صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۳۶ - ۱۷ آبان ۱۳۹۹
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی کردستان در گفتگو با آنا عنوان کرد؛

ورود دانشگاه به فعالیت‌های دانش‌بنیان کشاورزی/ از حفظ و اصلاح نژاد بز «مرخز» تا تولید قلمه‌های مادری گردو

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان فرآوری زنبور عسل و فرآورده‌های آن، تهیه بانک ژن گیاهان دارویی، حفظ و اصلاح نژاد بز «مرخز»، تولید پایه‌های مادری گیاه گردو و ... را از برنامه‌های پژوهش و فناوری این دانشگاه در سال تحصیلی جدید عنوان کرد.
کد خبر : 527939

جهانشیر امینی در گفتگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا با بیان اینکه استان کردستان دارای ظرفیت‌های کشاورزی است به همین دلیل بر فعالیت‌های دانش‌بنیان در حوزه کشاورزی تمرکز کرده‌ایم، اظهار کرد: از 6 ماه قبل در حوزه فرآورده‌های عسل با 200 کندوی زنبور عسل کار را آغاز کردیم و انتظار داریم این تعداد کندو را بهار یا تابستان 1400 به حداقل 600 تا 700 کندو برسانیم تا بتوانیم روی بخش فرآوری زنبور عسل و فرآورده‌های آن مانند موم و گرده کار کنیم.


وی افزود: در بخش جمع‌آوری گیاهان دارویی و تهیه بانک ژن از این گیاهان نیز ورود کرده‌ایم تا از انقراض گونه‌هایی که در معرض نابودی هستند، جلوگیری شود. 25 درصد از گیاهان ایران در استان کردستان قرار دارد که به‌نوعی ثروت محسوب می‌شود. یکی از وظایف دانشگاه این است که از انقراض این گونه‌ها جلوگیری کند. بعضی از این گونه‌ها توسط افراد برداشت شده و هیچ‌گونه کشت مجددی صورت نمی‌گیرد و این خطر وجود دارد که این گونه‌ها منقرض‌شده و از بین بروند.


حفظ و اصلاح نژاد بز «مرخز»/ تولید پایه‌های مادری گیاه گردو


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی کردستان اضافه کرد: کشت و تولید پایه‌های مادری گیاه گردو یکی دیگر از اهداف این دانشگاه است و در این راستا یک‌سری پایه‌های مادری یا قلمه‌های مادری گیاه گردو شناسنامه‌دار که دارای هویت ژنتیکی مشخصی بوده تولید می‌کنیم تا با فروش آنها کسب درآمد غیرشهریه‌ای برای دانشگاه باشد.


امینی ادامه داد: دانشگاه آزاد اسلامی کردستان حفظ و اصلاح نژاد یک گونه از نژاد بز به نام «مرخز» -که پشم بسیار گران‌قیمتی حدود هر کیلوگرم 500 دلار دارد و در ایران در بخش‌های غربی کشور به‌ویژه در شهرستان سقز یافت می‌شود - را با همکاری سازمان جهاد کشاورزی در دستور کار خود قرار داده است.


راه‌اندازی سرای گردشگری


وی از راه‌اندازی سرای گردشگری توسط دانشگاه آزاد اسلامی کردستان خبر داد و دراین‌باره به خبرنگار آنا گفت: به‌دنبال انجام کارهای اولیه این سرا ازجمله انتخاب محل و فراهم کردن تجهیزات هستیم. حوزه معاونت علمی ریاست جمهوری هم برای راه‌اندازی آن وعده‌هایی داده است.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی کردستان با بیان اینکه پایان‌نامه‌ها را به سمتی سوق می‌دهیم که بخشی از مشکلات و مسائل استان را حل کنند، توضیح داد: حدود هشت شرکت دانش‌بنیان در مرکز رشد این دانشگاه مستقر بوده و هشت شرکت هم ثبت‌نام کرده‌اند که به‌دنبال انجام کارهای اولیه آنها هستیم تا حداقل بتوانیم 15 شرکت فعال تا پایان سال داشته باشیم.


امینی خاطرنشان کرد: تعدادی از این شرکت‌ها ایده‌هایی خود را به محصول تبدیل کرده و باید برای مراحل بعدی و فروش بازاریابی شوند. قراردادی با معاونت علمی ریاست جمهوری منعقد شده و قرار است اعتباری برای تجهیز سرای گردشگری دریافت کنیم و به تعدادی از شرکت‌های دانش‌بنیان کمک کنند تا بتوانند مستقل شوند.


وی درباره اقدامات دانشگاه آزاد اسلامی کردستان برای مدارس مهارتی توضیح داد: متناسب با آمایش استان تلاش می‌کنیم که مدارس مهارتی با توجه به اوضاع‌ و احوال استان راه‌اندازی کنیم و اکنون به‌دنبال ساختمانی برای آن هستیم تا جنبه عملی به خود بگیرد.


انتهای پیام/4121/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر