صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۳ - ۲۰ آبان ۱۳۹۹
آنا گزارش می‌دهد؛

مهارت‌هایی که هوش مصنوعی نمی‌تواند جایگزین آنها شود

بحران ناشی از ویروس کرونا و نیز وقوع انقلاب صنعتی چهارم موجب می‌شود بسیاری از مشاغل تحت تأثیر فناوری‌های مدرن ازجمله هوش مصنوعی قرار گیرند. اما برخی مهارت‌ها وجود دارند که هوش مصنوعی نمی‌تواند جایگزین آنها شود که در این گزارش به آنها می‌پردازیم.
کد خبر : 529268

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه فناوری خبرگزاری آنا، بحران COVID-19 موجب شده برخی تغییر و تحولات در جامعه بشری سرعت بگیرد. ازاین‌رو برخی پیش‌بینی کرده‌اند شیوع کرونا انقلاب چهارم صنعتی را تسریع کند. دلیل این امر آن است که بحران ویروس کرونا مردم را مجبور کرد در خانه بمانند و برای جلوگیری از گسترش عفونت، تماس را به حداقل برسانند. درنتیجه فناوری‌های بدون تماس در جامعه رواج بیشتری خواهد یافت.


فناوری‌هایی که سریع‌ترین رشد را در تحول دیجیتال دارند شامل کنفرانس‌های آنلاین، واقعیت مجازی و واقعیت افزوده (VR و AR)، روباتیک و هوش مصنوعی، هواپیماهای بدون سرنشین (پهپادها) و رانندگی خودکار است. درواقع چهارمین انقلاب صنعتی از توسعه سریع همه این فناوری‌ها حمایت می‌کند.


اما پیامدهای این شتاب بخشیدن به انقلاب صنعتی چهارم ناشی از بحران ویروس کرونا چیست؟


می‌توان گفت بیکاری گسترده‌ای رخ خواهد داد زیرا فناوری‌های روباتیک، هوش مصنوعی، پهپادها و رانندگی خودکار در واکنش به بحران کرونا، در جامعه در حال تکثیر هستند. این انقلاب شغل بسیاری از کارگران در مشاغل مختلف را از آنها خواهد گرفت.



کسانی که مشغول کارهای یَدی ساده‌ای هستند که می‌توانند با فناوری‌هایی مانند روباتیک، پهپادها و رانندگی خودکار جایگزین شوند، شغل خود را از دست خواهند داد. بااین‌حال، این افراد احتمالاً می‌توانند با یادگیری مهارت‌های پیشرفته‌تر در كارهای یَدی، مشاغل جدیدی پیدا كنند، حتی اگر مشاغل آنها حذف شود.


یک مسئله جدی‌تر که توسط انقلاب چهارم صنعتی ایجاد شده این است که بسیاری از کارگرانی که قبلاً در اقتصاد دانش‌بنیان مشغول بودند، شغل خود را به دلیل توسعه فزاینده هوش مصنوعی از دست می‌دهند.


قابل ذکر است بسیاری از کسانی که باید از کار اخراج شوند افرادی هستند که در مشاغلی مشغول‌اند که به استفاده از دانش و قضاوت حرفه‌ای بر اساس تفکر منطقی بستگی دارد؛ دو مهارتی که هوش مصنوعی در آنها یک مزیت قاطع است. وکلا، حسابداران ، پزشکان، داروسازان و سایر مشاغل از این قاعده مستثنا نیستند.


بنابراین با توجه به پیشرفت سریع انقلاب چهارم صنعتی، چه نوع توانایی‌هایی را باید در سال‌های آینده ایجاد کنیم؟ و کشورها و مشاغل در توسعه منابع انسانی خود باید بر کدام توانایی‌ها تمرکز کنند؟


درحالی‌که طیف گسترده‌ای از بحث‌ها در نشست سالانه مجمع جهانی اقتصاد و شورای برنامه‌ کار جهانی انجام شده است، بسیاری از کارشناسان بر سر سه مهارت پیشرفته که نمی‌توانند توسط هوش مصنوعی کنار گذاشته شوند توافق دارند؛ مهمان‌نوازی، مدیریت و خلاقیت.


در حقیقت، اگرچه فناوری‌های درحال‌توسعه هوش مصنوعی می‌توانند جایگزین این سه توانایی در سطوح ابتدایی شوند، اما ما باید توانایی‌های پیشرفته‌تری را در این زمینه‌ها به دست آورده و اصلاح کنیم، تا آنها با هوش مصنوعی جایگزین نشوند.


مهمان‌نوازی



هوش مصنوعی می‌تواند به‌راحتی خدمات استاندارد مبتنی بر ارتباطات کلامی مانند خدمات پذیرش و اطلاع‌رسانی را بدست آورد. به همین دلیل، انسان‌ها باید مهارت‌های مهمان‌نوازی پیشرفته‌تری کسب کنند.


نخست توانایی انجام ارتباطات غیرکلامی است. به‌عبارت‌دیگر، ما باید توانایی خود را برای گوش دادن به صدای خاموش مشتریان، «درک آنچه که آنها احساس می‌کنند» بهبود بخشیم و احساسات گرم و فراتر از کلمات را به آنها منتقل کنیم. دوم توانایی نشان دادن همدلی عمیق به مشتریان است. این مهم‌ترین توانایی است که ما را قادر می‌سازد مهارت‌های ارتباطی غیرکلامی خود را در بالاترین سطح انجام دهیم. نیازی به گفتن نیست که این دو مهارت هرگز با هوش مصنوعی جایگزین نمی‌شوند.


مدیریت



هوش مصنوعی قرار است جایگزین کارگران در وظایفی مانند مدیریت مالی، مدیریت مواد، مدیریت منابع انسانی و مدیریت پروژه شود؛ مناطقی که انتظار می‌رود توانایی‌های هوش مصنوعی در آینده بیش از توانایی‌های انسان باشد. این امر افراد را به سمت کارهای مدیریتی پیشرفته‌تر هدایت می‌کند که با هوش مصنوعی قابل‌جایگزینی نیستند. دو توانایی زیر نقش اساسی در این زمینه دارند.


اول توانایی انجام مدیریت رشد است. این توانایی حمایت از اعضای سازمان برای توسعه مهارت‌های خود و رشد حرفه‌ای است و این بر اساس توانایی مربیگری است. دوم توانایی به‌کارگیری مدیریت ذهن است. این توانایی پشتیبانی از بهبودی اعضای سازمان در هنگام پریشانی است که آنها از مسائل ناشی از روابط بین فردی یا سایر مشکلات رنج می‌برند، و این بر اساس مهارت‌های مشاوره‌ای استوار است. هر دوی این مهارت‌ها هرگز نمی‌توانند با هوش مصنوعی جایگزین شوند و برای مدیران محل کار بسیار مهم خواهد بود.


خلاقیت



در مورد خلاقیت باید گفت، هوش مصنوعی هرگز قادر به جایگزینی نبوغ نخواهد بود: ازجمله مهارت‌هایی مانند اختراع فناوری نوآورانه و ارائه طرح‌های جدید. اما چنین توانایی‌هایی برای بسیاری از افراد دور از دسترس است. بنابراین چه چیزی خلاقیت را به وجود می‌آورد، که همه می‌توانند در عصر هوش مصنوعی نشان دهند؟


نخست توانایی انجام مدیریت هوش جمعی است. این توانایی رهبران در مدیریت اعضای سازمان با کنار هم قرار دادن آنها، تشویق آنها برای به اشتراک گذاشتن دانش و خرد خود و تسهیل ظهور دانش و خرد جدید ناشی از آن فرآیند است. عناصر حیاتی که نشان دادن این مهارت را امکان‌پذیر می‌کند شامل این موارد است: توانایی بیان دیدگاهی که اعضای یک سازمان را هیجان‌زده می‌کند، توانایی کنترل مدیریت نفس خود، و نیز ایجاد یک انجمن که در آن اعضا می‌توانند از فضای فردی فراتر رفته و با یکدیگر همکاری کنند. دوم توانایی تحقق ایده‌های جدید در یک سازمان است. این توانایی فراتر از پیشنهاد ایده‌های جدید، توضیح جذاب ایده، متقاعد کردن ماهرانه رئیس و حرکت سازمان به جلو برای اجرای ایده است.



انتظار می‌رود بحران کرونا و انقلاب صنعتی چهارم در سال‌های آینده باعث حذف بسیاری از مشاغل شود و متخصصان بسیار ماهر نیز از این شرایط مصون نیستند. تا زمانی که دولت‌ها از شهروندان و مشاغل از کارمندان خود پشتیبانی کامل نکنند تا این توانایی‌ها را کسب کنند، جهان قادر به عبور از این دوره بیکاری گسترده نخواهد بود.


انتهای پیام/4112/


انتهای پیام/

ارسال نظر