صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۳۵ - ۱۹ آبان ۱۳۹۹

طبع، خواص، مضرات و مُصلح سرشیر در ویکی آنا

سرشیر نوعی خامه است که از سطح شیر گرفته می شود و این روزها صنعتی و بهداشتی آن با بسته بندی های متنوع به بازار آمده است. 
کد خبر : 528528

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، سرشیر همراه با عسل، شیره خرما و مربا یکی از لذیذترین مواد غذایی است که می‌توان در وعده صبحانه میل کرد و طرفداران زیادی نیز دارد.


شیر  چربی بالایی دارد، این چربی‌ها چگالی کمتری نسبت به بقیه اجزای شیر دارند و در صورت ساکن ماندن شیر، روی سطح آن جمع می‌شوند. به این چربی‌ها سرشیر گفته می‌شود.


یک قاشق غذاخوری سرشیر ۶۰ کالری دارد. به عبارتی هر ۱۰۰ گرم سرشیر ۵۹۶ کالری دارد.


از آنجا که چربی سبک بوده و به مرور بر روی شیر جمع می‌شود، معمولا سرشیر مقدار فراوانی از چربی شیر را در خود جای می‌دهد.



خواص و مضرات سرشیر



  • سرشیر گزینه مناسبی برای وعده صبحانه و غذای کودکان است.

  • سرشیر ملین است و رفع یبوست می‌کند.

  • مصرف آن به همراه شکر برای رفع گرفتگی مجاری ادراری مفید است.

  • سرشیر تقویت کننده بدن و چاق کننده است.




  • مصرف سرشیر برای تقویت مغز و اعصاب نیز مفید است.

  • سرشیر به رفع خشونت ریه و حنجره کمک می‌کند.

  • افراد گرم و خشک از مصرف سرشیر سود می‌برند.

  • زیاده روی در مصرف سرشیر سبب ضعف و سستی دهانه‌ی معده و کاهش اشتها می‌گردد و از این جهت برای معده‌های مرطوب، افراد کم‌اشتها و افراد مبتلا به سستی فم معده و ترش معده مناسب نیست.

  • سرشیر چربی و کالری بالایی دارد و مصرف آن باعث اضافه وزن می‌شود.

  • در برخی از مواقع ممکن است شیر به میکروب‌های بیماری زا همچون میکروب سل و تب مالت آلوده باشد و از آنجاییکه برای تهیه سرشیر، شیر با حرارت ملایم جوشانده می‌شود، این میکروب‌ها همچنان در شیر باقی می‌مانند.




  • مبتلایان به نفخ و سنگینی معده باید از مصرف زیاد سرشیر پرهیز کنند.

  • کسانی که دچار بی اشتهایی‌اند خوب است سرشیر را همراه عسل یا شکر مصرف کنند.

  • سرشیر جایگزین مناسبی برای محصولات لبنی نیست و نمی‌تواند کلسیم و پروتئین مورد نیاز بدن را تامین کند.


 


طبع سرشیر چیست؟


سرشیر دارای مزاج گرم و تر است.



مصلح سرشیر چیست؟


عسل و شکر سرخ مصلح و بهبوددهنده خواص و مزاج سرشیر هستند.


 


انتهای پیام /


انتهای پیام/

ارسال نظر