دکتر طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد و علیرضا احمدی رئیس شورای استانها در جمع خبرنگاران
؟؟؟ شورای عالی استانها برگزار شد، اهم محورهای همکاری ؟؟؟
دکتر طهرانچی: بسمالله الرحمن الرحیم. دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان یک نهاد علمی مردمی بایستی پشتیبان توسعه شهری باشد و سازوکاری که برای این توسعه شهری در نظر گرفته شده است، سازوکاری بود که با جلسهای که چند ماه پیش خدمت دوستان شورای عالی استانها داشتیم، قرار شد از طریق شوراهای اسلامی شهر و روستا باشد، در هر شهر و روستایی بتوانیم به کمک آن نهاد تصمیمگیر برویم.
در این راستا چه در آموزش و مسائل آموزشی که هر شهری برای خودش نیاز دارد یک کارگروه تشکیل شد. در بحثهای فناوری و اشتغال، امروز اشتغال، اشتغال دانشبنیان است و بیش از اشتغالی که منبعپایه باشد و با سرمایهگذاریهای کارخانههای بزرگ بخواهد حاصل شود، نهادهای مردمی میتوانند بروند و از طریق سراهای نوآوری این کار را انجام دهند.
یک حوزه از فعالیت ما که بیش از 60 شهر را در مرحله اول داریم سراهای نوآوریش را راهاندازی میکنیم و این یک کارگروهی بود که برای اشتغال و در حقیقت زنجیره اشتغال. از آنجایی که دانشگاه آزاد اسلامی هم دانشگاهی است که در پهنه کل کشور فعالیت دارد و هم شورای عالی استانها هم این ارتباط را میتواند برقرار کند، بنابراین فرصت بسیار خوبی بود که این دو نهاد مردمی دست در دست هم بگذارند.
در بحث فرهنگ اجتماعی، میدانید که امروز مسائل ما تکبُعدی نیست، فقط مهندسی نیست، مسائل فرهنگی-اجتماعی در دال مرکزی هر چالشی نشسته است، بنابراین یک کارگروه هم در این زمینه تشکیل شد که این کارگروه هم فعالیت دارد و کار را انجام میدهد.
مهمترش این بود که ما بتوانیم بین این تصمیمی که در کلان کشور گرفتیم، در استانها و بعد در شهرستانها عملیاتی کنیم. امروز شاهد بودیم که نشست را علیرغم وضعیت کرونایی با رعایت همه پروتکلها به صورت مجازی در همه استانها ما از حضور اعضای شورای استانها در دانشگاه آزاد اسلامی ما میزبان بودیم که این حرکت نهادینه شود و إنشاءالله در مرحله بعد بین استانها و شهرستانها این اتفاق خواهد افتاد.
إنشاءالله ما امیدواریم که دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان یک دانشگاه اجتماعی، دانشگاهی که از مردم است و برای مردم، دست در دست نهاد راهبر، نهادی که مردم انتخابش میکنند و میخواهد امور شهری را پیش ببرد، إنشاءالله بتوانیم مؤثر واقع شویم برای هدایت علمی و کمک به اداره هر چه بهتر شهر.
*************
همانطور که بیشتر در این جلسه شاهد بودیم، بیشتر از خدمات دانشگاه آزاد اسلامی در رابطه با حل مشکلات شهری استفاده میشود، چه مشارکت متقابل و همکاری در جهت تکامل طرحهای دانشگاه دارید؟ مثلاً برای اشتغال دانشجویان یک برنامهریزی شده؟
علیرضا احمدی: بسمالله الرحمن الرحیم. وقتی که ما بحث زمینه سرمایهگذاری در شهر و روستا را مطرح کردیم، وقتی که این زمینه سرمایهگذاری در شهرها و روستاهای ما ایجاد شود، عملاً برای برنامهریزی این اشتغالزایی در شهرها و روستاها باید از اساتید دانشگاه استفاده شود و عملاً دانشجویانی که از دانشگاهها در رشتههای مرتبط فارغالتحصیل میشوند، اعم از گردشگری، حقوق و رشتههای مختلفی که در دانشگاه وجود دارد، میتوان از فارغالتحصیلان این رشتهها در همین زمینههای اشتغالی که در شهرها و روستاها ایجاد شده، استفاده شود.
مثلاً اخیراً داریم تفاهمنامهای با شیلات کشور مینویسیم. آنها برای همه حوزهها برنامهریزی کردهاند که شما میتوانید در حوزه اشتغالزایی در شهرها و روستاها، کارهای مؤثری را داشته باشید. از یک زمین 10 در 10 تا یک خانه آپارتمانی، برایش برنامه دارند.
لذا ما از این زمینهها داریم استفاده میکنیم و دانشگاه آزاد اسلامی امروز در کشور واقعاً دارد میدرخشد از این جهت که خیلی از همین مسئولان کشور فارغالتحصیل دانشگاه آزاد اسلامی هستند، خیلی از کسانی که الان شاغل در شرکتهای خصوصی، شهرداریها، شهرداران ما، دهیاران ما، اعضای شورای ما فارغالتحصیل دانشگاه آزاد اسلامی هستند، یعنی زمینه اشتغال و زمینه تأثیرگذاری در کشور هم ایجاد شده و این ادامهدار هم هست.
ما از ریاست محترم دانشگاه آزاد اسلامی تشکر میکنیم که زمینه اجرای این تفاهمنامه را امروز میسور کردند و با توجه به اینکه الان ایام کروناست، باید مسئولان پای کار باشند و از ایشان به خاطر این همت و اهتمام ویژهشان تشکر میکنیم.
انتهای پیام/