مجلس اعیان انگلیس به لایحه دولت جانسون درباره برگزیت رأی نداد
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا، نمایندگان در دو رأیگیری جداگانه به لایحهای که جانسون آن را «تضمین پویایی و امنیت بازار داخلی» کشور در دوره پسا برگزیت مینامد، رأی موافق نداده و خواستار حذف بخشهایی شدند که گفته میشود ناقض قوانین بینالمللی است.
نخست وزیر انگلیس شهریور ماه گذشته در واکنش به روند کند مذاکرات برگزیت لایحهای را پیشنهاد کرد که در صورت عدم حصول توافق تجاری با اتحادیه اروپا، ساز و کار ویژه ای که برای ایرلند شمالی موافقت شده، نادیده گرفته شود.
جانسون بر این باور است که اتحادیه اروپا قصد دارد با استناد به توافق برگزیت بین ایرلند شمالی و دیگر مناطق انگلیس حصار اقتصادی ایجاد کند. با این حال اتحادیه اروپا ضمن رد این ادعا، تأکید دارد که نادیده گرفتن توافق برگزیت خلاف موازین بینالمللی است.
در توافقی که سال گذشته به تأیید دو طرف رسید، پیش بینی شده است که ایرلند شمالی به مدت چهار سال برخی از مقررات اتحادیه اروپا را رعایت خواهد کرد. این در حالی است که در لایحه دولت انگلیس پیش بینی شده که این کشور می تواند به طور یکجانبه برای ایرلند شمالی در زمینه امور تجاری تصمیم گیری کند.
«اورسولا فون درلاین» رئیس کمیسیون اروپا هشدار داده بود که این لایحه نقض قوانین بینالملل است و «دیوید ساسولی» رئیس پارلمان اروپا هم گفته که اجرای این لایحه تبعات بسیار بدی را برای انگلیس در پی خواهد داشت. همچنین پارلمان اروپا هشدار داده که اگر طرح یادشده به تأیید برسد، این نهاد «تحت هیچ شرایطی» به تصویب قراردادهای تجاری با انگلیس تن نخواهند داد.
در داخل هم علاوه بر احزاب سیاسی مخالف دولت، همحزبیهای جانسون حملات تندی را علیه لایحه یادشده مطرح و تصریح کردند که اجرای آن اعتبار بینالمللی انگلیس را تضعیف خواهد کرد.
پنج نخست وزیر اسبق انگلیس که در قید حیات هستند مخالفت صریح خود را با این لایحه اعلام کردهاند.
اما مهمتر از آن، جو بایدن رئیس جمهوری منتخب آمریکا به جانسون هشدار داده که این کشور باید به توافق «جمعه نیک» احترام بگذارد یا توافق تجاری جداگانه ای با آمریکا در کار نخواهد بود.
او که یک آمریکایی ایرلندی کاتولیک است سپتامبر (شهریور) گذشته در توئیتی نوشت: نمی توانیم اجازه دهیم پیمان جمعه نیک که صلح را به ایرلند شمالی بازگرداند در نتیجه برگزیت آسیب ببیند. هر گونه توافق تجاری بین آمریکا و انگلیس باید منوط به احترام به این پیمان و جلوگیری از بازگشت به مرز سخت باشد، همین و بس.
این اظهارات مورد تأیید نانسی پلوسی رئیس دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا نیز هست. وی گفته است اگر انگلیس دیگر پیمان های بین الملی را نقض کرده و پیمان جمعه نیک را تضعیف کند، توافق تجاری جدید انگلیس- آمریکا شانسی برای تصویب در کنگره آمریکا نخواهد داشت.
انگلیس در آستانه پایان دوره گذار خروج از اتحادیه اروپا، به موافقتنامههای تجاری با آمریکا برای جبران خسارتهای اقتصادی ناشی از برگزیت چشم دوخته است. به گزارش فایننشال تایمز بایدن قصد دارد تا در اولین تماس تلفنی با جانسون دیدگاه خود درباره برگزیت را مطرح کند.
انتهای پیام/
انتهای پیام/