صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۰۰ - ۱۶ آبان ۱۳۹۹
دانستنی‌های علمی/30؛

آیا ستارگان به یکدیگر برخورد می‌کنند؟

فاصله ستارگان از یکدیگر بسیار زیاد است، با این حال احتمال برخورد آنها با یکدیگر در برخی از نقاط پرستاره کهکشان وجود دارد.
کد خبر : 528138

به گزارش خبرنگار حوزه‌ علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، به طور کلی فاصله میان ستارگان به قدری زیاد است که احتمال رویارویی و برخورد آنها با یکدیگر بعید به نظر می‌‌رسد. با این حال در برخی از نقاط، به خصوص در خوشه‌ ستاره‌ای کروی، تراکم ستارگان بسیار زیاد و فاصله میان آنها بسیار کم است، بدین‌ترتیب احتمال برخورد آنها با یکدیگر افزایش می‌یابد. خوشه ستاره‌ای کروی پیرترین اجرام کهکشان ما به شمار می‌روند. این خوشه‌ها بسیار پرجمعیت، درخشان و گسترده هستند. حدود ۱۲۰ خوشه ستاره‌ای تاکنون شناخته شده است که اکثر آنها در یک هاله کروی در اطراف مرکز کهکشان‌ها  قرار دارند.


بیشتر خوشه‌های ستاره‌ای شامل ستارگان داغ و بزرگ به نام آواره‌های آبی هستند و ابرنواختری بوده‌اند که میلیاردها سال پیش منفجر شده‌اند. ستاره‌شناسان بر این باورند که این ستارگان در نتیجه برخورد و ادغام ستاره‌های معمولی ایجاد شده‌اند. احتمال برخورد ستارگان در مناطق غنی از ستاره مانند نواحی مرکزی کهکشان‌ها وجود دارد. برخی از ستارگان دوتایی نیز ادغام می‌شوند، وقتی یکی از این دو ستاره به به پایان زندگی خود نزدیک می‌شود، گسترش یافته و جفت خود را جذب می‌کند.


انتهای پیام/4021/


انتهای پیام/

برچسب ها: ستاره فضا کهکشان
ارسال نظر