صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۳۳ - ۱۴ آبان ۱۳۹۹
علیزاده مطرح کرد؛

عملکرد حقوقی‌های بورس زیر ذره‌بین مجلس و قوه‌قضائیه/ از حقوق مردم صیانت می‌کنیم

عضو ناظر در شورای عالی بورس گفت: مطمئناً حقوقی‌هایی که در بازار سرمایه ملزم به بازارگردانی بودند و به تکلیف خودشان عمل نکردند، حتماً توسط قوه قضائیه مجازات خواهند شد.
کد خبر : 528076

به گزارش خبرنگار حوزه بورس، بانک و بیمه گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، رضا علیزاده عضو ناظر در شورای عالی بورس و نایب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در یک برنامه رادیویی اظهار کرد: ما از نیمه دوم مرداد امسال به دلایل زیادی که اشاره می‌کنم، بازار سرمایه ریزش قابل توجهی داشت، به‌نحوی که در یک ماه نزدیک به 450 هزار واحد از شاخص را از دست دادیم. چه اتفاقی افتاد؟ من می‌خواهم به روش خیلی کوتاه عرض کنم. آن زمانی که نیاز به عرضه سهام‌ها داشتیم، عرضه نکردند. آن زمانی که نیاز نبود عرضه کنند، آمدند آبشاری عرضه کردند.


وی افزود: یک انتظار غیرواقعی ایجاد کردیم از بازار سرمایه که بیایید سرمایه‌گذاری کنید، مردم را دعوت کردیم که بیایید سرمایه‌گذاری کنید و این بازار، یک بازار پرسودی است، این بازار، بازاری است که ریسک در آن اصلاً وجود ندارد! و یک انتظار غیرواقعی در مردم ایجاد شد.


عضو ناظر در شورای عالی بورس گفت: مردم تصورشان این شد که اگر پول‌شان را از بازارهای موازی به اینجا بیاورند که واقعاً کمک بسیار خوبی هم کردند به کاهش نقدینگی، دیگر اینجا هیچ‌وقت ضرر نمی‌کنند. وقتی دولت دعوت کرد باید حتماً زیرساختش را هم آماده می‌کرد، باید حتماً میزبانی خوبی هم می‌کرد.


علیزاده تاکید کرد: این ریزش شاخص سهام‌ها، نتیجه‌اش شروع همین ناهماهنگی‌هایی بود که بین دستگاه‌های دولتی وجود داشت. از آن طرف یک مبنای روشنی برای قیمت‌گذاری در عرضه‌های اولیه نداشتیم. موارد متعدد این‌چنینی باعث کاهش شاخص‌ها شد.


وی همچنین عنوان کرد: ما تصمیم داریم، محکم هم ورود می‌کنیم. در همین مدت یکی دو ماهه که شاهد کاهش سهام‌ها و کاهش افت شاخص شدیم، از افراد مختلف دعوت کردیم، از صاحب‌نظران، از همین حقیقی‌هایی که شما به عنوان متضرر از آنها یاد کردید، از مدرسان بازار سرمایه، از فعالان بازار، بیایند بنشینند راهکارهایشان را برای بهبود وضعیت بازار به ما بدهند. نظر آنها را جمع‌بندی و یک گزارش نظارتی را آماده کردیم که یکی دو هفته گذشته در صحن مجلس قرائت شد. در آن گزارش نظارتی 11 بند پیشنهاد برای بهبود وضعیت بازار سرمایه وجود داشت که اگر دوستان در سازمان بورس و در شورای عالی بورس (بنده هم به عنوان ناظر در شورای عالی بورس هستم) این 11 بند و موارد دیگری را هم که بعداً توسط مرکز پژوهش‌های مجلس تهیه شد و به آنها ارائه دادیم را انجام دهند، قطعاً وضعیت بازار بهتر خواهد شد.


عضو ناظر در شورای عالی بورس گفت: در هفته گذشته بنده نامه‌ای را تهیه و به سازمان بورس و اوراق بهادار ارسال کردم، خواستم اقدامات انجام شده حقوقی‌هایی که پس از تصویب و الزام به بازارگردانی در شورای عالی بورس، هیچ کاری انجام نداده‌اند را به ما بگویند. قاطعانه برخورد می‌کنیم. حقوقی‌هایی بودند که در سقف قیمت‌ها 3 هزار و 200 تومان فروخته، امروز آمده یک قیافه حق به جانب هم گرفته که من می‌خواهم بازار را حمایت کنم، سهام خودش را با قیمت یک هزار تومان جمع کرده، 4 هزار میلیارد تومان فروخته، بعد امروز می‌خواهد با 800 میلیارد تومان بگوید من بازار را دارم حمایت می‌کنم.


علیزاده ادامه داد: البته ما گزارش‌های غیررسمی داریم که حقوقی‌ها در این بازار 50 هزار میلیارد تومان سرمایه‌های مردم را جمع کرده‌اند. امروز لازم است بیاید سرمایه مردم را به آنها برگرداند. ما میهمان دعوت کردیم، بعد اصلاً میزبان خوبی نبودیم، ‌جیب میزبان را زدیم. آن آقایانی که آمدند سرمایه‌گذاری کردند در این بازار، به خاطر این بوده که نخواستند بازارهای موازی در اقتصاد کشور ما ایجاد مشکل کند. آنها پول‌هایشان را به‌جای اینکه ببرند دلار بخرند آوردند در بازار سرمایه تبدیل به تولید شود. اما آیا واقعاً تبدیل به تولید شد؟ در این مدت که فرصت بسیار خوبی ایجاد شد، کدام پتروپالایش را ما ایجاد کردیم؟ کدام شرکت را ایجاد کردیم که شغل ایجاد کند و تولیدمان را بیشتر کند؟ این اتفاق نیفتاد! پول‌ها فقط از این جیب به آن جیب، از حقیقی‌ها گرفتیم کردیم توی جیب حقوقی‌ها! ما به جدّ برخورد می‌کنیم.


وی همچنین تصریح کرد: هماهنگی بین مجلس با قوه‌قضائیه به طور 100 درصد وجود دارد. جلسه‌ای را دوستان ما در هیئت‌رئیسه مجلس با ریاست محترم قوه قضائیه داشتند و بعد از آن هم جلسه‌ای داشتند با دادستان محترم تهران. این اتفاق افتاده. در هفته‌های گذشته ریاست محترم قوه قضائیه دو دستورالعمل جدید را ابلاغ کرده است. یکی دستورالعمل ترک فعل مدیران و مسئولان بود که با استناد به همین دستورالعمل، مطمئناً حقوقی‌هایی که در این بازار ملزم به بازارگردانی بودند و به این تکلیف خودشان عمل نکردند، حتماً توسط قوه قضائیه مجازات خواهند شد. ما هم لیست آنها را تهیه می‌کنیم، به عنوان نمایندگان و خدمت‌گزاران مردم حتماً ارجاع می‌دهیم به قوه قضاییه، این را خواستیم و حتماً هم ان‌شاءالله در یکی دو هفته آینده اتفاق می‌افتد.


نایب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: دستورالعمل بعدی که توسط ریاست محترم قوه قضائیه ابلاغ شد، بررسی ویژه، یعنی شعبات ویژه برای رسیدگی به تخلفات بازار سرمایه بود. آنجا هم یک نگاه ویژه‌ای برای بررسی پرونده‌های تخلفات بازار سرمایه شکل گرفته است. مطمئناً این موارد را دنبال می‌کنیم و از حقوق مردم صیانت می‌شود.


 علیزاده خاطرنشان کرد: سازمان بورس موظف است هر 3 ماه یکبار ارائه گزارش درخواست‌ها و مجوزهای صادره توسط سازمان بورس را به کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ارجاع دهد. زمانی‌که این گزارش‌ها به دست ما برسد آنها را بررسی و منتشر خواهیم کرد. اینکه در این سه ماهه چه کسانی موفق شدند مجوز بگیرند، اجاد انحصار و بروکراسی برای صدور مجوزها یکی از مشکلاتی است که امروز در بازار سرمایه به‌ویژه در سازمان بورس و اوراق بهادار وجود دارد و این باید حتماً تسهیل شود.


انتهای پیام/4133


انتهای پیام/

ارسال نظر