ماجرای ناآرامیهای اخیر عراق و ارتباط آن با فرقه شیرازی/ جوکرهای آمریکایی منافع ملی عراق را تهدید میکنند
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا، فتنه و آشوب هربار با رنگ و رخی جدید باعث برهم خوردن آرامش و امنیت ملی عراق میشود. اينبار حسینیه «قصر الزهرا» در کاظمین متعلق به فرقه ضالّه شیرازی بهوسیله طرفداران مقتدا صدر، رهبر جریان صدر بسته شد.
این اقدام پس از آن انجام شد که منبری طلاکاری شده به ارزش ۸۰۰ هزار دلار در حسینیه فرقه شیرازی نصب شد. صدر در ابتدا هشدار داد و خواستار برچیدن منبر طلاکاری شد، ولی در ادامه طرفداران این رهبر عراقی حسینیه را تا ماه رمضان آینده تعطیل کردند.
مقتدا صدر همچنین خواست تا فعالیت «سیدعلی الطالقانی»، روحانیای که بر روی منبر سخنرانی کرده بود، به مدت یک سال تعليق شود.
در عین حال از نجف خبر میرسد درگیری معترضان و نیروهای امنیتی شدت گرفته است.
درگیریها در ناصریه واقع در استان «ذیقار» عراق نیز با خشونت همراه بود. گفته میشود در جریان حوادثی که روز گذشته (یکشنبه) در این شهر رخ داد، یک پلیس کشته و 33 پلیس دیگر زخمی شدند.
ارتش عراق در ناصریه برای دفاع از تظاهرکنندگان با نیروهای ضد شورش درگیر شد. میدان «الحبوبی» در وسط ناصریه نیز شاهد عملیات گریز، شلیک هوایی، پرتاب بمبهای صوتی و دودزا بهوسیله نیروی امنیتی مشترک بود که سعی در کنترل میدان و متفرق کردن تظاهرکنندگان داشتند.
مرکز اطلاعرسانی امنیتی عراق درباره حوادث ذیقار بيانيهای منتشر و اعلام کرد: در حوادث شهر ناصریه یک پلیس جان باخت و 33 نفر زخمی شدند.
این بیانیه افزود: دهها معترض نیز با تجمع در میدان الحبوبی در مرکز شهر ناصریه، اقدام به آتش زدن لاستیک خودرو و بستن راههای منتهی به این میدان کردند.
بحران اقتصادی و پدیده شوم کاهش ارزش پول ملی
حدود دو ماه پیش نیز ناآرامی به عراق بازگشت و صدها نفر از مردم این کشور در شهرهای مختلف با برگزاری تظاهرات به کاهش ارزش پول ملی اعتراض کردند.
کاهش ارزش پول ملی درحالی از عراق سربرآورده است که آنها با پیامدهای اقتصادی شدید بحران کرونا مواجه هستند و قدرت خرید مردم کاهش یافته است.
بانک مرکزی عراق ارزش برابری دینار عراقی در برابر دلار آمریکا را حدود ۲۰ درصد کاهش داد و در نتیجه، نرخ رسمی آن به یکهزار و ۴۶۰ دینار در برابر یک دلار تنزل یافت. این نخستینبار در حدود پنج سال اخیر بود که عراق ارزش واحد پول خود را کاهش میداد.
نباید از نظر دور داشت کاهش قیمت پول داخلی در مقابل دلار، نسخهای است که صندوق بینالمللی پول و بانک جهانی برای دولتهایی ارائه میکنند که احساس میشود کشورهایشان با بحران مالی مواجه هستند. این مؤسسات هیچگاه به نفع کشورهای درحال توسعه کار نمیکنند؛ بلکه بهدنبال منافع طرفهایی هستند که در کمین این کشورها نشستهاند.
صندوق بینالمللی پول
در این راستا صدها نفر در میدان «التحریر» در مرکز بغداد تجمع کردند و خواستار تغییر این تصمیم بهوسیله دولت شدند. خشم مردم را میتوان از شعارهای روی پلاکاردهایشان دریافت؛ روی یکی از پلاکاردها نوشته شده بود «قبل از ارزش دینار حکومت باید سقوط کند» و روی پلاکارد دیگری شعار «دینار هرگز سقوط نمیکند» نقش بسته بود.
بسیاری از معترضان را افراد سالمندی تشکیل میدادند که تصمیم دولت باعث میشود حقوق بازنشستگی آنها کاهش یابد.
نیروهای پلیس ضد شورش در میدان التحریر مستقر شدند، ولی تظاهرات آرام برگزار شد. تظاهرات آرام مردم در بغداد در حالی است که پایتخت عراق از حدود یک سال پیش محل تجمع دائمی معترضان به فساد دولتی بوده است.
تظاهرات در عراق پس از وقفه بهدلیل شیوع کرونا دوباره آغاز شد. تظاهرات عراق همانند اعتراضات به وضعیت دینار ماهیتی مسالمتآمیز و ضد آمریکایی دارد، ولی محور عبری-عربی-غربی در تلاش هستند با پروپاگاندای رسانهای خود آن را به سمت تظاهرات ضددولتی سوق دهند.
شدت اعتراضات اينبار بهحدی است که «ماجد الوائلی»، عضو کمیسیون دارایی پارلمان عراق اعلام کرد برکناری وزیر دارایی، رئیس بانک مرکزی و تمام مسئولانی که در بحران افزایش قیمت دلار نقش داشتهاند، بعید نیست.
وی با انتقاد از سیاستهای مالی دولت تصریح کرد مجلس عراق اجازه نخواهد دولت، مردم را زیر فشار قرار دهد.
واکنش سیاسیون عراق به وضعیت نامناسب اقتصادی
«نوری المالکی»، رئیس ائتلاف «دولت قانون» در سخنانی در واکنش به اقدام دولت در کاهش ارزش دینار عراق در مقابل دلار گفت: کاهش ارزش دینار میتواند آثار فاجعهباری بهدنبال داشته باشد.
همچنین «قیس الخزعلی»، دبیرکل عصائب اهل الحق با انتشار توییتی از مقامهای مسئول عراقی خواست تا درباره وضعیت اقتصادی نابسامان کشور اقدامی عملی انجام دهند و به صدور بیانیه و موضعگیری نسبت به وضعیت پیش آمده بسنده نکنند.
قیس الخزعلی، دبیرکل عصائب اهل الحق
ائتلاف پارلمانی نصر نیز با اعلام مخالفت خود با اقدام دولت در کاهش ارزش دینار عراق در مقابل دلار آمریکا، این اقدام را نوعی جنگ علیه فقرا و افراد کم درآمد توصیف کرد.
این ائتلاف درعینحال خواستار همبستگی ملی در عراق برای عبور از بحران شد و اینکه راهحلهای مناسبی برای حمایت از اقتصاد و منافع شهروندان ارائه شود.
همچنین حزب «الدعوه» با صدور بیانیهای تأکید کرد: تغییر قیمت دلار کشور را به ساحل آرامش نمیرساند. از دولت میخواهیم تا درباره امور اقتصادی و مالی مسئولیتپذیر باشند و بهصورت شفاف با بحرانهایی که کشور با آن مواجه است، برخورد کنند.
خواستگاه مردمی تظاهرات عراقیها
بهطور کلی تظاهرات در عراق موضوعی است که خواستگاه مردمی دارد و از سالها پیش بهدلیل پیدایش و نفوذ گروه تروریستی داعش در این کشور شکل گرفت و در ادامه فسادهای بیشمار، ناکارآمدی برخی جریانها و رهبران سیاسی، پیشرفت نداشتن روند آبادانی و رفاه استانهای جنوبی و ... زمینهها را برای برپایی تظاهرات اعتراضآمیز در نقاط مختلف عراق فراهم کرد.
این تظاهرات با پیگیری، حمایت و پشتیبانی آمریکا، رژیم صهیونیستی، امارات و عربستان انجام شد تا «جامعه مدنی» عراق مطابق خواستهها و اهداف بیگانگان و وابستگان سرویسهای اطلاعاتی غربی شکل بگیرد. با توجه به وجود زمینه اعتراضات در عراق، آمریکا و رژیم صهیونیستی نقشه برهم زدن ثبات و امنیت بغداد را اجرایی کردند.
مردم کرکوک، بصره، دیاله و دیگر نقاط عراق از ناکارآمدی و فساد ناراضی هستند و آن را مسالمتآمیز بیان میکنند. چندی پیش «ارشد الصالحی»، نماینده مجلس و رئیس جبهه ترکمنهای عراق در سخنانی از کاهش میزان خدماترسانی در کرکوک و نبود پروژههایی برای بازسازی زیرساختهای این استان انتقاد و علت آن را گسترش فساد مالی و اداری در ادارات و نهادهای دولتی استان اعلام کرد.
وضعیت نابسامان خدمات شهری در کرکوک
همچنین دهها نفر از ساکنان منطقه «العباره» در مرکز استان دیاله در اعتراض به تداوم مشکلات امنیتی و حملات گاه و بیگاه تروریستی در سالهای اخیر دست به تظاهرات گسترده زدند.
نباید از نظر دور داشت حمایتهای شدید رسانهای و مالی عربی و غربی با هدف ضربه زدن به جریانهای شیعی عراق همچنان وجود دارد، زیرا آنها به پیروزی بزرگی دست یافتند و بعد از شکست داعش، راه سوریه را باز کردند و رشادتهای سرداران شهید مقاومت، حاج قاسم سلیمانی و «ابومهدی المهندس» باعث شد تا انسجامی در عراق به وجود آید که نشئتگرفته از قدرت شیعیان بود.
شهیدان قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس
افزایش قدرت شیعیان در عراق زنگ خطر بزرگی برای اسرائیل است، حتی گذرگاهی که میان عراق و سوریه باز شد و نیروهای مقاومت توانستند ارتباطات خود را گستردهتر کنند بر نگرانی صهیونیستها افزود. آنها باید برای تحریک دیگر گروهها و انحراف افکار عمومی از قدرت گرفتن شیعیان دست به اقدامی میزدند و آن را بهوسیله راه انداختن تظاهرات انجام دادند.
کشتهسازی از جوانان عراقی
پروژه کشتهسازی یکی از توطئههای مرسوم غربیها برای انحراف افکار عمومی، تحریک مردم به برپایی تظاهرات و مظلوم نمایاندن ظالم در نزد عوام است. در عراق نیز کشتن برخی تظاهرکنندگان با هدف جریانسازی کاملاً برنامهریزی شده بود تا بتوانند عموم مردم را برای برپایی تظاهرات و مشارکت در ناآرامیها تحریک کنند که با توجه به گزارشهای منتشرشده در رسانههای معتبر عراقی بهنظر میآید در اجرای نقشه خود موفق بودهاند.
بیشتر بخوانید:
عراقیها در اعتراض به کاهش ارزش دینار به خیابانها آمدند
قتل یک جوان معترض عراقی در میدان «الوثبه» بغداد و سپس آویزان کردن او از تیر چراغ برق در حدود یک سال پیش را میتوان اوج این پروژه شوم دانست که جنجال زیادی بهپا کرد و صدای مجامع حقوق بشری را درآورد.
علاوه بر این، سلسله اتفاقات مشکوکی همچون ترور برخی سازماندهندگان اعتراضات مردمی، تیراندازی به سوی معترضان و چاقوکشی علیه آنها باعث شد تا بهتدریج ماهیت ضدمردمی و وابستگی آنها به غرب بیش از پیش برای عراقیها روشن شود.
آشوبگری دیگر به سود غربیها نیست
پس از شهادت فرماندهان مقاومت، حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس بهوسیله آمریکای جنایتکار دودستگی میان جریانهای عراقی به وجود آمد و باعث شد تا نخستوزیر و کابینه عوض شوند و کابینهای بر سر کار بیاید که به افکار و جریان آمریکایی نزدیک باشد. فشار تظاهرات بیشتر بر این موضوع متمرکز بود که مفاسد حکومتی ریشهکن شود و صحبتهایی در زمینه ایجاد اصلاحات در قانون انتخابات مطرح شد که به نظر میآید جریان همسو با آمریکا توانسته است دیگر جریانهای داخلی عراق را با خود همراه کند.
مصطفی الکاظمی، نخستوزیر عراق
غربیها به این نتیجه دست یافتهاند که ادامه تظاهرات بهتدریج پایههای حکومت مصطفی الکاظمی را سست میکند، زیرا وی در ابتدای روی کار آمدن قولهایی در زمینه پیگیری مطالبات مردم داده بود که تاکنون هیچکدام از آنها محقق نشده است.
تظاهرات اخیر به قدرت و شدت تظاهرات گذشته نبود، زیرا حمایتهای سه کشور (آمریکا، عربستان، امارات) و رژیم صهیونیستی متوقف شد و رسانههایشان نیز این سوژه را متوقف کردند. البته عوامل دیگری نیز وجود دارد، ازجمله اینکه مقتدا صدر، رهبر جریان صدر عراق بعد از شهادت سرداران رشید مقاومت جریان تظاهرات را محکوم کرد و باعث شد تا بیشتر مردم به خانههایشان بازگردند.
در این میان تصاویری منتشر شد که نشان میداد مردم پوسترهای نخستوزیر عراق را زیر پا میگذاشتند، میسوزاندند و علیه ناکارآمدی دولت شعار سر میدادند. همچنین برخلاف تصور آمران و دستهای پشتپرده ناآرامیهای عراق، چندی پیش دهها نفر از ساکنان بغداد با برپایی تظاهرات خواستار خروج نیروهای آمریکایی از کشورشان شدند و سیاستهای آمریکا را درقبال عراق محکوم کردند.
ارتباط ناآرامیهای عراق با سرویسهای جاسوسی بیگانه
برخی از تظاهرکنندگان از سوی دستگاههای اطلاعاتی بینالمللی، آمریکا و برخی از سفارتخانهها حمایت میشوند و وضع مشخص و باثباتی وجود ندارد و هر کدام اهداف و شعارهای مختلفی سر میدهند و در استانهای مختلف بهدلیل اینکه ندای واحدی وجود ندارد، شعارهای مختلفی شنیده میشود.
برخیها که با سرویسهای خارجی در ارتباطند، برخلاف مردم که مطالبات اقتصادی دارند، خواستار برهم زدن روابط میان ایران و عراق و حتی شیعه و سنی هستند و شاهدیم در برخی شهرها شعارهایی در این زمینه سر میدهند.
جوکرهای آمریکایی در برخی ناآرامیها عرصه را در اختیار خود گرفتهاند و به تهدیدی برای منافع ملی عراق تبدیل شدهاند.
جوکرهای آمریکایی قبل از اینکه مصطفی الکاظمی روی کار بیاید خواستار ساقط شدن حکومت و برگزاری انتخابات بودند و حال که هر دو مورد محقق شده است، بهدنبال برهم زدن امنیت عراق بهوسیله کشتن جوانان عراقی و نیز برهم زدن روابط عراق با همسایگان و متحدانش ازجمله ایران هستند.
«جوکرهای آمریکایی» کنترل ناآرامیها را به دست دارند
در ناآرامیهای سالهای اخیر عراق، آشوبگران از سوی برخی جریانهای بزرگ و در ادامه برخی دولتهای همسایه حمایت میشوند. درحالیکه مردم عراق در خیابانها تظاهرات میکنند تا حقوق خود را مطالبه کنند، این دسته از افراد که «جوکر» خوانده میشوند، با دریافت حقوق صدها هزار دلاری از آمریکا و حمایت از سوی دستگاههای اطلاعاتی برخی کشورهای منطقه به عرصه تظاهرات مسالمتآمیز و مردمی نفوذ کردند و گرایش شدیدی به قتل و خشونت دارند.
برای آشنایی با این عناصر مخرب کافی است بدانیم بنا بر اعتراف مقامهای آمریکا، داعش و جوکر هر دو دستپرورده این کشور هستند و اقدامات و رفتارهای وحشیانه هر دو گروه، گواهی بر این مدعاست.
بررسی جرائم هولناک گروههای جوکر که بهوسیله آمریکا در صفوف معترضان عادی جای داده شدهاند، نشان میدهد این افراد چگونه وحشیانه به مقر رزمندگان حشدالشعبی حمله میکردند، دست به قتل و شکنجه و حتی ذبح آنها میزدند. این جنایتها دقیقاً یادآور جنایتهای تروریستهای داعش است و هدف مشترکشان ضربه زدن به مقاومت، مراجع دینی و همبستگی میان ملت عراق و روابط تاریخی دو ملت عراق و ایران است.
تنها تفاوت تروریستهای داعش و جوکر این است که جوکرها در پوشش عناوینی همچون «سازمانهای جامعه مدنی» و «فعالان»، آزادانه در داخل عراق بهویژه استانهای مرکزی و جنوبی جولان میدهند و همین موضوع وجود آنها را برای ملت عراق خطرناکتر کرده است.
جوکرهای آمریکایی که با عناصر گروه تروریستی شکستخورده داعش نیز در ارتباط هستند، مدیریت تظاهرات مردمی عراق را در دست گرفتهاند و بسیاری از جوانان و تظاهرکنندگان را که با اقدامات آنها مخالفت کردهاند، به استخبارات (دستگاه اطلاعاتی عراق) تحویل دادهاند. آنها به اندازهای نفوذ دارند که اگر بگویند بنشین، باید بنشینی؛ اگر بگویند بمیر، باید بمیری؛ اگر بگویند ساکت شو باید سکوت کنی و کسی حق اعتراض و مجادله کلامی با آنها ندارد.
با وجود همه ناآرامیها مردم عراق همچنان حشدالشعبی را دوست دارند و به مرجعیت عالی شیعه عراق احترام میگذارند و اوامر جریانهای اسلامی را تبعیت میکنند.
صحنه تظاهرات عراق اکنون میان جریانهای ملیگرا و جریانهای حامی جوکرهای آمریکایی که از سوی دستگاههای اطلاعاتی امارات و عربستان حمایت میشوند، تقسیم شده است. در این میان دستگاههای اطلاعاتی بینالمللی در تلاش هستند تا از فضای موجود برای خود دستاوردهایی کسب کنند.
عربستان بهدنبال ایجاد فضای رعب و وحشت در عراق عربستان، امارات و آمریکا خبیثترین نقشها را در عراق ایفا میکنند تا بتوانند فضای رعب و وحشت را در کشور ایجاد کنند و ثبات و امنیت عراق و منطقه را برهم بزنند. دشمن صهیونیستی نقش واضح و شفافی در اعتراضات اخیر دارد و تلاش میکند در کشور کشتار داخلی و بحران خارجی به راه بیندازد تا به اهداف و امیال خود دست یابد.
در این میان نباید برخی اتباع و کشورهایی را فراموش کرد که وارد روند عادیسازی روابط با دشمن صهیونیستی شدهاند، ازجمله بحرین که تلاش میکنند با هماهنگی تلآویو بر بحرانآفرینی در داخل عراق دامن بزنند. ترکیه نیز همین نقش را دنبال میکند و افراد وابسته به آنها تلاش میکنند در میان معترضان نفوذ کنند و بر روند تظاهرات مسالمتآمیز مردمی در راستای منافع آنکارا تأثیر بگذارند و عراق را کشوری بیثبات و غیرمستقل نشان دهند.
جوانان عراقی وارد بازی صهیونیستها نشدهاند
نباید فراموش کرد تظاهرات در صورت ادامه یافتن میتواند بر روند برگزاری انتخابات آینده عراق تأثیر بگذارد. عراق در راه برگزاری انتخاباتی زودهنگام است که بهگفته مقامهای عراقی در وقت مشخصشده برگزار خواهد شد تا پایههای حکومت مستحکمتر شود.
لابی صهیونیستی، جوکرهای آمریکایی و افراد مرتبط با دستگاههای اطلاعاتی خارجی برگههای مختلفی را در عراق رو کردهاند که هدف همه آنها ربودن خواب آرام از چشمان مردم است و برخی از آنها تلاش میکنند از آب گلآلود ماهی بگیرند و از همین رو به تخریب اموال عمومی، غارت سرمایههای مردم و آسیب زدن به دستگاهها و مؤسسات دولتی روی آوردهاند. جوانان غیور عراقی تاکنون وارد بازی آمریکایی-صهیونیستی نشدهاند و تلاش میکنند با آگاهسازی مردم جلوی اقدامات منحرفکننده آنها را بگیرند.
انتهای پیام/4033/
انتهای پیام/