتال


همواره در علم مدیریت برای شروع یک سرمایه‌گذاری مناسب در هر بازاری از جمله بازار ارز دیجیتال، اولین قدم، انتخاب بازهٔ زمانی مناسب برای سرمایه‌گذاری است. در این تصمیم، شما باید تعیین کنید سرمایه‌ای که می‌خواهید در بیزینس مربوط تزریق کنید را حداقل تا چه زمانی می‌توانید کنار بگذارید و آن را صرفاً در این سرمایه‌گذاری استفاده کنید.



پس از تعیین بازهٔ زمانی سرمایه‌گذاری، و با توجه و بر اساس آن، نوبت به انتخاب سبد و تعیین مقدار سرمایه‌گذاری است. از بین شمار انبوه ارزهای دیجیتال به‌جز بیت‌کوین که آلت‌کوین نامیده می‌شود و پرچم‌دار و فرمانروای تمام ارزهای دیجیتال است، در حال حاضر بعدازآن از ارزهای آینده دار و با پتانسیل بالا همانند اتریوم، ریپل و ترون در دنیا بیشتر پشتیبانی می‌شود.


ریپل، قصد دارد تا به‌عنوان سوئیفت یا سیستم مالی بین‌المللی دنیای مدرن در آینده مورد استفاده قرار بگیرد. ترون نیز، به‌عنوان شبکه توزیع غیرمتمرکز محتوا بر بستر تکنولوژی بلاکچین، جایگزین شکل امروزی اینترنت می‌شود و اینترنت غیرمتمرکز آینده خواهد شد.


همچنین برنامه ترون این است که ابزار مالی این سیستم شود. همچنین با توجه به قیمت خیلی پایین این ارز، عده‌ای از مدیران فناوری اطلاعات، نظریه‌پردازان اقتصادی از آن به‌عنوان بیت کوین دوم اشاره می‌کنند و بر این عقیده هستند که قیمت آن در بلندمدت می‌تواند همانند بیت کویین بسیار چشمگیر و چند هزار برابری باشد. ارز دیجیتال تتر نیز، به دلار دیجیتال شهرت دارد و همواره معادل یک دلار است. سرمایه‌گذاری در تتر، برای افرادی که در ایران تمایل به سرمایه‌گذاری در نوسانات قیمت دلار را دارند مناسب است. قرار گرفتن این ارز در سبد سرمایه‌گذاری، می‌تواند ریسک کل سبد را نیز کاهش دهد.


حال به چند نوع تقسیم‌بندی خریدوفروش ارز دیجیتال (Trade) در بازه‌های زمانی مختلف اشاره خواهیم کرد که اولین آن‌ها اسکالپینگ Scalping یا خریدوفروش باهدف سود بردن فوری (هرچند سود بسیار جزئی) از مبادله ارز دیجیتال در بازه‌های زمانی بسیار کوتاه‌مدت است. این نوع از تریدینگ می‌تواند در پریودهای زمانی چند دقیقه تا چند ساعت انجام شود.


آنا: افرادی که وارد مبادلات ارزی دیجیتال می‌شوند باید چه ویژگی‌هایی داشته باشند؟


داوری دولت‌آبادی: این نوع از مبادله ارز دیجیتال به مهارت، تمرکز، صرف زمان، مدیریت ریسک و اندکی هم شانس افراد متکی است؛ هرچند اگر آن را خوب انجام دهید، سود خوبی در مدت‌زمان کمی نصیبتان می‌شود. همچنین در این‌ بین می‌بایست کارمزد دریافتی از صرافی‌ها را هم در انجام تریدینگ مدنظر داشت، که دچار ضرر نشد. در این روش انتخاب صرافی با میزان دریافتی کمترین کارمزد بسیار با اهمیت است.


خریدوفروش ارز دیجیتال ترید روزانه


نوع دیگر خریدوفروش ارز دیجیتال ترید روزانه (Day Trading) است که از واژه آن می‌توان فهمید. این نوع از مبادله مشابه نوع قبلی است اما به‌جای چند دقیقه، معاملات در پریود زمانی یک روز صورت می‌پذیرد. در این نوع از تریدینگ نیز از حد ضرر استفاده خواهد شد و معمولاً سودی که به دنبالش هستید، کمی بیشتر از معاملات اسکالپینگ خواهد بود.


آنا: خریدوفروش نوسانی چه نوع مبادله‌ای است؟


داوری دولت‌آبادی: نوع دیگر از تریدینگ دنیای ارزهای دیجیتال، خریدوفروش نوسانی یا سووینگ (Swing Trading) نامیده می‌شود که این نوع از مبادله ارز دیجیتال در بازه‌های زمانی طولانی‌تری صورت می‌گیرد. در این روش شما با توجه به کف قیمت نسبی ایجاد شده، موقعیت تعیین می‌کنید و بعد از خریداری دارایی آن را در قیمتی که به تحلیل شما سقف نسبی قیمت خواهد بود، به فروش خواهید رساند. برای پوزیشن فروش نیز عکس این مطلب حاکم است.


خریدوفروش نوسانی همواره در بازه‌های زمانی چندروزه تا چند هفته انجام می‌شود. این بدان معناست که شما پس از موقعیت گیری، شاهد نوسانات قیمت خواهید بود. اگر در تحلیل مهارت داشته باشید و بتوانید الگوها را به‌خوبی شناسایی کنید و سطوح حمایتی و مقاومتی را تشخیص دهید، احتمالاً بهترین گزینه خریدوفروش نوسانی است.


ارزهای دیجیتال نوسان بالایی دارند و یک تریدر با سبک خریدوفروش نوسانی به دنبال یافتن سقف‌ها و کف‌های احتمالی خواهد بود، تا از امواج قیمتی نهایت استفاده را ببرد. معمولاً آن‌هایی که به‌صورت نوسانی خریدوفروش می‌کنند، توجیه بسیار بالایی برای نتیجه‌ای که می‌گیرند از زمانی که صرف می‌کنند، خواهند داشت. حد ضررها در این نوع معاملات فاصله بیشتری با قیمت خریداری شده دارند.


در انتها به موقعیت گیری (Position Trading) اشاره خواهد شد، که این نوع خریدوفروش دیدگاه کلی‌تری نسبت به خریدوفروش نوسانی بوده و درواقع نسخه‌ای از ترید کردن در سرمایه‌گذاری است. در این سبک تریدر موقعیت خرید یا فروشی می‌گیرد و سپس تا هفته‌ها، ماه‌ها و حتی سال‌ها در آن باقی می‌ماند و خوب این را هم باید در نظر گرفت که در این روش نباید به بازدهی اندک قانع بود و نبایست بعد از دو برابر شدن سرمایه اولیه، دارایی خود را به دلار یا ریال تبدیل کرد، چون ارزهای دیجیتال پتانسیل خیلی بالایی دارند و قطعاً قیمت اکثر آن‌ها به قیمت فعلی بیت کویین و شاید هم بیشتر خواهد رسید.


آنا: چند روش سرمایه‌گذاری ارزهای دیجیتال در ایران وجود دارد؟


داوری دولت‌آبادی: در ایران هم مانند سایر نقاط دنیا، ارزهای دیجیتال موردبررسی افراد خبره‌ای مانند مدیران فناوری اطلاعات، مهندسان، سرمایه‌گذاران و دولت قرار گرفته است. البته تابه‌حال به‌صورت رسمی و قانونی، خبری درباره استفاده و کاربرد این ارزها بیان نشده است. ولی در ماه‌های اخیر به شرکت‌های مختلفی مجوز و اجازه راه‌اندازی کیف‌های پول ایرانی داده‌شده است که زیر نظر وزارت صنایع یا بانک‌ها فعالیت خود را در چند ماه اخیر آغاز کرده‌اند و افراد به‌راحتی می‌توانند ارزهای دیجیتال خود را در این کیف‌های پول یا صرافی‌ها به ریال تبدیل و به حساب‌های بانکی خود منتقل یا از حساب‌های بانکی خود مستقیم ارز دیجیتال خرید کنند.


این نکته را هم باید در نظر گرفت که با توجه به نوسانات دلار در ایران، خریداران ارز دیجیتال ایرانی در دو جبهه به سود خواهند رسید، به این صورت که چون قیمت ارزهای دیجیتال به دلار محاسبه می‌شود، با بالا رفتن قیمت دلار سرمایه افراد نیز افزایش می‌یابد و قیمت ارز دیجیتال هم که به‌طور جداگانه افزایش خواهد یافت.


افزایش قیمت هرکدام از موارد ذکر شده می‌تواند به افزایش سرمایه شما منجر شود. از طرف دیگر چالش‌های ایستادن در صف‌های خرید دلار، محدودیت خرید، ترس از دزدی و ... در بین مالکان ارز دیجیتال وجود نخواهد داشت. در ایران نیز ارز دیجیتال بومی به‌تازگی وارد محافل خبری شده است.


این ارز دیجیتال «رمز ارز پیمان“ نام دارد. البته استفاده از آن با اینکه بر بستر بلاک‌چین قرار گرفته است، و در مرحله آزمایشی قرار دارد. وارد کیف‌های پول الکترونیکی جهانی نشده است و برای ایجاد کیف پول برای خرید رمز ارز پیمان، می‌بایست به یکی از بانک‌های معتبر کشور مراجعه کرد و اطلاعات کامل‌تر را از این مراکز جویا شد.


انتهای پیام/4084/


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان 0 نظر
صدیقه سیدرصایی
21:53 - 1399/09/14
توضیحاتتون بسیار کامل بود و اکثر نکات رو بهش پرداخته بودین ....سوالی که برای اینجانب پیش اومده اینه که آیا سایت های شرط بندی می توانند در در این نوع سرمایه گذاری دخل و تصرف داشته باشن ؟؟؟ تا بحال نشان داده که هیچ علم نوینی نتونسته در مقابل این سایت ها ایمن باشه؟؟ ممنون میشم بتونید از این زاویه توضیح مختصری بدین ??