وضعیت فدراسیون جهانی نگرانکننده است/ کیانوش رستمی درست مدیریت نشد
سجاد ابوشیروانی در گفتگو با خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، درباره حذف وزنهبرداری از المپیک 2024 گفت: با توجه به تغییر و تحولاتی که در سالهای اخیر در برخی از رشتههای ورزشی در المپیک رخ داده است و همچنین برخی رشتهها هم به این رویداد بزرگ اضافه شده است، نشان میدهد که IOC به دنبال تحول در میدان المپیک است و قصد دارد بعضی از رشتهها را بهلحاظ کمّی و کیفی متحول کند. رشته وزنهبرداری ارتباط مستقیمی با شعار رسمی المپیک دارد. در این شعار که به قویترین اشاره میکند، نشان میدهد که وزنهبرداری برای IOC اهمیت ویژهای دارد اما متأسفانه شرایط حال حاضر فدراسیون جهانی خوب نیست. بعد از کنارهگیری تاماش آیان و تغییر و تحولاتی که در این فدراسیون به وجود آمده، در نهایت سبب شد که IOC به این فدراسیون تذکر دهد.
وی اظهار کرد: در واقع کمیته بینالمللی المپیک به دنبال حفظ انسجام در فدراسیون جهانی است و قصد دارد این رشته به سمت مدرن شدن پیش برود. در حال حاضر موضوعاتی مثل ویدئوچک، داوری، مربیان و بحث آموزش در فدراسیون جهانی بسیار نگرانکننده است. این در حالی است که ما در قرن بیست و یکم هستیم اما در این سالها، فدراسیون جهانی هیچ زمان یک برنامه خوب و مدون نداشته است. به همین خاطر کمیته بینالمللی المپیک به لحاظ کیفی به دنبال هدفگذاری است. در بحث آموزش و پژوهش، فدراسیون جهانی در دنیا صفر است. همچنین بحث استعدادیابی در این فدراسیون و البته فدراسیونهای مربوطه آن از جمله ایران بسیار ضعیف کار کردهاند.
کارشناس وزنهبرداری گفت: در حال حاضر در کشور ما بحث استعدادیابی بسیار ضعیف پیش میرود و این در حالی است که این رشته در ایران جایگاه ویژهای دارد اما بار اصلی استعدادیابی بر عهده مربیانی گذاشته شده است که در شهرستان و با کمترین امکانات، تنها به عشق وزنهبرداری کار میکنند. دیگر موضوع مهمی که فدراسیون جهانی باید به آن نیز نگاه ویژهای داشته باشد، بحث رقابت بین وزنهبرداران است. در سالهای گذشته در یک دسته چندین وزنهبردار حضور داشت که همگی را اختلاف خیلی ناچیز با یکدیگر رقابت میکردند و رکوردهای خود را به ثبت میرساندند اما الان میبینیم که برخی از اوزان تنها در انحصار چند وزنهبردار است. بنابراین IOC به دنبال پر کردن این خلأ است و اگر تذکری به این فدراسیون داده، برای انسجام و ارتقای وزنهبرداری است.
انوشیروانی تأکید کرد: متأسفانه این رشته در بحث تجهیزات سختافزاری هم چندان پیشرفتی نداشته است. به عنوان مثال فدراسیون وزنهبرداری ایران مدتهاست که این وعده را داده که در تمامی استانها، خانهای به نام وزنهبرداری احداث شود اما میبینیم که این اتفاق هنوز نیفتاده است و در بحث تجهیزات هیچ توسعهای روی نداده. در واقع وزنهبرداری از نظر امکانات و تجهیزات در 10 الی 20 سال گذشته دست و پا میزند و به معنای واقعی در حداقلهاست. من فکر میکنم کمیته بینالمللی المپیک در درجه اول به دنبال این است که فدراسیون جهانی پویاتر و فعالتر باشد. امیدوارم که هیچ زمانی حذف وزنهبرداری از المپیک رقم نخورد اما شرایط هم نگرانکننده است.
سرمربی اسبق تیم ملی وزنهبرداری در مورد غیبت دوباره کیانوش رستمی در اردوی تیم ملی وزنهبرداری گفت: این موضوع بحث امروز و دیروز نیست و زمانی هم که من هدایت تیم ملی وزنهبرداری را برعهده داشتم، کیانوش در اردوها شرکت نمیکرد. در آن مقطع به عنوان سرمربی هیچوقت در برابر این مسئله کوتاه نیامدم و متأسفانه نتایجی هم که کسب شد، آسیب آن به ورزش وزنهبرداری و خود کیانوش وارد شد. اگر الان رئیس فدراسیون پذیرفته که کیانوش رستمی باید در قالب تیم ملی عمل کند خیلی دیر شده است. من اعتقاد دارم که این وزنهبردار پتانسیل بالقوهای دارد و بهراحتی میتواند در المپیک به مدال برسد اما متأسفانه عدم مدیریت درست سبب شد در سه سال گذشته کیانوش رستمی مدالهای جهانی و آسیایی را از دست بدهد.
وی عنوان کرد: البته من به هیچ عنوان رستمی را مقصر این ماجرا نمیدانم. اگر او به درستی حمایت و مدیریت میشد، نه به خودش آسیب میزد و نه به وزنهبرداری. در نهایت امیدوارم هر تصمیمی گرفته شود به نفع این ورزشکار المپیکی کشورمان باشد. من به هیچ عنوان قصد تخریب وزنهبرداری را ندارم بلکه شرایط و وضعیت موجود را بیان میکنم. در این مدت هم تمام توان خود را به کار گرفتهام تا بتوانم خانه وزنهبرداری را در اردبیل و پارسآباد تا پایان سال افتتاح کنم اما خوشبختانه سرعت عمل در اردبیل خیلی بالاست و فکر میکنم در دهه فجر این خانه افتتاح شود.
انتهای پیام/4057/
انتهای پیام/