بهنام محمودی
بهنام محمودی در گفتگو با خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، درباره سیر حضور مربیان خارجی در والیبال ایران و جهش تیم ملی در زمان ولاسکو گفت: ولاسکو برای والیبال ما زحمت زیادی کشید اما حضور او به معنی تحول در والیبال نیست. من فکر میکنم این تصور از حضور ولاسکو در والیبال خیلی اغراقآمیز مطرح شد. او مربی بسیار خوب و روانشناس قابل قبولی است که به عنوان یک تئوریسین، نظم و دیسیپلین خیلی خاصی در تیم ملی داشت اما موضوعی که باعث درخشش والیبال در دنیا شد، حضور در لیگ جهانی بود. در واقع مجموعه فدراسیون و حضور بازیکنان توانمند همگی سبب شد که ولاسکو با این تیم به نتیجه برسد.
وی اظهار کرد: اگر به سطح فنی بازیکنانی که در گذشته برای تیم ملی والیبال بازی میکردند، توجه کنیم، اختلاف زیادی بین آنها وجود نداشت و حتی بهمراتب بازیکنان گذشته از نظر فنی در برخی مواقع بهتر از بازیکنان فعلی بودند. در گذشته ما چهار سال یک بار با بازیکنان مطرح دنیا بازی میکردیم اما الان به گونهای شده که به صورت پیوسته بازیکنان با تیمهای قدرتمند دنیا بازی میکنند. من اولین کسی بودم که در ایتالیا بازی کردم و بهخوبی به خاطر میآورم که در همان زمان این اتفاق خیلی سروصدا به پا کرد اما الان میبینیم بازیکنان ما به راحتی در تیمهای مختلف اروپایی به میدان میروند. این نشاندهنده ظرفیت و توان بازیکنان ما است.
کارشناس والیبال عنوان کرد: اگر رشته والیبال در زمان ولاسکو به اوج موفقیت خود رسید، این اتفاق محصول یک شب نبود بلکه عوامل مختلفی دست به دست هم دادند تا چنین اتفاقی رقم خورد. در واقع اگر بخواهم مثال بزنم باید بگویم والیبال ما مانند یک باغی بود که شرایط بسیار خوبی داشت و در نهایت یک باغبان میوههای خوب آن را گلچین کرد و در جعبههای خوب قرار داد و به بازار عرضه کرد. فعالیت ولاسکو در والیبال هم به همین صورت بود. او توانست از بازیکنان جوان و توانمند والیبال ایران نهایت استفاده را ببرد. در اینکه ولاسکو یک مربی بسیار مطرح در والیبال دنیاست هیچ شکی نیست اما او چرا با تیم کشورش آرژانتین یا با تیمهای کشورهای عربی نتوانسته نتیجه بگیرد؟
محمودی یادآور شد: بنابراین والیبال ما تا آن مقطع پیشرفت خیلی خوبی داشت و اوج نشان دادن این توانایی در لیگ جهانی بود که والیبال به عنوان پدیده و قدرت نوظهور شناخته شد. شما الان میبینید که مسابقات لیگ جهانی برگزار نمیشود، بنابراین والیبال هم تب و تاب گذشته را ندارد. مسابقات لیگ جهانی، سکوی پرش والیبال ایران شد. در آن زمان اسپانسرها جذب این رشته ورزشی شدند و رسانهها پخش مستقیم داشتند و در خیلی از مسابقات توانستیم میزبانی را بگیریم. همه این عوامل دست به دست هم دادند تا والیبال ایران به روزهای اوج خودش برسد. اگر الان هم به دنبال این هستیم که والیبال در جمع چهار تیم برتر دنیا قرار گیرد باید حداقل 50 بازیکن مثل یلی، مجرد، اسفندیار، شریفی و دیگر بازیکنان جوان والیبال در اختیار داشته باشیم.
وی گفت: سعید معروف یک پدیده در والیبال ایران است. ما باید امثال سعید معروف، موسوی، شهرام محمودی و میلاد عبادیپور را افزایش دهیم. اگرچه الان هم بازیکنان جوانی داریم که در آینده میتوانند جایگزین این نسل طلایی شوند و بهخوبی از عهده کار برآیند اما باید تعداد آنها را افزایش دهیم. معمولاً اولینها در ذهن همه مردم بیشتر ماندگار میشوند و اگر این تصور وجود دارد که والیبال با ولاسکو متحول شد، به خاطر همین اولینهاست. در صورتی که همانطور که گفتم ما ظرفیت و پتانسیل را داشتیم و یک نفر از این شرایط استفاده کرد. فدراسیون والیبال، سالن و امکانات خوب در اختیار دارد و از طرفی اسپانسرها جذب این رشته ورزشی شدند، رسانهها پخش مستقیم داشتند و تمامی این عوامل باعث رشد والیبال شد.
محمودی در پاسخ به این سؤال که بعد از ولاسکو عملکرد فدراسیون والیبال در انتخاب سرمربی خارجی به چه صورت بود؟ عنوان کرد: من اعتقاد ندارم که بعد از ولاسکو مربیان ضعیفی به والیبال ایران آمدند. البته به عملکرد برخی از آنها نقد وارد است اما همانطور که گفتم ولاسکو ذهنیتها را عوض کرد. اعتقاد هم دارم سرمربیانی که بعد از ولاسکو آمدند هم توانستند به والیبال کمک کنند. در زمان ولاسکو شرایط برای موفقیت تیم ملی فراهم بود. بازیکنان جوان و با انگیزه بودند. کیفیت تیم ملی با ولاسکو بالا رفت اما کمیّت تیم ملی در زمان کواچ و مرحوم معدنی ارتقا پیدا کرد. ما در زمان کواچ به مقامهای خوبی دست پیدا کردیم اما در دوران ولاسکو بازیکنان جنگنده و جوان بودند و مدیریت به تمام معنای او در تیم جواب داد.
عضو هیئت رئیسه فدراسیون والیبال اظهار کرد: بعد از اینکه کواچ از والیبال ایران رفت، توانست در اروپا نتایج خوبی بگیرد. به نظرم شخصیت مربیها با یکدیگر متفاوت است و شاید یکی از دلایلی که فکر میکنیم مربیانی که بعد از ولاسکو به والیبال آمدند کارایی چندانی نداشتند، همین موضوع بود. در صورتی که ما با کواچ عنوان چهارمی و ششمی لیگ جهانی را گرفتیم، با لوزانو توانستیم جواب حضور در المپیک ریو را به دست آوریم و با کولاکوویچ هم در مسابقات قارهای برنز گرفتیم و برای دومین بار جواز حضور در المپیک را هم کسب کردیم. همانطور که گفتم عملکرد تکتک این مربیان نقدهایی هم دارد و حتی در برخی مواقع ضعیف هم بودهاند اما بهطور کلی والیبال با همه مربیان خارجی نتیجه گرفته است.
وی گفت: در حال حاضر فدراسیون والیبال آلکنو و کاستلانی را به عنوان دو گزینه نهایی هدایت تیم ملی والیبال انتخاب کرده است. اگر همه ما میگوییم که آلکنو از نظر فنی مربی بسیار قابل قبولی است و حتی شانس بیشتری برای انتخاب او وجود دارد، این موضوع هم باید بگوییم که شخصیت او بسیار سرد و با دیسیپلین است. همه این عوامل میتواند در موفقیت یک تیم تأثیر بگذارد. شاید والیبال با هر کدام از این دو مربی در صورتی که انتخاب شوند به قهرمانی در اروپا برسد و شاید هم بعد از مدتی با یک مربی ایرانی چنین موفقیتهایی کسب شود. هیچ چیزی قابل پیشبینی نیست و خاصیت ورزش همین غیرقابل پیشبینی بودن آن است.
محمودی تأکید کرد: اگر امثال کاستلانی یا آلکنو تمایل به حضور در والیبال ایران دارند، به این معنی نیست که آنها عاشق چشم و ابروی ما هستند بلکه میدانند که این تیم ظرفیت و پتانسیل بالایی دارد و از این طریق میتوانند رزومه خود را پربارتر کنند. فدراسیون در شرایط فعلی تصمیم گرفت که در میدان المپیک از مربیان خارجی استفاده کند چرا که مربیان ایرانی تاکنون سابقه حضور در المپیک را ندارند اما ما باید تمام هدف و برنامهریزی خود را روی بعد از المپیک بگذاریم چرا که نسل طلایی والیبال ایران بعد از توکیو کمکم خداحافظی میکند و باید بازیکنانی داشته باشیم که بتوانند خلأ آنها را پر کنند. از طرفی به مربیان داخلی هم باید میدان داده شود. والیبال بیشتر از هر زمان دیگری به همدلی و همفکری نیاز دارد و امیدوارم که میدان المپیک برای والیبال با اتفاقات خوب همراه شود.
انتهای پیام/4057/
انتهای پیام/