دکتر مقداری رئیس دانشگاه آزاد فرشتگان / عضو هیئت علمی دانشگاه شریف
در صحبتهایتان فرمودید 25 درصد از افرادی که در دانشگاه فرشتگان هستند از افراد شنوا هستند، علتش چیست که از افراد شنوا هم استفاده میکنید؟
- وقتی ما در یک حوزهای تجربه نداریم، بایستی از تجربه سایر کشورهایی که در این حوزه عمل کرده و سابقه چند ده ساله دارند، استفاده کنیم. در بازدیدی که از دانشگاه مورد نظر در آمریکا کردم دیدم که آنها 150 سال قدمت دارند و همین سؤال شما را مطرح کردم. اینها فرمودند که دانشجوهای شنوا معمولاً افرادی هستند که بهنوعی یک ارتباط فامیلی یا دوستی با بچههای ناشنوا دارند و دوست دارند در یک محیط باشند. مثلاً ممکن است دوتا برادر یکی شنوا و یکی ناشنوا باشد ولی دوست دارند در یک محیط تحصیل کنند. یا افرادی در جامعه هستند که همیشه دوست دارند در آینده شغلیشان در خدمت این قشر از جامعه باشند، چه بهتر که اینها هم در همان محیط تحصیل کنند و از نزدیک با مسائل این بچهها آشنا شوند. ما هم روی همان ایده فکر و بررسی کردیم دیدیم که چه ایده جالبی است، آن را به وزارت علوم پیشنهاد دادیم، خوشبختانه پیشنهاد ما را هم تأیید کردند. منطق ما و منطق و تجربه آن دانشگاه را تأیید کردند. لذا این 25 درصد معمولاً افرادی هستند که بهنوعی یک ارتباطی با خانواده فرد ناشنوا دارند. ما چک نمیکنیم 0145 (صدا برای چند ثانیه قطع شده است)
؟؟؟ نبوده. پسرعمومی، دخترعمویی، دوستی یا فلان هستند و دوست دارند در یک محیط باشند که به دوستان یا اقوامشان کمک کنند که آنها هم بتوانند مشابه خودشان ترقی کنند.
فرمودید فعلاً 65 نفر دانشجو جذب کردهاید، در چه رشتههایی هستند؟
- در 11 رشته توزیع شدهاند که 6تایش کاردانی، 5تایش کارشناسی، رشته مترجمی زبان انگلیسی، رشته علوم ورزشی، رشته گرافیک، رشته نقاشی، رشته معماری داخلی و چند رشته دیگر است.
تعداد اساتید؟
- ما 6 عضو هیئت علمی تماموقت و نیمهوقت داریم. حدود 15 هیئت علمی پارهوقت که به صورت حقالتدریسی با ما کار میکنند ولی فرآیند جذب را راه انداختهایم، داریم افرادی را شناسایی میکنیم که هم توان علمی مناسب، هم توان ارتباط برقرار کردن با جامعه ناشنوایان را دارند.
چه شنوا باشند چه ناشنوا؟
- بله، ولی بهنوعی بایستی به زبان اشاره ایرانی مسلط و با فرهنگ ناشنوایان هم آشنا باشند که خوشبختانه کارگاههای آموزشی که در این خصوص گذاشتهایم مورد استقبال قرار گرفته و خودش یک کارآفرینی یا فرصت جدید در کشور است برای افرادی که دنبال شغل خوب و مناسب هستند، میخواهند در خدمت جامعه باشند، روزنهای باز شده که بیایند این زبان را یاد بگیرند و تشویق شوند و در این واحد کار کنند.
انتهای پیام/