طبع، خواص، مضرات و مُصلح دل در ویکی آنا
قلب گوسفند که اصطلاحا به آن دل می گویند برای تقویت قلب مفید است.
کد خبر : 528524
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، یکی از بهترین قسمت های گوشتی گوسفند قلب یا دل می باشد که بیشتر حجمش گوشت خالص است.
دل باید کاملا پخته و سفت شود و مصرف آن به صورت آبدار مناسب نیست. این فرآورده، باید رنگی یکنواخت داشته و بدون رنگ پریدگی و هنگام لمس فاقد هرگونه ضایعه، تومور چرکی و کیست انگلی باشد. ماندگاری دل تازه 48 ساعت در دمای یخچال و چهار ماه در دمای فریزر است.
خواص و مضرات دل
- برای افراد دارای فعالیت بدنی غذای بسیار مناسبی است.
- دل خوب پخته شده، تقویت کنندهی قلب و رفع خفقان (تپش قلب) است.
- دیرهضم بوده و همچنین ممکن است در بدن یبوست ایجاد کند.
- اگر با فلفل و زیره خورده شود و بعد آن مربای زنجبیل مصرف شود، هضم آن آسانتر میشود.
- این قسمت از بدن گوسفند برای افرادی که سرد مزاج هستند و قوای ضعیفی دارند توصیه می شود چون قلب گوسفند مزاج گرم وخشکی داشته و حرارت و انرژی نسبتا بالایی دارد.
- قلب دیر هضم تر از گوشت ماهیچه است در نتیجه جویدن و پاره کردنش به مراتب سخت تر است.
- برای رفع این مشکل قبل از پخت بهتر است به تکه های کوچکی تبدیل کنیم و اجازه دهیم با چربی های اضافی دورش کاملا بپزد.
- دل گوسفند تقویت کننده و آرام کننده قلب بوده و برای رفع شب کوری نیز موثر است.
- مقوی قلب است.
- از لحاظ میزان چربی و پروتئین، مشابه گوشت قرمز کم چرب است.
- در مجموع بسیار سخت و سنگین است، لذا باید از دل حیوانات جوان استفاده نموده و هنگام مصرف نیز به خوبی پخته شود.
- خواباندن در روغن کنجد و بعد کباب کردن، روش مناسبی برای پختن آن میباشد.
- بهترین آن دل حیوان جوان فربه صحیح المزاج است و در میان حیوانات دل گوسفند و بز از بقیه بهتر است.
- باید بدانید درست است که این احشا جزو گروه گوشت طبقه بندی می شود و از نظر ویتامین های گروهB و اسید فولیک غنی و آهن و روی آن مشابه جگر سیاه است و پروتئین آن باکیفیت و مشابه گوشت قرمز است، اما میزان کلسترول دل مانند جگر سیاه و بالاتر از گوشت قرمز است و همچون روغن جامد حاوی چربی خطرناک ترانس است و اگرچه مصرف متعادل آن برای کودکان و نوجوانان در حال رشد مناسب است، اما برای بیماران قلبی ـ عروقی، مبتلایان به نقرس و آنهایی که اسیداوریک و کلسترول خونشان بالاست و نارسایی کلیوی و بیماری های مفصلی و آرتریت روماتوئید دارند، محدودیت مصرف دارد.
طبع دل چیست؟
مزاج قلب به طور کلی گرم و خشک است.
مصلح دل چیست؟
آویشن، زیره، فلفل، گلپر و روغن کنجد را مصلح دل عنوان کردهاند.
انتهای پیام/
انتهای پیام/