ارتش خلیفه حفتر گروههای شبهنظامی در بنغازی لیبی را منحل میکند
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا، گروههای شبهنظامی در استان «بنغازی» لیبی به دستور فرمانده کل تشکیلات موسوم به ارتش ملی لیبی منحل میشوند.
بنغازی دومین شهر بزرگ لیبی و پایگاه تشکیلات ارتش ملی لیبی به فرماندهی ژنرال «خلیفه حفتر» یک افسر سابق حکومت قذافی است که طی دو سال اخیر با دولت وفاق ملی لیبی در طرابلس وارد درگیری نظامی شده بود.
به گزارش پایگاه خبری «الوسط» لیبی، در جلسه روز شنبه اتاق امنیت بنغازی به ریاست سپهبد «عبدالرزاق» رئیس ستاد ارتش نیروهای فرماندهی کل (تشکیلات ارتش ملی لیبی) توافقنامهای برای ایجاد سازوکار برچیدن گروههای نظامی مسلح و تخلیه مقرهای تحت کنترل آنها منعقد شد.
در بیانیه منتشرشده در مرکز رسانهای ستاد کل ارتش شرق لیبی در صفحه فیسبوک آمده است که در این جلسه همچنین، ایجاد یک نیروی مشترک نظامی و امنیتی برای اجرای تصمیمات صادرشده توسط اتاق در مورد اجرای قانون و حاکمیت عدالت را مورد بررسی قرار داد و شرکتکنندگان در آن درباره اجرای فوری تصمیمهای اتخاذشده در این جلسه توافق کردند.
در این نشست که در مقر اتاق امنیتی بنغازی در ساختمان اداره اطلاعات فرماندهی کل برگزار شد، «ابراهیم ابوشناف» وزیر کشور دولت موقت شرق لیبی و «ونیس شکری» رئیسکل امنیت بنغازی و شماری دیگر از مقامات امنیتی و اطلاعاتی این استان حضور داشتند.
ریاست ستاد نیروهای فرماندهی کل بنغازی روز چهارشنبه از تشکیل یک اتاق امنیت منطقه بنغازی به ریاست «عبدالرازق الناظوری» رئیس ستاد کل ارتش شرق لیبی خبر داد. این اتاق امنیتی به دستور خلیفه حفتر فرمانده نیروهای فرماندهی کل (تشکیلات ارتش ملی لیبی) تشکیلشده است.
عبدالرزاق الناظوری مرد شماره دو تشکیلات موسوم به ارتش ملی لیبی تحت فرماندهی ژنرال خلیفه حفتر و از بنیانگذاران این تشکیلات است. او همچنین بنا به تصمیم مجلس نمایندگان شرق لیبی حاکم نظامی منطقهای در شرق لیبی است که از شهر «درنه» تا شهرک بن جوان در غرب منطقه هلال نفتی این کشور کشیده شده است.
گروههای مسلح متعدد در لیبی که برای سرنگونی حکومت معمر قذافی دیکتاتور سابق این کشور در یک جبهه میجنگیدند٬ پس از سرنگونی قذافی، با تسلیحات به جای مانده از حکومت او، در مناطق مختلف لیبی، قلمروهای قدرت برای خود ایجاد کردند.
دولت شرق لیبی بهموازات دولت وفاق ملی لیبی در طرابلس شکلگرفته است و نفوذ خود را به بخشهای وسیعی از جنوب این کشور نیز توسعه داده است.
این دولت توسط تشکیلات تحت فرماندهی حفتر حمایت میشود که عمدتاً از افسران سابق نیروی هوایی ارتش قذافی در شرق لیبی که در آغاز انقلاب ۲۰۱۱ این کشور از حکومت او روی گرداندند، تشکیلشده است.
در حال حاضر در بنغازی علاوه بر نیروهای تشکیلات موسوم به ارتش ملی لیبی گروههای مسلح که برخی گفته میشود، اسلامگرا و تندرو هستند، حضور دارند که یکبار در سال ۲۰۱۴ نیروهای حفتر را از بنغازی بیرون کردند، اما نیروهای حفتر بار دیگر آنجا را به کنترل خود درآوردند، بااینحال نتوانستند مقاومت این گروههای مسلح را بهطور کامل سرکوب کنند.
در همین حال دولت وفاق ملی در طرابلس و تشکیلات موسوم به ارتش ملی (شرق لیبی) در مذاکرات ژنو در هشتم آبان ماه به توافقی برای آتشبس فراگیر دست پیدا کردند.
این توافق درحالی میان طرفین درگیر در لیبی صورت میگیرد که این کشور پس از سرنگونی دولت «معمّر القذافی» توسط ائتلاف ناتو به سرکردگی آمریکا در سال ۲۰۱۱ تا سال ۲۰۱۵ فاقد دولت بود تا اینکه بر اساس توافق «صخیرات» در مغرب، دولت وفاق ملی با نظارت سازمان ملل تشکیل شد. بااینحال یک دولت موازی نیز در شرق لیبی تشکیل شد که دولت وفاق ملی را به رسمیت نشناخت و نیروهایش را به جنگ علیه طرابلس فرستاد.
انتهای پیام/4106/
انتهای پیام/