صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۰۷ - ۲۰ آبان ۱۳۹۹

طبع، خواص، مضرات و مُصلح دل در ویکی آنا

قلب گوسفند که اصطلاحا به آن دل می گویند برای تقویت قلب مفید است.
کد خبر : 528524

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، یکی از بهترین قسمت های گوشتی گوسفند قلب یا دل می باشد که بیشتر حجمش گوشت خالص است.


دل  باید کاملا پخته و سفت شود و مصرف آن به صورت آبدار مناسب نیست. این فرآورده، باید رنگی یکنواخت داشته و بدون رنگ پریدگی و هنگام لمس فاقد هرگونه ضایعه، تومور چرکی و کیست انگلی باشد. ماندگاری دل تازه 48 ساعت در دمای یخچال و چهار ماه در دمای فریزر است.


 


خواص و مضرات دل



  • برای افراد دارای فعالیت بدنی غذای بسیار مناسبی است.

  • دل خوب پخته شده، تقویت کننده‌ی قلب و رفع خفقان (تپش قلب) است.

  • دیرهضم بوده و همچنین ممکن است در بدن یبوست ایجاد کند.

  • اگر با فلفل و زیره خورده شود و بعد آن مربای زنجبیل مصرف شود، هضم آن آسان‌تر می‌شود.

  •  این قسمت از بدن گوسفند برای افرادی که سرد مزاج هستند و قوای ضعیفی دارند توصیه می شود چون قلب گوسفند مزاج گرم وخشکی داشته و حرارت و انرژی نسبتا بالایی دارد.

  • قلب دیر هضم تر از گوشت ماهیچه است در نتیجه جویدن و پاره کردنش به مراتب سخت تر است.




  • برای رفع این مشکل قبل از پخت بهتر است به تکه های کوچکی تبدیل کنیم و اجازه دهیم با چربی های اضافی دورش کاملا بپزد.

  • دل گوسفند تقویت کننده و آرام کننده قلب بوده و برای رفع شب کوری نیز موثر است.

  • مقوی قلب است.

  • از لحاظ میزان چربی و  پروتئین، مشابه گوشت قرمز کم چرب است.

  • در مجموع بسیار سخت و سنگین است، لذا باید از دل حیوانات جوان استفاده نموده و هنگام مصرف نیز به خوبی پخته شود.

  • خواباندن در روغن کنجد و بعد کباب کردن، روش مناسبی برای پختن آن می‌باشد.

  • بهترین آن دل حیوان جوان فربه صحیح المزاج است و در میان حیوانات دل گوسفند و بز از بقیه بهتر است.




  • باید بدانید درست است که این احشا جزو گروه گوشت طبقه بندی می شود و از نظر ویتامین های گروهB و اسید فولیک غنی و آهن و روی آن مشابه جگر سیاه است و پروتئین آن باکیفیت و مشابه گوشت قرمز است، اما میزان کلسترول دل مانند جگر سیاه و بالاتر از گوشت قرمز است و همچون روغن جامد حاوی چربی خطرناک ترانس است و اگرچه مصرف متعادل آن برای کودکان و نوجوانان در حال رشد مناسب است، اما برای بیماران قلبی ـ عروقی، مبتلایان به نقرس و آنهایی که اسیداوریک و کلسترول خونشان بالاست و نارسایی کلیوی و بیماری های مفصلی و آرتریت روماتوئید دارند، محدودیت مصرف دارد.



طبع دل چیست؟


مزاج قلب به طور کلی گرم و خشک است.



مصلح دل چیست؟


آویشن، زیره، فلفل، گلپر و روغن کنجد را مصلح دل عنوان کرده‌اند.


 



انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر