صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷:۱۴ - ۱۴ آبان ۱۳۹۹
دانستنی‌های علمی/28؛

چرا پیاز اشک چشم را درمی‌آورد؟

پیاز حاوی ترکیبات خاصی است که در هنگام خرد کردن آزاد شده و گازی تولید می‌کند که باعث تحریک چشم انسان می‌شود. در نتیجه غدد اشک شروع به فعالیت می‌کنند تا محیط چشم را به حالت عادی بازگردانند.
کد خبر : 528155

به گزارش خبرنگار حوزه‌ علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، سلول‌های پیاز حاوی آنزیمی به نام «آلیناز» و ترکیب شمیایی به نام «سولفوکسید» است. معمولا این آنزیم و ماده شیمیایی از یکدیگر جدا هستند اما زمانی که پیاز خرد می‌کنید، به طور همزمان رها شده و واکنش نشان می‌دهند که در نتیجه اسید سولفنیک ایجاد می‌شود.


در مرحله بعدی آنزیمی به نام «سینتاز» با این اسید واکنش نشان می‌دهد که در نتیجه گازی به نام «سین پروپنتیال اس اکسید» تولید می‌شود. این گاز از طریق هوا پخش می‌شود، چشم فرد را تحریک می‌کند و در نتیجه غدد اشک شروع به تولید اشک می‌کنند تا این گاز را از محیط چشم خارج کنند.


انتهای پیام/4021/


انتهای پیام/

برچسب ها: پیاز
ارسال نظر